silver iMac

Wat mag in je thuiskantoor absoluut niet ontbreken?

Behoort thuiswerken voor jou tot de mogelijkheden? Vind je het zelf ook prettig om vanuit huis te kunnen werken? Als je op beide vragen ‘ja’ kunt beantwoorden, is het belangrijk om goed naar je thuiskantoor te kijken. Je thuiskantoor moet namelijk volledig passen bij het werk dat je uit moet voeren. Ook moet je thuiskantoor comfortabel zijn en je moet je hierin thuis voelen.

Zet ergonomie centraal

Wil je graag een fijn thuiskantoor inrichten? Dan moet je hoe dan ook ergonomie centraal stellen. Dit doe je onder meer door te investeren in een ergonomisch bureau en bureaustoel. Met name als je veel werk zittend uitvoert, heb je baat bij een goede stoel. Een stoel die je bij voorkeur kunt verstellen in hoogte en waarvan je ook de armleuningen kunt verstellen.

Wil je het graag nog meer ergonomisch maken? Kies dan voor een zit-sta-bureau. Zo’n bureau kun je flink de hoogte in verstellen, waardoor je zelfs staand aan dit bureau plaats kunt nemen. Dat is nog eens het toppunt van ergonomie. Stel al met al de ergonomie in een thuiskantoor centraal.

Zorg voor een opgeruimde werkplek

Wat in een thuiskantoor niet mag ontbreken, is netheid. Je bureau moet netjes opgeruimd zijn. Je moet je thuiskantoor netjes schoonhouden. En je moet je vooral goed voelen op je werkplek. Dit krijg je onder meer voor elkaar door je werkplek regelmatig even op te ruimen.

Slingert bijvoorbeeld die mooie parker pen op je bureau rond? Dat wil je absoluut niet, aangezien dit zonde van de pen is. Bovendien staat dit slordig en kan dit ten koste gaan van je concentratie. Ruim daarom je bureau en je werkplek continu op.

Leuke accessoires

Met een ergonomische en opgeruimde werkplek ben je er nog niet. Het is ook van belang dat je je thuiskantoor met leuke accessoires aankleedt. Leuke accessoires hebben namelijk een dubbele functie in een thuiskantoor:

–  Met leuke accessoires kleed je je thuiskantoor naar wens aan. Zet je bijvoorbeeld dat ene leuke fotolijstje op je bureau neer? Wellicht komt dit je concentratie ten goede. Of je voelt je hierdoor direct thuis in je thuiskantoor.

–  Met leuke accessoires geniet je van extra gebruiksgemak. Heb je bijvoorbeeld een notitieboek van leuchtturm op je bureau liggen? Dan kun je altijd aantekeningen maken tijdens je werkdag. Met dergelijke, leuke accessoires geniet je dus ook van veel gebruiksgemak in je thuiskantoor.

Zie het begrip ‘accessoires’ vooral zo breed mogelijk. Ook kunst aan de muur of een leuke bureaubladachtergrond kun je als leuke accessoires zien.

Een positieve instelling

Heb je je thuiskantoor grotendeels naar wens ingericht? Dan ben je er nog niet. Je hebt nu wel nog een positieve instelling nodig. Met een positieve instelling bereik je simpelweg het meeste. Ook ga je met een positieve instelling zoveel mogelijk genieten van je thuiskantoor.

Hoe verkrijg je een positieve instelling? Sowieso door werk te doen waar je plezier in hebt. Wellicht is dit daarom ook wel het moment om over een andere baan na te denken. 

Total
0
Shares
Vorige
De voordelen van urenregistratie voor personeel 
people sitting near table with laptop computer

De voordelen van urenregistratie voor personeel 

Het registreren van de werkuren van personeelsleden is iets waar veel

Volgende
Dé meest populaire seksspeeltjes voor in de slaapkamer

Dé meest populaire seksspeeltjes voor in de slaapkamer

Het zal jen iet verbazen dat er heel wat verschillende soorten seksspeeltjes

Ook interessant