clothes hanged inside wardrobe

Word een pro in het verkopen van tweedehands spullen

De 306 platen van je partner of bergen met eigen kleding moeten een keertje aan de kant. Althans, niks moet, maar soms bevind je je in een situatie waar je te maken krijg met ruimtegebrek. Nu jij en je partner gaan samenwonen, is er simpelweg geen ruimte meer voor die platen. Jijzelf bent eigenlijk wel toe aan een nieuwe garderobe, maar dat mag je van diezelfde partner alléén aanschaffen als daar ruimte voor is. Wel zo eerlijk, toch?

Goed, je besluit dus om veel spullen te gaan verkopen op tweedehands websites. En gezien het om écht heel veel spullen gaat, besluit je je te verdiepen in hetgeen je nóg professioneler maakt. Zo kies je voor luchtkussen enveloppen kopen om alle breekbare spullen in op te sturen en werk je aan je profiel. Lees in deze blog nog veel meer tips om je professionaliteit een boost te geven.

4x tips bij het verkopen van tweedehands spullen

We presenteren je met trots een aantal tips, waardoor jij een echte ‘pro’ wordt in het verkopen van tweedehands spullen. Lees je gauw verder?

#1 Presentatie

Als we zeggen dat de presentatie al de helft van je verkoop is, dan menen we dat serieus. Zorg bijvoorbeeld voor goede foto’s en duidelijke beschrijvingen van je tweedehands items. Daarbij hoort ook een eerlijke prijs. Is op de foto te zien dat iets al beschadigd is, dan is het niet eerlijk om alsnog de hoofdprijs te vragen. Sterker nog, waarschijnlijk wuif je met een te hoge prijs potentiële kopers al meteen weg.

#2 Geduld

We kunnen het eindeloos herhalen, maar geduld is en blijft een schone zaak. Het kan namelijk best een tijdje duren voordat je een koper hebt gevonden en het eens bent over de prijs. Want, zo blijkt uit ervaring, veel mensen proberen altijd lager te bieden dan de vraagprijs. Iets met ‘niet geschoten is altijd mis’ of zoiets.

#3 Verpakking

Ben je dan uiteindelijk tot een koopovereenkomst gekomen, dan is het zaak de items op te sturen. Natuurlijk willen zowel jij als de koper dat dit soepel verloopt. Misschien betaalt de koper wel extra voor een track en trace code of vraagt hij expliciet vervoer met een bepaalde postbezorger aan. Hoe dan ook moet jij zorgen dat het pakket stevig is. Ga verzendenveloppen kopen voor je kleding en spaar de dozen van eigen bestellingen voor de wat grotere items. Zo stel je zowel jezelf als de koper gerust.

#4 Feedback

Hoewel je er misschien niet meteen over nadenkt, is het vragen van feedback ook goed om te doen. Wanneer alles goed verloopt krijg je misschien wel 5 sterren op een platform. Hierdoor zien andere verkopers dat je een vertrouwelijke verkoper bent. Het wordt voor hen dan aantrekkelijker om óók iets bij je aan te schaffen. Je reputatie als tweedehands verkoper is er eentje om van te dromen.

We hopen dat je met bovenstaande tips een ster wordt in het verkopen van tweedehands spullen. Je verdient er waarschijnlijk een leuk zakcentje mee en het geeft je de mogelijkheid weer wat nieuws of anders aan te schaffen. Succes!

Total
0
Shares
Vorige
Ergonomisch werken voor freelancers: tips om je thuiswerkplek te verbeteren
MacBook Pro on top of table

Ergonomisch werken voor freelancers: tips om je thuiswerkplek te verbeteren

Ben je op dit moment werkzaam als freelancer?

Volgende
Handige oplossingen voor een werknemerstekort
two smiling men looking at MacBook

Handige oplossingen voor een werknemerstekort

Er wordt dagelijks gepraat over de uitdagingen waar je als werkgever tegenaan

Ook interessant