a living room filled with furniture and a large window

7 Verschillende interieurstijlen; welke past bij jou?

Tegenwoordig zijn er talloze interieurstijlen om uit te kiezen. Hierdoor zie je door de bomen het bos haast niet meer. Maar welk interieur past het beste bij je? Als je het antwoord op deze vraag wil weten, dien je deze blog snel door te nemen! We bespreken 7 diverse soorten interieurstijlen en voor wie deze stijlen geschikt zijn. Lees snel verder om je perfecte match te vinden.

Modern

De populairste interieurstijl op het moment van spreken is een modern design. Met de minimalistische uitstraling en strakke lijnen, vaak gecombineerd met ingetogen kleuren, wordt een prachtige uitstraling gecreëerd. Vrijwel alles draait hierbij om functionaliteit en vormgeving en onnodige versieringen worden zo veel mogelijk vermeden. De populairste materialen die je in een modern interieur tegenkomt zijn glas, metaal en beton. Hou je van een strak, schoon en georganiseerd huis? Dan is een modern interieur helemaal jouw ding! Op plekken als emob vind je veel moderne interieuropties, dus neem er zeker een kijkje.

Traditioneel

Maar natuurlijk kan niet alles strak en modern zijn. Tegenwoordig maakt de traditionele interieurstijl ook een comeback. Deze stijl is een knipoog naar het verleden. Het staat bekend om de diepe en rijke kleuren die overal in het interieur terug te vinden zijn. Daarnaast is een traditioneel interieur gevuld met prachtige antieke meubels en klassieke kunstwerken. Hou je van geschiedenis en van een weelderige look in je woning? Dan past  deze stijl perfect bij je! Je vindt talloze details in een traditioneel interieur, waardoor je gasten helemaal onder de indruk zullen zijn. Een traditioneel interieur is de ideale keuze als je helemaal weg bent van een tijdloze, elegante en verfijnde look.

Mediterraans

Als je in het zuiden van Europa bent geweest, ken je de Mediterrane interieurstijl al vrij goed. Met deze stijl wordt er volop gebruikgemaakt van warme en aardse kleuren en abstracte patronen. Ook zie je bij de Mediterrane look vaak rustieke houten meubels en natuurlijke materialen zoals terracotta en geweven stoffen. Je wordt hier automatisch vrolijk van en ook je gasten zullen zich comfortabel en welkom voelen. Wil je dus een relaxte en zonnige sfeer in huis? Kies dan voor een Mediterrane interieurstijl!

Scandinavisch

Ook een Scandinavisch interieur kom je volop tegen in Nederland. Hierbij draait alles om eenvoud, functionaliteit en schoonheid. De bekendste kenmerken van de Scandinavische stijl zijn het gebruik van monochrome en neutrale kleurenschema’s. Tevens zie je vaak natuurlijke materialen zoals lichtgekleurd hout en leer terug in deze stijl.  Verder combineert het minimalisme met strakke lijnen. Het doel van deze stijl is om bewoners zo comfortabel mogelijk te maken met functionele meubelstukken. Hou je van een huis dat rust en sereniteit uitstraalt?  Dan is de Scandinavische stijl een no-brainer om voor te kiezen.

Aziatisch

Veel mensen hebben nooit van een Aziatische stijl interieur gehoord. Toch is het steeds meer in trek in Nederland. Dit komt doordat Aziatische invloeden uit landen als Thailand, Japan en zelfs China steeds groter worden. Deze stijl heeft de reputatie van harmonie, rust en balans. Dit zie je terug aan wat men met hun ruimtes doet, want elke kamer weerspiegelt de natuurlijke schoonheid en simpliciteit van de wereld om ons heen. Dit wordt bereikt met behulp van subtiele kleuren, meubels die minimalistisch zijn, materialen zoals bamboe en natuursteen en symbolische decoraties. Ben je een groot fan van rustige en vredige ruimtes met een vleugje spiritualiteit? Overweeg dan zeker deze stijl.

Industrieel

Veel jonge gezinnen in Nederland kiezen voor de industriële interieurstijl. Als je ooit naar oude fabrieken en industriële ruimtes bent geweest, weet je precies wat deze stijl inhoudt. Met deze stijl gebruikt men volop ruwe materialen zoals baksteen, metaal en hout. Het kleurenschema bestaat meestal uit donkere kleuren met af en toe wat neutrale tinten. Het meubilair draait juist om stevigheid en functionaliteit, waarbij alles er zo vintage mogelijk uit moet zien. Denk dan bijvoorbeeld aan onafgewerkte muren en zichtbare leidingen. Voor mensen die graag een ruige en rauwe stijl voor hun woning willen hebben, is een industrieel interieur de perfecte optie.

Boheems

Tot slot is er de Boheemse interieurstijl. De meeste woningen hebben tegenwoordig een monochrome en kleurloze uitstraling, maar deze stijl is juist levendig en kleurrijk. Dit komt doordat allerlei kleuren en patronen gecombineerd worden tot een uniek geheel. Het is dus een mengelmoes van verschillende culturen en tijdsperioden en best wel eclectisch: alles is mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan moderne Westerse meubels met traditionele patronen en kleuren uit het Midden Oosten. Wil je graag een sfeer die artistiek en anders aanvoelt dan normaal? Ga dan voor een Boheemse stijl interieur.

Total
0
Shares
Vorige
De veelzijdigheid van aluminium deuren in hedendaagse woningen

De veelzijdigheid van aluminium deuren in hedendaagse woningen

Vraagt u zich wel eens af hoe de keuze van materialen het uiterlijk en

Volgende
Kies je telefoon duurzaam!

Kies je telefoon duurzaam!

Het is zover, je mag weer op zoek naar een nieuwe telefoon!

Ook interessant