close view of scaffolding attach to the building

Veilig en efficiënt werken op hoogte: De rol van rolsteigers

Werken op hoogte brengt altijd risico’s met zich mee. Of het nu gaat om het schilderen van een gevel, het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden, of het schoonmaken van ramen, de keuze van het juiste klimmateriaal is cruciaal voor zowel de veiligheid als de efficiëntie van het werk. Rolsteigers spelen hierbij een onmisbare rol. Deze mobiele werkplatforms zijn ontworpen om niet alleen de toegankelijkheid tot moeilijk bereikbare plekken te verbeteren maar ook om een veilige en stabiele werkomgeving te bieden.

Wat is een rolsteiger?

Een rolsteiger is een type steiger dat specifiek ontworpen is voor gebruiksgemak en mobiliteit. Dankzij de wielen aan de onderzijde kan de steiger eenvoudig verplaatst worden, wat het een ideale oplossing maakt voor werkzaamheden aan verschillende delen van een gebouw of constructie zonder dat de steiger volledig gedemonteerd moet worden. De flexibiliteit en veelzijdigheid van een rolsteiger maken het een essentieel klimmateriaal voor uiteenlopende projecten in de bouw, onderhoud, en renovatie.

Ervaar de mooie voordelen 

Het gebruik van rolsteigers biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele steigers of ladders:

 • Mobiliteit: De wielen maken het gemakkelijk om de steiger te verplaatsen, wat tijd bespaart bij het werken aan grote projecten.
 • Veiligheid: Met de juiste voorzorgsmaatregelen bieden rolsteigers een veilige werkomgeving, zelfs op grote hoogte.
 • Efficiëntie: Het gemak waarmee de steiger opgezet en aangepast kan worden, verhoogt de efficiëntie van werkzaamheden.
 • Veelzijdigheid: Rolsteigers zijn geschikt voor een breed scala aan werkzaamheden, van schilderen tot reparaties en meer.

Veiligheid staat voorop!

Veiligheid is het allerbelangrijkste wanneer er gewerkt wordt op een steiger. Rolsteigers zijn zo ontworpen dat ze, mits correct opgebouwd en gebruikt, een uiterst veilige werkplek bieden. 

Enkele veiligheidstips zijn:

 • Zorg ervoor dat de steiger op een stevige en vlakke ondergrond staat.
 • Controleer altijd of alle remmen van de wielen goed functioneren voordat je de steiger betreedt.
 • Overschrijd nooit de maximale belastingcapaciteit
 • Gebruik altijd persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een helm en veiligheidsharnas, vooral bij het werken op grote hoogte.

De verschillende toepassingen 

Rolsteigers zijn bijzonder veelzijdig en kunnen voor diverse doeleinden worden ingezet:

 • Buitensteiger voor schilder- en onderhoudswerk: De mobiliteit van rolsteigers is perfect voor schilders en onderhoudspersoneel die aan de buitenkant van gebouwen werken.
 • Hoge en grote steigerconstructies: Voor werkzaamheden aan hoge gebouwen kunnen rolsteigers gekoppeld worden om een veilige werkplek op grote hoogte te creëren.
 • Flexibele oplossingen voor binnen en buiten: Niet alleen buiten, maar ook binnen kunnen rolsteigers ingezet worden voor bijvoorbeeld installatie- of onderhoudswerk.

Rolsteiger kopen? Kies voor een betrouwbare en ervaren partner!

Bij het selecteren van een leverancier voor uw rolsteiger, is het essentieel om voor een betrouwbare en ervaren partner te kiezen. SteigerCentrum onderscheidt zich in de markt door niet alleen een breed assortiment aan hoogwaardige rolsteigers te bieden, maar ook door hun deskundigheid en klantgerichte service.

Total
0
Shares
Vorige
Hoe meet je succes in je pensioenopbouw? Ontdek het StiPP pensioen en backoffice uitbesteden
a man standing in front of a body of water

Hoe meet je succes in je pensioenopbouw? Ontdek het StiPP pensioen en backoffice uitbesteden

Succes in het leven wordt vaak gemeten aan de hand van je carrière, je

Volgende
Deze 5 tips besparen ondernemers een hoop tijd en geld

Deze 5 tips besparen ondernemers een hoop tijd en geld

Vraag aan 100 ondernemers wie of wat hun grootste vijand is en ze zullen bijna

Ook interessant