Je deur beschermen tegen indringers: vier tips!

Thuis, in onze vertrouwde omgeving, voelen we ons vaak het meest veilig. Ook als je op vakantie bent, een avondje weg, of wanneer je kinderen alleen thuis zijn wil je een veilig gevoel behouden. Daarom bescherm je je woning tegen indringers. Dat begint bij de voordeur. Met onder andere goede sloten en bewegingssensoren ben je al een heel eind. Benieuwd hoe jij ongewenste gasten weghoudt bij jouw voordeur? Lees dan snel verder! 

Sterke deursloten

Ten eerste installeer je sterke sloten. Deze zorgen ervoor dat de deur niet makkelijk valt open te breken. Daar kies je ze op uit. Overweeg een meerpuntsslot; deze sluit op meerdere punten. Het is bijna onmogelijk om deze open te breken. Cilindersloten van Deur-cilindersloten.nl zijn ook een goede optie. Door de stalen pinnen zijn deze niet uit te boren. 

Beveiligingssysteem

Daarnaast kies je een goed beveiligingssysteem. Deze beschikt over sensoren en wellicht een camera. Spotten deze een ongewenste beweging, dan schrikt een alarm de indringer af. Met behulp van de camera heb je gelijk bewijsmateriaal, mocht dat nodig zijn. Het fijne aan moderne beveiligingssystemen is dat ze vaak in contact staan met je telefoon. Zo kun je deze op elk moment inschakelen en bekijken wat er bij jou thuis aan de hand is.

Buitenverlichting

Ook verlichting doet veel voor de veiligheid bij je voordeur. Licht schrikt mogelijke indringers vaak af; ze zijn dan net wat meer in beeld op de camera of bij de buren. Stel het licht in op bepaalde tijden of zorg ervoor dat een bewegingssensor de lamp activeert. Ook op het gebied van verlichting zijn we tegenwoordig al ver. Vanuit elke locatie zet je de lampen aan. Zo lijkt het altijd alsof er iemand thuis is.

Deur van kwaliteit

Tot slot, installeer je natuurlijk een deur van kwaliteit. Met een massief houten deur geef je mogelijke indringers vrijwel geen kans. Wil je helemaal zeker zijn, dan ga je voor een metalen deur. Deze is geheid niet open te breken. Zitten er ramen in je deur? Kies dan voor inbraakbestendig glas of voeg een beschermende laag toe. Dit voorkomt dat het glas makkelijk kan worden ingeslagen.

Het beschermen van je woning begint bij het beschermen van je voordeur. Dat doe je met sterke deursloten, zoals een meerpuntsslot of cilinderslot. Installeer daarnaast een beveiligingssysteem dat beschikt over een camera en bewegingssensoren. Deze kun je, net als je buitenverlichting, vaak vanaf je telefoon besturen. Tot slot is het belangrijk dat de deur van hoge kwaliteit is. Een massief houten of metalen deur met sterke ramen gaat inbraken aanzienlijk tegen. Dus, zorg voor een veilig gevoel en beveilig je voordeur! 

Total
0
Shares
Vorige
Zonnepanelen en duurzaam wonen: een perfecte match

Zonnepanelen en duurzaam wonen: een perfecte match

We doen er met z’n allen maar al te graag alles aan om de wereld een stukje

Volgende
Aan de slag met een renovatie van de tuin in de herfst

Aan de slag met een renovatie van de tuin in de herfst

Nu het steeds warmer is in Nederland en bij veel werkgevers hybride werken de

Ook interessant