man in blue dress shirt sitting on rolling chair inside room with monitors

Je kantoor optimaal beveiligen met deze 7 tips!

Het is natuurlijk van onmiskenbaar belang om je kantoor goed te beveiligen. Wist je dat 40% van de bedrijven ooit te maken krijgt met een inbraak? Maar hoe verminder je dit risico? In dit artikel delen we handige tips om inbraak te voorkomen en de veiligheid op kantoor te verhogen, van het beveiligen van de toegang tot sloten met keurmerken. Lees er hier meer over!

Investeer in een goede kluis

Een kluis is echt belangrijk voor de veiligheid van je kantoor. Hierin kun je belangrijke dingen veilig bewaren, zoals laptops, contant geld, contracten en andere belangrijke documenten. Kies voor een kluis die speciaal is gemaakt om dit soort spullen te beschermen. Bij voorkeur een zware kluis of een kluis in de muur.

Kies voor lockerkasten

Lockerkasten zijn natuurlijk fijn om de spullen van je medewerkers veilig te houden. Je kunt een lockerkast kopen en je hebt de keuze lage lockerkasten, van minilockers tot cube lockers die je naar wens kunt stapelen. Deze cube lockers zijn extra handig omdat je ze als losse kubussen kunt opstapelen. Als je een veilige plek nodig hebt om je laptop op te bergen, kijk dan eens naar laptopkasten en laptoptrolleys. Veel lockerkasten kun je ook uitrusten met een postsleuf. Dit is super handig als postvakkenkast. Voor het opbergen van kleding zijn er weer garderobekasten, inclusief modellen met hang- en legindeling of een scheiding tussen schoon en vuil.

Kies voor een slot met keurmerk

De voordeur is natuurlijk iets wat je optimaal moet beveiligen. Zorg ervoor dat je kantoor een slot heeft met het SKG-keurmerk. Deze sloten zijn uitgebreid getest en zijn stevig en betrouwbaar. Zo wordt het voor inbrekers behoorlijk lastig gemaakt om binnen te komen. Je moet het slot natuurlijk wel goed op slot draaien.

Ga voor een toegangscontrolesysteem

Met slimme toegangscontrolesystemen kun je er zeker van zijn dat alleen de juiste mensen binnenkomen in bepaalde ruimtes op kantoor, zoals de server kamers of archieven. Dit versterkt de veiligheid en vermindert het risico op ongeoorloofde toegang. Tevens kun je ook slagbomen plaatsen of kiezen voor een automatisch poortsysteem om de toegang al te beperken voordat mensen het terrein op kunnen.

Installeer bewakingscamera’s

Bewakingscamera’s schrikken inbrekers in eerste instantie af, maar zijn vooral handig voor bewijsmateriaal op het moment dat er wordt ingebroken, iets vernield wordt of iets gestolen is. Plaats deze camera’s op strategische plekken, zodat ze belangrijke gebieden goed in de gaten houden. Er zijn ook camera’s met nightvision, zodat je ook in het donker goede beelden hebt.

Ga voor een alarminstallatie

Je hebt ook een goed alarmsysteem nodig om je kantoor te beschermen. De nieuwste systemen merken direct op als er iemand probeert in te breken en maakt veel lawaai en felle lichten om inbrekers af te schrikken. Je kunt het systeem ook verbinden met een meldkamer, zodat de politie snel ter plaatse is als er echt iets misgaat.

Versterk de fysieke beveiliging

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om goed naar de fysieke beveiliging van je kantoor te kijken. Ga na of er zwakke plekken zijn bij ramen en deuren, en zorg ervoor dat alle ingangen goed zijn afgesloten. Denk ook aan extra maatregelen zoals stevig deurbeslag en anti-inbraakstrips om je kantoor extra te beveiligen. Met deze tips kan jij de veiligheid op kantoor verbeteren!

Total
0
Shares
Vorige
Glaswol of steenwol isolatie? De feiten op een rij
man in black sweatpants using DEWALT circular saw and cutting a wood plank

Glaswol of steenwol isolatie? De feiten op een rij

Glaswol en steenwol worden vaak in één adem genoemd

Volgende
Thuiswerken? Zo werkt het wel! 

Thuiswerken? Zo werkt het wel! 

Toen iedereen een aantal jaren geleden opeens moest thuiswerken was dat voor

Ook interessant