person showing brown gift box

Kerstpakket-etiquette op de werkplek: Wat is passend?

Het is weer bijna zover! De dagen worden steeds donkerder, de wintertijd is dichterbij dan sommigen hopen en de temperaturen zullen dalen. Hoewel een witte kerst waarschijnlijk niet op het lijstje van de weergoden staat, kunnen we van die periode natuurlijk wel een feestje maken. Maak het allemaal toch wat dragelijker, nietwaar?

Ook als werkgever sta je in een positie om een feestje te organiseren (op het werk, welteverstaan). Je geeft hiermee een blijk van waardering aan je werknemers en wenst hen tegelijkertijd het allerbeste toe. Hoe je het feest nog verder kan uitbreiden voor je werknemers? Met kerstpakketten natuurlijk! We vertellen je graag wat hierbij passend is en wat je allemaal kan geven. Lees daarom maar gauw verder!

#1 Budget

Om niet ineens een enorme schrik te krijgen van een torenhoge rekening, net voor je eigen kerstvakantie, is het handig om een budget in te stellen. Zorg ervoor dat het budget per pakket redelijk is en niet al te extravagant. Het hele doel van kerstpakketten is het tonen van waardering aan werknemers, niet om te pronken met je eigen financiële middelen. Een redelijk budget geeft aan dat je om je werknemers geeft, zonder dat je de focus weer naar jezelf verschuift.

Anno 2023 is het gebruikelijk zo’n €50,00 per werknemer aan de kant te leggen. Mocht dit teveel zijn, dan is minder natuurlijk ook goed!

#2 Niet iedereen viert kerst

We leven in Nederland nu eenmaal in een samenleving met veel diversiteit. Niet iedereen viert Kerstmis. Is het niet vanwege religieuze of culturele overtuigingen, dan is het wel door persoonlijke gebeurtenissen tot stand gekomen. Overweeg daarom een pakket te kiezen dat niet specifiek gerelateerd is aan Kerstmis, zoals dit als feestdag geldt voor de Christenen. Alternatieve opties zijn:

  • een eindejaarsgeschenk
  • een borrelpakket
  • een familiepakket
  • een heerlijk verwenpakket

Met een assortiment van lekkernijen of verzorgingspakket zit je vaak wel redelijk goed. Mocht je enorm veel werknemers in dienst hebben, dan is het aan te raden voor iets algemeens als een borrelpakket te gaan.

#3 Persoonlijke touch is welkom

Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met bijvoorbeeld die diversiteit, betekent dit niet dat kerstpakketten volledig generiek moeten zijn. Het toevoegen van een persoonlijke touch kan het gebaar van waardering nog specialer maken. Voeg bijvoorbeeld handgeschreven bedankkaartjes toe. Is het bedrijf klein, bedenk dan een persoonlijk extraatje per werknemer. Het zal hoe dan ook een glimlach op alle gezichten toveren. Alleen dat al zou een periode als kerst een stuk prettiger moeten maken. Misschien slaan de werknemers dan wel hun handen bijeen om ook jou als werkgever iets aan te bieden…

Conclusie

Kerstpakketten op het werk zijn een prachtige traditie om je waardering voor jouw collega’s te tonen. Het belangrijkste is dat je het vanuit oprechte waardering geeft. Je draagt hiermee bij aan een positieve werkomgeving, waarin iedereen zich op zijn plek voelt. We wensen je alvast fijne feestdagen toe! En, tot slot, vergeet niet jezelf een hart onder de riem te steken. Je hebt (hopelijk) toch maar weer een succesvol jaar het bedrijf van je dromen gerund.

Total
0
Shares
Vorige
Teambuilding: Samen succesvol werken aan de toekomst

Teambuilding: Samen succesvol werken aan de toekomst

Binnen een bedrijf zou je niet alleen op zoek moeten gaan naar manieren waarop

Volgende
Klanten werven op een originele manier
two person handshaking

Klanten werven op een originele manier

Tegenwoordig is het best ingewikkeld om klanten te werven

Ook interessant