two smiling men looking at MacBook

Handige oplossingen voor een werknemerstekort

Er wordt dagelijks gepraat over de uitdagingen waar je als werkgever tegenaan kan lopen. Je hebt in veel werkgebieden te maken met een uitgebreide CAO of je loopt bijvoorbeeld tegen het probleem van een werknemerstekort aan. Het maakt je werk als werkgever soms wat lastiger, maar tegelijkertijd kan je het ook zien als een gezonde uitdaging.

Want, zo blijkt eigenlijk in bijna alle gevallen: voor alles is een oplossing. En, die oplossingen worden vaker dan eens door anderen aangeboden. Anderen die graag willen helpen, maar dan wel op hun eigen manier. In deze blog lees je over een specifieke oplossing, waar je het werknemerstekort mee kan tegen gaan.

Een bedrijf blijven runnen met een tekort

We begrijpen maar al te goed dat het runnen van een bedrijf met te weinig (of net genoeg) werknemers lang niet voor elk bedrijf is weggelegd. Is er iemand ziek, dan zit je eigenlijk meteen in de penarie. Gelukkig zijn daar twee fantastische groepen mensen, die met alle liefde paraat staan, namelijk:

#1 ZZP’er

Zeker, de aloude ZZP’er staat graag paraat om een deel van het werk op te vangen. Er zijn talloze voordelen aan een ZZP’er te verbinden, zoals:

  • er is altijd wel een ZZP’er beschikbaar op het exacte moment, wanneer jij iemand nodig hebt.
  • ze zijn vaak erg gespecialiseerd in het vakgebied waar ze zichzelf in aanbieden.
  • ze zijn qua tarief misschien wel wat duurder, maar je betaald bijvoorbeeld geen pensioen, verzekeringen en andere kosten.
  • jij bent degene die de beslissingen maakt. Ben je bijvoorbeeld niet tevreden over het werk, dan kies je de volgende keer gewoon voor een andere ZZP’er.

De gaten die door het werknemerstekort worden veroorzaakt, kan je opvangen met ZZP’ers. Dus, ZZP’er gezocht? Wacht niet langer en kijk rond om te zien wat voor jou een goede optie of match kan zijn.

#2 Interim

Het is écht nodig om een reorganisatie te laten plaatsvinden, maar helaas verliep dat de vorige keer alles behalve soepel. Er waren een aantal werknemers afwezig vanwege verlof en vakanties, terwijl je al met een werknemerstekort kampte. Hoe moet je een reorganisatie laten plaatsvinden, als er niemand aanwezig is om te reorganiseren?

Nou, wat dacht je van interims! Deze professionals huur je voor slechts een tijdelijke periode in. Ze lossen onder andere problemen voor je op of voltooien een project. Perfect voor tijdens een reorganisatie dus, om maar even op dat voorbeeld terug te komen. Interims vangen het tekort op, totdat je zelf alle vacatures weer hebt gevuld. Met andere woorden: een interimmmer inhuren kan je doen je als je op zoek bent naar tijdelijke opvulling van een bepaalde functie binnen jouw bedrijf.

Conclusie

We geven het toe. ZZP’ers en interims zijn zeker handig voor specifieke situaties waarin je net niet genoeg hebt aan de werknemers die rondlopen. Zie deze opvulling niet als een tekortkoming van je werknemers, maar een verrijking die de twee vervangende een aanvullende groepen je zullen geven. Voor je bestaande werknemers is het misschien even wennen, maar uiteindelijk is het ook voor hun de perfecte oplossing.

Total
0
Shares
Vorige
Word een pro in het verkopen van tweedehands spullen
clothes hanged inside wardrobe

Word een pro in het verkopen van tweedehands spullen

De 306 platen van je partner of bergen met eigen kleding moeten een keertje aan

Volgende
Het geven van geschenken als marketingstrategie
tilt-shift lens photography of woman holding candy cane-print gift box in a well-lit room

Het geven van geschenken als marketingstrategie

In het bedrijfsleven is het belangrijk om op te vallen en klanten of relaties

Ook interessant