Zo kan je smartphone je helpen om meer duurzaam te zijn!

Over een smartphone en het gebruik daarvan wordt vaak negatief gedaan, maar als je het goed inzet kan het je helpen bij veel facetten van het leven. Zo ook bij duurzaamheid! Ook speelt een rol wélke smartphone je in je hand hebt, of dit een beetje duurzaam is geproduceerd of niet. In dit blog lees je welke telefoon erg duurzaam is, en welke apps je kunt installeren om ervoor te zorgen dat je levensstijl nog duurzamer wordt.

Duurzaamheid in je hand

Apple is een pionier op het gebied van de duurzame revolutie, en dat is terug te zien in de nieuwste iPhone 15 van Ben. Deze iPhone staat bol van de duurzaamheidskenmerken. Zo is er gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en heeft Apple ervoor gezorgd dat de batterij heel lang meegaat én heel lange levensduur heeft. Ook heeft de nieuwste iPhone scherm wat is gemaakt met behulp van hernieuwbare energiebronnen. Zo bewijst Apple dat de nieuwste technologie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan! Dus wanneer je voor een duurzame telefoon wilt gaan, ga voor de iPhone 15 van Ben!

Eco-tracker

Deze app kun je ook downloaden als je een andere telefoon hebt, maar de eco-tracker zit standaard op de iPhone 15. Wat die eco-tracker doet? Met deze app kunnen gebruikers hun ecologische voetafdruk meten, en kunnen de gebruikers suggesties ontvangen om meer duurzame keuzes te maken. Zo ben je erg bewust van je impact op het milieu!

Too Good To Go

Met deze app kun je voedsel redden van de vuilnisbak. Dit is eten wat bijna (maar nog niet helemaal) over de datum is, en wat vaak nog dagenlang houdbaar is. Maar wil je geen risico lopen, dan kun je het invriezen of dezelfde dag nog opeten. Dan weet je zeker dat het goed is. Ohja de prijs van het eten wat je redt? Dat is een schijntje vergeleken met de nieuwprijs. Kijk op de kaart welke winkel of restaurant dit in jouw buurt aanbiedt, en misschien kun je direct wat ophalen. Dan ben jij alweer goed bezig geweest vandaag!

Good On You

Met de app Good On You kun je controleren of de kledingmerken waar je kleding van draagt (of misschien overweegt te gaan dragen), hun werkwijze wel op orde hebben. De app geeft merken een beoordeling op basis van hun impact op mensen, de planeet en dieren. En zo helpt het je bij het maken van bewuste keuzes bij het kopen van kleding. Want vaak komen er dingen aan het licht wat je anders nooit had kunnen weten.

Think Dirty

De app Think Dirty is van hetzelfde laken het pak als Good On You, maar dan gaat het over cosmetica. Think Dirty helpt je bij het maken van bewuste keuzes op het gebied van schoonheidsproducten. Scan de streepjescode van je cosmeticaproduct en ontdek hoe ‘vuil’ of ‘schoon’ het is qua ingrediënten. Het bevordert zo de transparantie in de cosmetica-industrie!

Kortom; met je telefoon kun je ervoor zorgen dat je gemakkelijk veel duurzamere keuzes kan maken. En het is vaak nog leuk ook! En dat fijne gevoel? Dat krijg je er gratis bij.

Total
0
Shares
Vorige
Kies je telefoon duurzaam!

Kies je telefoon duurzaam!

Het is zover, je mag weer op zoek naar een nieuwe telefoon!

Volgende
5 aandachtspunten bij het kiezen van verpakkingsmaterialen

5 aandachtspunten bij het kiezen van verpakkingsmaterialen

Als ondernemer wil je natuurlijk gebruik maken van de juiste

Ook interessant