De voordelen van beveiligingsbewustzijn voor jouw bedrijf 

Steeds meer zaken worden digitaal afgehandeld. Dit is waarschijnlijk ook binnen jouw bedrijf het geval. Digitalisering maakt veel dingen een stuk gemakkelijker. Zo kun je databases aanleggen met de belangrijke gegevens en de interesseprofielen van je klanten. Hierdoor wordt het eenvoudiger om contact met ze te leggen en ze te interesseren voor nieuwe producten of diensten. Toch kleven er ook nadelen aan digitalisering. Zo is er een groot risico op online criminaliteit, waaronder phishing en cyberaanvallen. Het trainen van je medewerkers kan enorm helpen om deze risico’s te verkleinen. 

Wat is security awareness? 

Beveiligingsbewustzijn of security awareness is een manier om meer aandacht te creëren voor de gevaren van digitale informatiebeveiliging. Op je bedrijfscomputers installeer je natuurlijk een firewall en voeg je bij voorkeur ook antivirussoftware toe. Toch is het risico hiermee nog niet helemaal afgedekt. Waar mensen werken, worden vaak fouten gemaakt. Zo is het ook bij de beveiliging van je digitale gegevens. Daarom is het belangrijk om jouw mensen goed te trainen op beveiligingsbewustzijn. Zo zijn ze scherper op dreigingen van buitenaf en kun je digitale aanvallen zo veel mogelijk voorkomen. 

Hoe kan een security awareness platform jouw bedrijf helpen? 

Een security awareness platform is een handige plek om je medewerkers te trainen op het gebied van beveiligingsbewustzijn. Via spelletjes, testen en interactieve modules leren ze op een intuïtieve manier om te gaan met digitale dreigingen. Door je medewerkers te laten groeien op het gebied van security awareness kun je voortaan de meeste dreigingen direct in de kiem smoren. Je personeel is als geen ander op de hoogte van de manieren waarop cybercriminelen proberen in te breken, te stelen en zelfs af te persen. Ze weten precies waar de grootste risico’s liggen qua cybersecurity en spelen hier altijd alert op in. Zo loopt jouw bedrijf voortaan zo min mogelijk gevaar. 

Wat levert beveiligingsbewustzijn op? 

Door je personeel goed te trainen op digitale gevaren kun je het beveiligingsrisico drastisch naar beneden brengen. Zo halveer je al gauw het financiële risico en kun je het aantal digitale incidenten tot wel 90 procent reduceren. Bovendien geef je via trainingen in beveiligingsbewustzijn aan dat je veel waarde hecht aan je personeel. Hierdoor voelen ze zich meer betrokken bij het bedrijf en zijn ze extra gemotiveerd om het beste uit elke werkdag te halen. 

Total
0
Shares
Vorige
Koffie en connecties: hoe een kwalitatieve koffiemachine de bedrijfssfeer verandert
high angle photo of two green mugs filled with coffee

Koffie en connecties: hoe een kwalitatieve koffiemachine de bedrijfssfeer verandert

Als je ergens binnenkomt is het eerste wat je opvalt de sfeer die er hangt

Volgende
RC plezier voor beginners: tips voor de perfecte eerste auto
a toy truck with four wheels on a dirt road

RC plezier voor beginners: tips voor de perfecte eerste auto

De eerste stap is gezet, want je gaat je eerste afstand bestuurbare RC auto

Ook interessant