person holding black smartphone

De voordelen van een Sim only

Ben jij toe aan een nieuw abonnement voor je telefoon? Heb je al eens nagedacht over een Sim only? Hoewel een Sim only heel handig is, kiezen de meeste mensen toch voor een pakket. in dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van een Sim only.

Wat is Sim Only?

Bij veel telefoonabonnementen betaal je voor zowel je maandelijkse bel- en internetkosten én betaal je een maandelijks tarief om langzaamaan je telefoon af te betalen. Bij een Sim only betaal je alleen voor de Sim-kaart, je moet daarnaast zelf een losse nieuwe telefoon kopen.

Nummerbehoud

Het grootste voordeel van een Sim only is dat je bij aanschaf van een nieuwe telefoon, wel je oude telefoonnummer kunt behouden, wel zo makkelijk is dat! Bij reguliere abonnementen is je telefoon verbonden aan je abonnement en heb je dus een nieuw nummer wanneer je telefoon kapot gaat. Dat kan in onverwachte situaties ontzettend ongewenst zijn. Sim only werkt hartstikke makkelijk. Hevel gewoon je simkaart over naar je nieuwe telefoon en je kunt bellen en appen als vanouds. Er zijn regelmatig hele goede aanbiedingen voor de beste sim only, dus we raden aan om dat goed in de gaten te houden.

Voordelig

Veel mensen kiezen voor een telefoonabonnement waar een telefoon bij zit, omdat ze zich laten verleiden door zogenaamd voordelige aanbiedingen. Het is namelijk best verleidelijk om een telefoon te kopen waar je niet in één keer de volle mep voor hoeft te betalen, maar die je geleidelijk in enkele tientjes per maand kunt afbetalen en tegelijkertijd ook lekker kunt bellen en internetten. Echter, op lange termijn is het goedkoper om één keer een wat grotere aankoop te doen. Als je niet al te veel op mobiel internet zit, kunnen de kosten van een sim only beperkt blijven tot enkele euro’s per maand.

Duurzaam

Tot slot is het ook duurzamer om te kiezen voor een sim only. Bij reguliere abonnementen kun je elke twee jaar een nieuwe telefoon uitzoeken, terwijl je makkelijk langer dan twee jaar met een telefoon kunt doen. Bellen met Sim only stimuleert ons dus om langer met onze spullen te doen en minder te consumeren. Kortom: een sim only is een stuk flexibeler dan een regulier abonnement, omdat je gewoon een nieuwe telefoon kan kopen zonder je nummer te verliezen. Daarnaast is sim only voordeliger en draag je niet bij aan overconsumptie.

Total
0
Shares
Vorige
Klantervaringen: hoe nieuwe deuren de bedrijfsvoering hebben verbeterd
yellow and blue van on road during daytime

Klantervaringen: hoe nieuwe deuren de bedrijfsvoering hebben verbeterd

Twijfelt u nog over het vervangen van uw oude roldeur?

Volgende
Als zzp’er zonnepanelen plaatsen? Zorg dan dat je aan alle eisen voldoet

Als zzp’er zonnepanelen plaatsen? Zorg dan dat je aan alle eisen voldoet

Als zzp’er in de zonnepanelen branche is het van groot belang om aan alle

Ook interessant