Het belang van efficiënt voedsel koelen in de horeca

Ieder persoon met de wens om een horecaonderneming te starten, zal ongetwijfeld ook de wens hebben om alles zo goed mogelijk te doen. Je geeft daarmee jezelf de motivatie om het beste uit jezelf te halen én je trekt er waarschijnlijk meer klanten mee aan. Klinkt herkenbaar, toch?

Iets dat van groot belang is om tot dat ‘tiptop’-niveau te komen, is, en je zou het misschien niet verwachten, het gebruik van de juiste koeling voor voedsel. Je voorkomt ermee dat eten bederft én zorgt ervoor dat het vers blijft. Zo kan jouw vaste kok altijd de meest lekkere gerechten maken en worden je klanten tegelijkertijd verleid om vaker terug te komen. Wie zien deze tip als het begin van een win-winsituatie. Meer informatie over dat koelen? Lees dan gauw verder!

Koelen als maatstaf van voedselhygiëne

Het koelen van je voedsel is zo ongeveer het belangrijkste aspect in de keuken. Het houdt namelijk niet alleen bederfelijke ingrediënten vers en veilig, maar het speelt ook een cruciale rol bij het handhaven van de hoogste normen op het gebied van voedselhygiene. Aan welke eisen die hygiëne precies moet voldoen, lees je in de Hygiënecode voor de Horeca, die ook wel bekend staat met de afkorting HACCP. De NVWA is de organisatie achter deze code. Zij voeren dan ook de controles uit en zijn degene die de wet- en regelgeving hierover opstellen en eventueel aanpassen.

Koelen, met wat dan?

Natuurlijk zijn er producten die je ‘gewoon’ in een grote koelcel of andere koeling kwijt kan. De temperatuur ligt daar doorgaans op koelkasttemperatuur. Denk bij dit soort koelingen aan een kast voor al je vloeibare versnaperingen (sapjes, frisdrank, e.d.) of een vitrine waar je vlees in uitstalt. Echter is dat niet de enige manier van koelen die we in dit artikel willen aanduiden. Want, inderdaad, de focus ligt bij velen veelal op koelingen, waarin ingrediënten vers worden gehouden en de vriezer wordt dan vergeten. De vriezer is een item waarvan de waarde helaas nog geregeld wordt onderschat.

De waarde van een horeca vriezer

Een horeca vriezer is eigenlijk niets minder dan een vriezer waarin je voedsel kan invriezen of bevroren kan laten. Wanneer je voor de vriezer, in plaats van de koelkast kiest, kan afhangen van verschillende aspecten:

  1. Bij een grote bestelling wordt een aantal producten diepgevroren aangeleverd. Wanneer je deze in de koelkast zet, zullen ze langzamerhand ontdooien en zal het allemaal snel(ler) bederven. Als oplossing hiervoor heb je een horeca vriezer, waarin je de producten bevroren kan laten.
  2. Er staat een druk weekend voor de boeg waar je graag al het een en ander voor wil voorbereiden. Omdat het nog dagen duurt voordat het daadwerkelijk wordt geconsumeerd, besluit je het in te vriezen in je eigen, gloednieuwe horeca vriezer.

Hoe dan ook zal je, bij de basis van je horeca onderneming waar mensen kunnen eten en drinken, moeten investeren in de juiste koeling en een geschikte horeca vriezer. Het draagt bij aan een verhoogde hygiëne in de keuken en zal je onderneming alleen maar ten goede doen.

Total
0
Shares
Vorige
Aan de slag als clinical research associate of bio statistician

Aan de slag als clinical research associate of bio statistician

Bij Talentmark kun je terecht wanneer je een functie zoekt binnen verschillende

Volgende
Verzendingen professionaliseren met kraftpapier

Verzendingen professionaliseren met kraftpapier

Het is geen geheim dat er steeds minder fysieke winkels bestaan en online

Ook interessant