Red and Black Plastic Toy Car

Te klein of super handig? Dit zijn de kleinste graafmachines

Eenieder wie geïnteresseerd is in het gebruiken van graafmachines zal ook weleens hebben nagedacht over de kleinste graafmachines. Vaak is het namelijk juist het tegenovergestelde van dat, dus ga je ervan uit dat dat dan ook met een reden is.

En inderdaad, dat heeft natuurlijk ook een reden. Toch blijven we maar gebiologeerd over de kleine varianten van deze wagens. In deze blog zullen we je alles over dit onderwerp vertellen. We geven antwoord op de vraag of dat nou echt zo handig is en geven je nog veel meer relevante informatie.

Wat is nu eigenlijk zo handig aan een kleine graafmachine?

Een van de grootste voordelen van kleine graafmachines is hun wendbaarheid. Ze kunnen gemakkelijk manoeuvreren in krappe ruimtes en rond obstakels, waardoor ze ideaal zijn voor werkzaamheden in stedelijke gebieden of op bouwplaatsen met beperkte ruimte. Andere voordelen waar je aan zou kunnen denken, zijn de volgende:

  • Kleine graafmachines kunnen makkelijk van a naar b worden vervoerd. Er is geen vrachtwagenrijbewijs nodig, want je kan ‘m waarschijnlijk gewoon kwijt in de het laadruim van een bus of op een aanhangwagen.
  • Onderschat de kracht van deze kleine machines niet! Ondanks hun formaat kunnen ze een verscheidenheid aan taken uitvoeren, zoals graven, egaliseren, slopen en materiaal verplaatsen.
  • Kleine graafmachines hebben over het algemeen kleinere motoren, wat betekent dat ze minder brandstof verbruiken dan grotere machines

Zo, dat klinkt eigenlijk best goed. Waarom zou gebruiken mensen dan niet altijd een kleine graafmachine?

Nadelen van een kleine graafmachine

Ja, ja. Niet alles is koek en ei. Sterker nog, er is een tal van redenen waarom je juist niet voor een kleine graafmachine wil gaan. Zo is het hefvermogen van een graafmachine beperkt, waardoor je minder zware dingen kan tillen. Doe je dat wel, dan kiept de machine om. Ten tweede is de reikwijdte een stuk minder groot. Moet je iets vanaf het dak scheppen of juist in een diepe kuil, dan kan je hier niks mee. Verder kan het zijn dat de onderhoudskosten hoger liggen. Kleine graafmachines komen minder vaak voor en de onderdelen zijn ook wat lastiger om aan te krijgen. Nou ja, kijk zelf maar wat je met deze punten wil doen.

Kleinste graafmachines

We zijn even op onderzoek uitgegaan, en hebben een aantal kleinste minigravers voor je geselecteerd. Wellicht dat je deze kanturen of kan kopen en tevreden bent over de kwaliteit. Let wel dat dit niet gesponsord is en dat we geen onderzoek hebben gedaan naar de kwaliteit. Dit laten we mooi aan jouw zelf over.

#1 JCB 8008 CTS

Bedrijfsgewicht: 950 kg
Motorvermogen: 12 pk
Machine breedte: 700 mm – 900 mm

Ja, ja. Dit is, zoals de verkopende partij aangeeft, een micrograafmachine. O.m.g. Dat is toch meer dan geweldig? de breedte is absoluut klein en het gewicht mag er ook zijn. Je vervoert ‘m makkelijk van a naar b en, mocht je deze willen huren, dan krijg je er ook nog een slotenbak, banaanbak én een puinbak bij. Banaanbak? Ja, dat is een speciale bak die is ontworpen voor het hanteren en verplaatsen van grote hoeveelheden materiaal, zoals aarde of puin, vergelijkbaar met een normale graafbak.

Bekijk de kleine graafmachine hier

#2 BIG – Power Worker Maxi Graafmachine

Sorry not sorry, we konden het écht niet laten om er zo’n graafmachine tussen te stoppen. Het was namelijk alsof je erom vroeg. Of nouja, dat deed je helemaal niet, maar als je een kleine hebt, dan is dit toch té leuk om te laten liggen?? Anyway, als we het hebben over kleinste graafmachines past deze er natuurlijk fantastisch tussen. Maar goed, gezien je er niet om hebt gevraagd, gaan we maar gauw door naar de volgende.

Bekijk de kleine graafmachine hier

#3 Sunward SWE08B

Bedrijfsgewicht: 1050 kg
Motorvermogen: 7,2 kw
Machine breedte: 750 tot 1000 mm

Wist je dat kleine graafmachines doorgaans ook worden aangeduid als ‘minigraver’. Dit klinkt, naar onze mening, nóg veel schattiger dan ‘kleine graafmachine’. In principe dekt het dezelfde lading, maar het ene (minigraver) is wel overtuigender dan het andere. Nou ja, deze graafmachine is een van de kleinste die je in Nederland kan vinden. Omdat het bedrijf achter deze graafmachine gewoon uit Nederland komt, is dat vrij handig qua onderhoudsservices en dergelijken.

Bekijk de kleine graafmachine hier

#4 CAT 300.9D

Bedrijfsgewicht: 935 kg
Motorvermogen: 9,7 kw
Machine breedte: 730 tot 864 mm

Een beetje Bob de Bouwer vibes, dat is eigenlijk wel wat voor gevoel er bij deze graafmachine omhoog komt zetten. Komt natuurlijk ook wel omdat je, voor je eigen veiligheid, altijd een bouwhelm op moet doen tijdens het graven. Weet in elk geval dat, bij interesse, je een zwenkhoek giek links hebt van 55 graden en aan rechts 56 graden. Vraag ons niet waar dit verschil vandaan komt, want als je meer wil weten, kan je beter zelf even contact opnemen met de verkopende partij. Also, het zegt jou waarschijnlijk meer dan dat het ons doet.

Bekijk de kleine graafmachine hier

Conclusie

Dus, een kleine graafmachine dus. In deze blog hebben we de voor- en nadelen van een apparaat als deze laten zien. Bovendien hebben we je informatie verschaft van wat voor kleine graafmachines er op de Nederlandse markt bestaan. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze kleine wagentjes, kijk dan of je eens een brochure kan opvragen of bij een bedrijf ze van dichtbij kan bekijken. Dan zie je echt of ‘klein’ wel ‘klein’ is en wat je er verder mee kan. Nou, tot een volgende keer op Qbis! Tot dan.

Total
0
Shares
Vorige
De Wereld van Wietzaadjes: Ontdek de vier soorten zaden

De Wereld van Wietzaadjes: Ontdek de vier soorten zaden

In de wereld van de wietzaadjes zijn er veel verschillende soorten om uit te

Volgende
Betekenis ondernemingsraad en meer relevante informatie
man standing in front of people sitting beside table with laptop computers

Betekenis ondernemingsraad en meer relevante informatie

Als je weet dat de Rijksoverheid over iets schrijft, dan weet je dat dat iets

Ook interessant