Als zzp’er zonnepanelen plaatsen? Zorg dan dat je aan alle eisen voldoet

Als zzp’er in de zonnepanelen branche is het van groot belang om aan alle vereisten te voldoen. Niet alleen om professioneel over te komen, maar ook om ervoor te zorgen dat je de kwaliteit die je de mensen belooft, ook daadwerkelijk kunt nakomen. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat de panelen op de juiste manier worden gelegd, maar dat ook de omvormer op correcte wijze wordt aangesloten en waar nodig een aanpassing wordt gedaan in de meterkast. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit niet iets is wat je zo even doet. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je als starter misschien nog een hoop vragen hebt, hebben wij een aantal belangrijke vereisten voor je op een rijtje gezet. Zolang je er voor zorgt dat je je hier in ieder geval aan houdt, kun je met een gerust hart aan de slag.

Vergunningen en certificaten

Bij het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk dat je wel beschikt over de juiste documenten. Zo is het natuurlijk verplicht om als ondernemer ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel, maar moet je er ook rekening mee houden dat je moet voldoen aan allerlei andere wettelijke vereisten. Vooral omdat je op hoogte werkt, is het belangrijk dat je precies weet aan welke veiligheidseisen je moet voldoen, bijvoorbeeld jezelf zekeren op het moment dat je het dak opgaat. Ook is het belangrijk dat je om kunt gaan met stroom en dan met name het op de juiste wijze aansluiten van alles. Mocht het noodzakelijk zijn om aanpassingen te doen in de meterkast, dan kan het zijn dat dit alleen met toestemming kan van de netbeheerder, bijvoorbeeld het toevoegen van een extra groep.

Weet welke zonnepanelen er zijn

Het klinkt vanzelfsprekend, maar nog te vaak zien we dat veel zelfstandigen niet precies weten wat er zich allemaal afspeelt in deze markt. Daarom is het belangrijk dat je precies weet welk type zonnepanelen er allemaal zijn. Zo zijn er verschillende soorten vermogen zonnepanelen die je kunt plaatsen, afhankelijk van het verbruik, maar ook de ruimte op het dak. Vooral bij de wat kleinere huizen, kan het verstandiger zijn om minder panelen met meer vermogen te plaatsen, zodat je dit eventueel in de toekomst nog verder uit kunt breiden. Iets om rekening mee te houden dus en ook zeker bespreekbaar te maken op het moment dat je advies uitbrengt.

Is het dak wel geschikt

Op het moment dat iemand graag zonnepanelen wil laten plaatsen, dan is het logisch dat je direct gaat kijken naar het verbruik en op basis daarvan een passende offerte doet. Toch is er iets wat nog veel belangrijker is en dat is de check of het dak wel geschikt is. Wil je het zeker weten, doe de zonnepanelen dakcheck zodat je precies weet of het dak geschikt is, hoeveel opbrengst je ongeveer zal hebben en ook hoeveel het je ongeveer gaat kosten. Zo heb je direct binnen een paar minuten alles wat jij moet weten.

Total
0
Shares
Vorige
De voordelen van een Sim only
person holding black smartphone

De voordelen van een Sim only

Ben jij toe aan een nieuw abonnement voor je telefoon?

Volgende
Hoe creëer je een motiverende werkplek?

Hoe creëer je een motiverende werkplek?

Een gemotiveerde werkplek is essentieel voor het succes van elk bedrijf

Ook interessant