Thuiswerken? Zo werkt het wel! 

Toen iedereen een aantal jaren geleden opeens moest thuiswerken was dat voor velen een schok, maar voor sommige mensen ook wel even een fijne bijkomstigheid. Minder reistijd, geen moeilijke collega’s, en tussendoor soms een wasje draaien. Toch zagen ook vele werkgevers én werknemers wel al snel dat de productiviteit er niet altijd op vooruit ging. De afleiding was groot en in sommige gevallen sloeg ook de verveling toe. De hele dag thuis in je eentje op een zolderkamer is ook niet héél erg inspirerend. Daarom is het belangrijk om een aantal dingen voor jezelf te weten en met jezelf af te spreken wanneer je gaat thuiswerken. Welke dat zijn? Lees snel verder. 

De basis 

Allereerst is het goed om thuis de basis op orde te hebben. Wanneer je dit hebt geregeld, kun je verder met de andere zaken. Zo is goed internet echt wel nummer één van dingen die je geregeld moet hebben. Vandaag de dag is glasvezel toch wel het beste wat er is. Het is snel, je kan veel in één keer uploaden en de roaming is fantastisch. Dit komt niet alleen de efficiëntie ten goede maar ook het werkplezier. Daarnaast komt goed internet tijdens meetings een stuk professioneler over dan wanneer je haperend internet gebruikt. Dit is dus de absolute nummer één op jouw to-do lijst wanneer je thuis gaat werken.  

De ruimte 

Een veelgehoord probleem bij thuiswerken is dat mensen de werkdag niet echt kunnen afsluiten. Dit komt niet alleen omdat mensen de hele dag bereikbaar zijn, maar ook doordat ze fysiek niet van de werkplek naar huis hoeven. Daarom is het goed om echt een werkplek te creëren. Het maakt niet uit of dit een aparte ruimte in huis is of een hoekje in de woonkamer. Zorg ervoor dat je je er overdag ongestoord op je werk kunt storten, en dat je er ’s avonds in alle rust de werkdag kunt afsluiten. 

De balans 

Tenslotte is de balans nog heel belangrijk. Zorg ervoor dat je niet alleen maar thuiswerkt, maar dat er ook nog dagen zijn dat je wél onder de mensen bent. Of dit nu in gewone loondienst bij collega’s op kantoor is, of juist als ZZP’er in een verzamelgebouw, af en toe zakelijke interactie met mensen is belangrijk. Ook het afspreken met klanten valt hieronder. Je zult zien dat je dan de volgende dag het thuiswerken weer meer waardeert. Daarnaast word je ook geïnspireerd door nieuwe mensen en omgevingen, iets wat je wel eens zou kunnen verliezen wanneer je de hele dag thuiswerkt. Let hierbij er ook goed op dat je dicht bij jezelf blijft, een introvert persoon zal hier minder last van hebben dan een extravert.  Kortom, thuiswerken kan een heerlijke basis zijn van waaruit je opereert. Maar wel één waarbij het goed is om rekening te houden dat bepaalde patronen er in kunnen sluipen. Zorg er dus voor dat je deze voor bent en dus ermee rekening houdt dat er genoeg balans is tussen op kantoor werken en thuis, evenals het bewust starten en eindigen van je werkdag

Total
0
Shares
Vorige
Je kantoor optimaal beveiligen met deze 7 tips!
man in blue dress shirt sitting on rolling chair inside room with monitors

Je kantoor optimaal beveiligen met deze 7 tips!

Het is natuurlijk van onmiskenbaar belang om je kantoor goed te beveiligen

Volgende
De psychologie achter relatiegeschenken: waarom ze nog steeds werken
two black cards close-up photography

De psychologie achter relatiegeschenken: waarom ze nog steeds werken

Relatiegeschenken zijn geschenken die bedrijven aan hun klanten, partners of

Ook interessant