a toy truck with four wheels on a dirt road

RC plezier voor beginners: tips voor de perfecte eerste auto

De eerste stap is gezet, want je gaat je eerste afstand bestuurbare RC auto kopen! Voordat je echter het eerste beste model kiest, is het belangrijk om jezelf te informeren met basiskennis. Je wilt immers niet onverwacht tegen problemen aanlopen die het plezier bederven. Het kiezen van de perfecte RC auto kan dus best uitdagend zijn, maar gelukkig hebben wij enkele tips waarmee je de juiste keuze kunt maken! 

Kies voor het juiste model  

Er zijn verschillende modellen beschikbaar die jezelf in elkaar kunt zetten, maar als beginner heb je hier waarschijnlijk helemaal geen zin in. Dit snappen we en daarom is het aan te raden om voor een RTR-model, zoals de Traxxas Rustler, te kiezen. Het fijne van deze modellen is dat ze direct uit de doos klaar zijn voor gebruik. Deze modellen hebben doorgaans slechts een paar eenvoudige instellingen nodig. 

Kies de juiste schaal 

RC auto’s zijn er in verschillende schalen, wat betekent dat het gewicht en de afmetingen van de auto vooral worden bepaald door de schaal. Ze variëren van 1:10 tot 1:24 en zelfs kleiner. Voor een beginner is een schaal van 1:10, zoals de Xrt Traxxas, een goede keuze omdat deze groot genoeg is maar nog steeds makkelijk te hanteren blijft. 

Waar ga je op rijden?

Wil je de auto gebruiken in je achtertuin of juist op straat? Het is handig om dit vooraf te bepalen, aangezien het type terrein bepaalt welk type banden en ophanging je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld off-road wilt rijden, kies dan voor een RC auto met terreinbanden en een goede vering die bestand is tegen hobbelige ondergronden. 

Elektrisch of Nitro 

Ook goed om te weten is dat RC auto’s worden aangedreven door elektriciteit, of nitro-brandstof. Eigenlijk net zoals een personenauto. Hoewel nitro-auto’s echter klinken en vaak sneller zijn, zijn elektrische auto’s weer stiller en gemakkelijker te onderhouden. Normaal gesproken wordt beginners geadviseerd om met een elektrisch model te beginnen vanwege de simpele bediening. 

Ga voor kwaliteit

Voor je eerste auto kan het verleidelijk zijn om voor het duurste model te gaan, maar als je er lang plezier van wilt hebben, moet je investeren in topkwaliteit. Zoek eens recensies op en vraag de RC gemeenschap om advies voor de beste optie. 

Volg deze tips om zonder moeite de beste keuze te maken. Onthoud dat plezier hebben met je RC auto het allerbelangrijkste is! 

Total
0
Shares
Vorige
De voordelen van beveiligingsbewustzijn voor jouw bedrijf 

De voordelen van beveiligingsbewustzijn voor jouw bedrijf 

Steeds meer zaken worden digitaal afgehandeld

Volgende
De Invloed van Reality TV op de Popcultuur en Samenleving
person holding black remote control

De Invloed van Reality TV op de Popcultuur en Samenleving

Reality televisie is al tientallen jaren een niet te negeren fenomeen in de

Ook interessant