Kies je telefoon duurzaam!

Het is zover, je mag weer op zoek naar een nieuwe telefoon! Maar in het huidige klimaat wil je natuurlijk wel een zo duurzaam mogelijke telefoon. Waar je dan op moet letten en wat een goede keuze qua smartphone is? Dat lees je in dit blog.

Het merk en soort telefoon

Het ene merk telefoon is de andere niet qua duurzaamheid. Met name de twee grote bekende merken -ja, inderdaad Samsung en Apple- zijn tegenwoordig gelukkig erg duurzaam bezig. Zo heeft Samsung laatst de S24 gereleased, het nieuwste pareltje uit de collectie. De S24 kleuren zijn zeer stijlvol, maar misschien nog wel belangrijker; de telefoon is hartstikke duurzaam! Op welke manier? Voor het eerst bevat de Galaxy S24 onderdelen die zijn gemaakt met gerecycled kobalt, er zit namelijk minimaal 50% gerecycled kobalt in de accu. En de zeldzame aardmaterialen die worden gebruikt in de luidsprekers zijn zelfs voor 100% gerecycled. En als klap op de vuurpijl wordt elke Galaxy S24 ook nog geleverd in een verpakking van 100% gerecycled karton. Qua levensduur biedt Samsung bij deze telefoon zeven generaties aan OS-upgrades aan en zeven jaar aan beveiligingsupdates, om zo de levensduur te verlengen. En deze duurzame ontwikkeling is allemaal onafhankelijk gecontroleerd, gecertificeerd en geverifieerd door The Carbon Trust. Je kunt er dus vanuit gaan dat het klopt!

Kies één telefoon in plaats van twee

Heb jij nog één zakelijke en één privételefoon? Dan hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen dat als je dit combineert tot één telefoon, dat je dan een stuk duurzamer bezig bent. En het mooie is; dat kan tegenwoordig eenvoudig met telefoons waar je twee simkaarten in kunt doen, of waar je één fysieke en één digitale e-simkaart in kan doen. Zo heb je twee nummers in één telefoon, en kun je voor beide tegelijkertijd bereikbaar zijn op hetzelfde apparaat. Bang dat privé en zakelijk door elkaar heen gaat lopen? Begrijpelijke angst, maar tegenwoordig hoeft dit ook niet meer zo te zijn. Bij de e-sim kun je het namelijk zo instellen dat je tussen bepaalde tijden (bijvoorbeeld tussen 20.00-08.00) niet gestoord wil worden. En heeft je baas je dan écht nodig? Dan kan hij of zij je natuurlijk altijd nog op je privénummer bellen, of op je huisnummer (mocht je die nog hebben). Ook kun je de e-sim helemaal uitzetten voor bepaalde periodes, bijvoorbeeld als je op vakantie bent.

Repareren kun je leren

Tegenwoordig is een telefoon steeds gemakkelijker te repareren, niet in de laatste plaats om dat dit erg gestimuleerd (of soms zelf opgelegd) wordt door Brussel. Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon, omdat je oude kapot is? Kijk dan of het nog te repareren valt. Dat betekent niet dat je daarna per se met de oude door moet, maar je kan hem na reparatie natuurlijk wel verkopen of door een erkende dealer als refurbished laten aanbieden. Zo heeft iemand anders er nog wat aan, die door jou dan een duurzame keuze kan maken! Toch beter dat je telefoon kapot nog vele jaren ergens in een la blijft liggen, waarna het na 10 jaar alsnog wordt weggegooid.

Oftewel; ook op het gebied van telefoons kun je tegenwoordig duurzame keuzes maken. Als je gaat voor de nieuwe Samsung S24 weet je zeker dat je goed zit. Maar kijk ook eens naar twee simkaarten in één telefoon of naar je huidige die wellicht kapot is. Of doe het allemaal!

Total
0
Shares
Vorige
7 Verschillende interieurstijlen; welke past bij jou?
a living room filled with furniture and a large window

7 Verschillende interieurstijlen; welke past bij jou?

Tegenwoordig zijn er talloze interieurstijlen om uit te kiezen

Volgende
Zo kan je smartphone je helpen om meer duurzaam te zijn!

Zo kan je smartphone je helpen om meer duurzaam te zijn!

Over een smartphone en het gebruik daarvan wordt vaak negatief gedaan, maar als

Ook interessant