yellow and blue van on road during daytime

Klantervaringen: hoe nieuwe deuren de bedrijfsvoering hebben verbeterd

Twijfelt u nog over het vervangen van uw oude roldeur? Het vervangen van uw roldeur kan een grote impact hebben op de bedrijfsvoering. In deze blog delen we een reeks case studies van bedrijven die hun oude roldeuren hebben vervangen. We belichten de voordelen die zij hebben ervaren, van verbeterde efficiëntie tot verhoogde veiligheid en kostenbesparingen.

Case study 1: Verhoogde operationele efficiëntie bij een distributiecentrum van DHL

Bedrijf: DHL

Situatie: DHL had een laaddock op Schiphol, waarvan de roldeuren lawaaiig waren, niet goed geïsoleerd en ook regelmatig storingen hadden. Dit leidde tot vertragingen in het laad- en losproces en verhoogde onderhoudskosten. 

Oplossing: Het bedrijf besloot om al hun oude roldeuren te vervangen door moderne, elektrisch aangedreven Compact vouwdeuren van Rolflex. Deze nieuwe deuren waren uitgerust met stille openings- en sluitmechanismen en verbeterde isolatie. De deuren nemen in het smalle laaddock dezelfde hoeveelheid ruimte in als een traditionele roldeur, dus er hoeven geen verbouwingen plaats te vinden.

Resultaten: Na de vervanging rapporteerde DHL een aanzienlijke toename in operationele efficiëntie. De laadtijden werden verkort, wat resulteerde in snellere verzendingen en tevreden klanten. Daarnaast werden de onderhoudskosten gereduceerd door de betrouwbaarheid van de nieuwe deuren.

Case study 2: Verbeterde laadmogelijkheid bij CGT Carugate

Bedrijf: CGT Carugate

Situatie: CGT Carugate, een bedrijf dat bouwmachines levert, was op zoek naar nieuwe bedrijfsdeuren voor in hun werkplaats. De uitdaging: er moest een kraanbaan direct achter de deur geplaatst worden, er was een venster boven de deuropening en er waren diverse pijpleidingen en installaties aanwezig.

Oplossing: Het management besloot om de oude roldeuren te vervangen door nieuwe Compact vouwdeuren van Rolflex. Deze deuren vouwen zich op boven de deuropening en nemen daardoor minder ruimte in. De kraanbaan kan zo direct achter de deuropening geplaatst worden en er is voldoende ruimte voor leidingen en installaties.

Resultaten: De nieuwe roldeuren zorgden voor meer lichtinval dankzij de vensters. De kraanbaan kon direct achter de deur geplaatst worden waardoor de werknemers meer bewegingsvrijheid hadden in de werkruimte. Dit zorgde voor een kortere reparatietijd van de voertuigen.

Case study 3: Kostenbesparingen voor een bananenrijpingscel

Bedrijf: Bananenrijpingsbedrijf in Spanje

Situatie: Een bananenrijpingsbedrijf in Spanje kampte met energieverlies door slecht geïsoleerde oude roldeuren. Door de beperkte ruimte in de gangen met aan weerszijden een groot aantal rijpingscellen, was vervanging van de roldeur door een ander type deur lastig.

Oplossing: Het bedrijf investeerde in hoogwaardige geïsoleerde roldeuren van Rolflex, ontworpen om meer isolatie te bieden in krappe inbouwruimtes.

Resultaten: Na de installatie van de nieuwe roldeuren zag het bedrijf een verbetering in de temperatuur van de ruimtes. De verbeterde isolatie voor een constante temperatuur in de opslagruimtes, wat de kwaliteit van de opgeslagen producten ten goede kwam.

Case study 4: Aantrekkelijker uiterlijk voor garagebedrijf in Haarlem

Bedrijf: Garagebedrijf te Haarlem

Situatie: Dit garagebedrijf in Haarlem is gevestigd in een wat ouder pand. Oude, lawaaiige roldeuren sloten de werkplaats af die daardoor donker en onaantrekkelijk leek van buiten. Omdat er weinig ruimte is in het pand door het lage plafond, is de beslissing om de roldeuren te vervangen lang uitgesteld. Een standaard overheaddeur zou immers de werkhoogte flink beperken met de plafondrails.

Oplossing: Het bedrijf verving de oude roldeuren door Compact vouwdeuren. Deze zijn stil, beter geïsoleerd en nemen evenveel ruimte in als een roldeur.

Resultaten: De nieuwe roldeuren zorgen direct voor een aantrekkelijker aanzicht van de garage. Er was bovendien meer licht in de werkplaats, waardoor direct energie bespaard kon worden. De deur kan in de winter gesloten blijven en laat dan toch natuurlijk licht binnen.

Case study 5: Optimale efficiëntie bij dit kledingbedrijf in Spanje

Bedrijf: Textielbedrijf Spanje

Situatie: In dit textielbedrijf in Spanje worden dagelijks grote hoeveelheden kleding verwerkt. Na aankomst met de vrachtwagen, dienen deze snel en efficiënt gelost te worden en op een kledingtransportband gehangen te worden. Om dit te kunnen doen is de transportband direct achter de deur geplaatst. De klant wilde graag een deur met transparante panelen zodat men goed kan zien of er een vrachtwagen aankomt. Zo hoeft de deur niet onnodig lang geopend te blijven.

Oplossing: Het bedrijf verving de oude deuren door Compact vouwdeuren die weinig ruimte innemen en kunnen worden uitgerust met transparante panelen.

Resultaten: Dankzij de nieuwe ruimtebesparende deur kon het bedrijf zijn energiekosten verlagen. De deuren hoefden immers niet lang onnodig geopend te zijn vanwege het transparante paneel. De transportband bleef direct achter de deur, waar de medewerker de kleding snel en makkelijk kan laden en lossen.

Deze klantverhalen illustreren duidelijk hoe het vervangen van oude roldeuren kan leiden tot aanzienlijke verbeteringen in operationele efficiëntie en kostenbesparingen. Bedrijven kunnen profiteren van de nieuwste technologieën en ontwerpen om hun bedrijfsvoering te optimaliseren en hun doelstellingen te bereiken.

Total
0
Shares
Vorige
Wat doet een omgevingsdienst?
windmill surrounded by grass during daytime

Wat doet een omgevingsdienst?

Omgevingsdiensten zijn cruciale spelers in de Nederlandse samenleving, met een

Volgende
De voordelen van een Sim only
person holding black smartphone

De voordelen van een Sim only

Ben jij toe aan een nieuw abonnement voor je telefoon?

Ook interessant