Beste Keramische kachel (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Keramische kachel – onze nummer 1 van 2023

We vertellen je nu alvast dat je met de aanschaf van de Bo-Camp – Keramische Campingkachel, de aankoop van je dromen maakt. Deze kachel is compact in formaat, verbruikt weinig energie en is alles wat je verder van een keramische kachel zou verwachten.

Introductie

Een keramische kachel. Een kachel waarvan je niet wist dat je hem nodig had. Niet alleen in de winter, óók in de zomer kan je hem gebruiken. Het geeft namelijk op een vrij zuinige manier veel warmte af, zonder dat de kachel erg heet wordt. De warmte wordt verspreid door middel van een ventilator, nadat de keramische platen zijn verwarmd. Het geeft je de mogelijkheid te genieten van een duurzame vorm van warmte, op elk moment van het jaar. Door het veelal compacte en handige formaat, is de kachel ook makkelijk mee te nemen. Let’s go naar de camping, op kamp of gewoon naar huis.

In dit artikel vind je de vijf beste keramische kachels van het moment. Lees, ontdek en laat je inspireren door de kooptips, om te waarborgen dat je de juiste keuze maakt in de aanschaf van een keramische kachel. Wellicht vind je in de veelgestelde vragen nog de laatste antwoorden op twijfels die nog naar boven komen.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Keramische kachel

De volgende tips zullen je inzicht geven in de wijze waarop je een wensenlijst kan samenstellen. Wensenlijst opgesteld? Zoeken maar!

 1. Wattage
  De hoeveelheid watt zegt iets over de grootte van de ruimte die kan worden opgewarmd. Hoe hoger het watt, hoe groter de ruimte kan zijn waarin je de keramische kachel neerzet
 2. Rotatie
  Wanneer je keramische kachel kan roteren, betekent dat dat de warmte op een meer efficiënte manier wordt verspreid. Het is lang niet bij iedere kachel nodig en ook de beweeglijkheid zal variëren. Overigens hoeft geen rotatie niet te betekenen dat je niet overal warmte voelt. In sommige gevallen zit de luchtuitlaat aan alle kanten van de kachel.
 3. Verplaatsbaar
  Als je de kachel bijvoorbeeld mee wil nemen op de camping, is het handig als je deze kan verplaatsen. In dat geval zal er ook sprake zijn van de aanwezigheid van een handvat of handgreep.
 4. Waterdicht
  Keramische kachels wil je misschien wel in een vochtige ruimte, als de badkamer, neerzetten. Controleer daarom de vochtbestendigheid van de kachel. Het zou zonde zijn als deze al na eenmalig gebruik of binnen enkele dagen zijn werking verliest.
 5. Beveiliging
  Oververhittingsbeveiliging, omval beveiliging, bepaalde veiligheidscertificaten. You name it en het zal wellicht aanwezig zijn. Toch is het fijn om zeker te weten welke beveiliging er op een keramische kachel zitten, om zo de veiligheid te waarborgen.

5 Beste Producten

#1 Bo-Camp – Keramische Campingkachel – Oscillerend 

Prijs: €39,99

+ klein en compact formaat
+ mogelijkheid tot laag stroomverbruik
– opwarmen bij 450 watt gaat erg traag

In deze keramische kachel vind je alles dat je nodig hebt. Een thermostaat, meerdere instellingen en een oscillerende functie. Een wat? Een oscillerende functie, dat ervoor zorgt dat de kachel heen en weer kan draaien. Het maakt dat je lucht op meerdere plekken in de ruimte kan verwarmen en het dus niet slechts naar één hoek in de kamer wordt gestuurd. De drie standen, van 450, 900 en 1500 watt, maken dat je de mate van energieverbruik (en warmte) kan aanpassen. Verder kan je ook de stralingsintensiteit van warmte veranderen. Warm is immers een relatief begrip en we begrijpen maar al te goed dat je hier wat keuze in wil hebben.

Dankzij het handige handvat aan de bovenkant van de kachel, is deze met gemak mee te nemen. Een kachel verplaatsen terwijl hij warm is, raden we niet per definitie aan. Oók niet met een keramische kachel, waarvan bekend staat dat hij niet erg heet wordt. Het maakt de Bo-Camp – Keramische Campingkachel – Oscillerend perfect voor bijvoorbeeld de camping of in andere kleine vertrekken. Een veilig gevoel krijg je ongetwijfeld door de verschillende beveiligingen. Naast een, misschien verwachte, oververhitting beveiliging is er ook een beveiliging voor bij het omvallen. De kachel schakelt in dat geval meteen uit. Verder is het ook uitgerust met een CE Keurmerk: in Europa is het product als veilig verklaard. In principe werkt de kachel, waarvan de afmetingen 18 x 22 x 32 cm zijn, op 230 Volt. In Nederland staat er 230 Volt op een stopcontact.

Geduld is een schone zaak, dat blijkt maar weer bij het gebruik van deze kachel. Althans, op de eerste stand, die redelijk weinig stroom verbruikt, duurt het wel erg lang tot de ruimte is opgewarmd. Daarentegen gaat dat bij stand 2 en 3 een stuk sneller, maar dat kost meer stroom. Bovendien zal er dan wat meer geluid van het keramische kacheltje komen. Voor sommigen geen probleem, voor anderen toch wel een storende factor.

#2 VONROC Elektrische kachel – straalkachel – 3000W

Prijs: €44,95

+ oververhitting en omval beveiliging
+ te gebruiken als ventilator
+ hoog vermogen voor veel warmte opwekking
– maakt redelijk wat geluid

Een absoluut stijlvolle kachel is de keramische kachel van het merk Vonroc. Althans, is deze kachel wel keramisch? In principe wel, omdat er gebruik wordt gemaakt van keramische elementen. Echter doet de titel en omschrijving je wat verwarren, gezien het ongeveer als elk mogelijke kachel wordt beschreven. Een elektrische kachel, een ventilator kachel, een keramische kachel… You name it en het lijkt er wel tussen te staan. In ieder geval zijn de elementen dus keramische en heeft het in ieder geval dat kenmerk.

Met een thermostaat, twee warmtestanden (1500 en 3000 watt), een mogelijkheid tot kantelen en meerdere beveiligingen, is de kachel een ontzettende aanwinst. De kachel is geschikt voor een ruimte tot/ van ongeveer 30m2 en geeft dus aardig wat warmte af. De temperatuurinstelling verloopt traploos en dus zal je zeker een mate van warmte vinden die aan je behoefte voldoet. Het unieke aan deze keramische kachel, is dat hij ook een ventilatorfunctie heeft. Mocht het dus juist overdag heel warm zijn, maar ‘s nachts heel koud, dan zal je ook hier voldoening uit kunnen halen. Verder is de kachel uitgerust met een omval en oververhitting beveilig, dat wederom een veilig gevoel geeft. Wanneer de kachel van bijna drie kilo dan omvalt, weet je dat het tentdoek niet ineens beschadigt. Maar natuurlijk is dat ook vanwege het voordeel dat een keramische kachel niet erg warm wordt.

De kachel kan zeker wat lawaai, zo blijkt uit veel ervaringen van klanten. Met name in de ventilatorstand, maar ook in de verwarmingsstand, zou dit naar voren moeten komen. Overigens is dat dan ook de grootste ‘probleem’ aan de VONROC Elektrische kachel – straalkachel – 3000W. Hij is namelijk zeer compact, past op veel plekken en heeft talloze mensen geholpen aan een warme ruimte, zowel binnen- als buitenshuis. Denk bijvoorbeeld aan dure winters waarin je wel wil thuiswerken, maar het zonde vindt om het hele huis op te warmen. Of momenten wanneer je ‘s avonds nog wil genieten van de buitenlucht, maar het onder de overkapping toch wel erg frisjes is.

#3 AirKing Elektrische Kachel – Compacte Keramische kachel met touchscreen

Prijs: €59,99

+ touchscreen bediening
+ nauwkeurige temperatuurinstelling
+ aan te sturen met afstandsbediening
– geen batterijen meegeleverd

Het lijkt wel alsof de keramische kachels steeds duurder worden, naarmate de lijst zich vordert. Tenminste, het lijkt niet zo, het ís zo, maar niet omdat de prijs de belangrijkste factor is om bij een keramische kachel op te letten. In ieder geval schaf je de AirKing Elektrische Kachel – Compacte Keramische kachel met touchscreen aan voor een kleine 60 euro. Hier krijg je een keramische kachel met een specifieke, instelbare temperatuur, een afstandsbediening, touchscreen en nog veel meer voor terug. Mede dankzij de touchscreen kan je de kachel instellen tussen de 10 en 30 graden Celsius. Het maakt de kachel geschikt voor een breed publiek. De afstandsbediening maakt dat je vanaf de bank, onder je dekentje, de kachel nog net wat hoger kan instellen.

In principe stel je de kachel in op 900 of 1800 watt. De warmte verspreid op een gebalanceerde manier. Dat is het resultaat van de rotatie van de kachel tot wel 80 graden. Een heel grote ruimte zal je er overigens niet mee kunnen verwarmen. Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 12 m2. Je zou dat ongeveer kunnen vergelijken met een redelijke slaapkamer of een ruim kantoortje. Wil je wel een kachel voor grotere ruimtes? Geen probleem, want AirKing levert dezelfde kachel ook in een 2000 watt variant. Deze geeft dus met name wat sneller warmte en is in staat beter de warmte te verspreiden. Beide kachels zijn overigens uitgerust met een kantelbeveiliging.

De ervaringen met de AirKing keramische kachel zijn overwegend positief. Het heeft een goede thermostaat en de temperatuur kan je tot op de graad instellen. Weet wel dat er ook een aantal mensen ontevreden is, variërend over de levering tot de kwaliteit en de mate van warmte afgifte. Vergeet trouwens niet twee AAA batterijen voor de afstandsbediening aan te schaffen, anders heb je daar nog steeds niks aan. Dankzij de handgreep kan je de kachel makkelijk verplaatsen en meenemen naar meerdere ruimtes. Vergeet niet de stekker uit het stopcontact te halen.

#4 Duux Threesixty 2 Smart Elektrische Kachel

Prijs: €99,99

+ smart bediening via app
+ boostmodus voor snelle opwarming
– sticker moeilijk te verwijderen
– zeer prijzig

De kachel is stil, slim en geeft vele voordelen ten opzichte van andere keramische kachels. Die stilheid, dat is wel af te zien aan het geluidsniveau van 38 dB in de laagste stand en 46 dB in de hoogste stand. Vergelijk 40 dB ongeveer met een stil klaslokaal of het geluid van de meeste koelkasten. Aanwezig, maar zeker niet storend.

‘Threesixty’, een onderdeel van de naam van deze keramische kachel, is niet voor niets zo gekomen. Het is namelijk zo dat de warmte gelijkmatig over 360 (threesixty) graden wordt verdeeld, dankzij de mooie luchtuitlaat. Over de warmte gesproken: deze kan in de boostmodus een ruimte van maximaal 30m2 twee keer zo snel opwarmen dan een traditionele kachel dat kan. Het PTC-verwarmingselement is daar de de veroorzaker van. In totaal kom je trouwens 3 verwarmingsinstellingen en 2 ventilatie-instellingen tegen. De kachel wordt namelijk aangedreven door een ventilator, wat dat allemaal mogelijk maakt.

Het gaat om een ‘smart’ kachel, wat in dit geval inhoud dat het erg vooruitstrevend is. Je kan namelijk de kachel op afstand besturen. Dat gaat niet zo maar, nee dat gaat via een app, die je op je mobiele telefoon kan installeren. De Duux Threesixty 2 Smart Elektrische Kachel is er onder andere mee in te stellen. Je verandert de temperatuur, pauzeert de verwarming of krijgt inzicht in het verbruik ervan. Vanuit je luie stoel neem je de veranderingen waar en via de led-verlichting zie je wat er met de Duux keramische kachel gebeurt. Klinkt fantastisch, maar is daardoor helaas wat aan de dure kant. Voor hetzelfde geld zou je zowel de nummer 1 als 2 al in tweevoud kunnen aanschaffen. Leg er twintig euro bij en je hebt tweemaal de nummer drie in handen. Bovendien zit een niet heel mooie sticker af die je er maar moeilijk afkrijgt en werkt de app lang niet altijd zo goed als verwacht. De thermostaat is eveneens niet van de hoogste kwaliteit. Het zijn nadelen die niet per definitie voor iedereen gelden, maar wel handig zijn om in gedachten te houden bij de eventuele aanschaf van het apparaat.

#5 Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Prijs: €129,00

+ aan de wand monteren
+ via een app aan te sturen
– zeker niet budget proof
– warmt niet zo gemakkelijk de gemelde 32m2 op

Als laatste in de lijst een keramische kachel die je niet neerzet, niet kan meenemen en dus eigenlijk maar voor één ruimte kan gebruiken. De kachel hang je namelijk aan de muur op. Het voordeel hiervan is dat hij niet in de weg zit, maar het nadeel is dus de dus de beperkte mogelijkheid tot veranderen van positie. Er zijn velen die hier hun voorkeur aan geven, om verschillende redenen. Denk aan het verwarmen van ruimtes zoals een schuur/ werkgarage of een ruimte die vol staat met van allerlei meubels/ voorwerpen.

De kachel bedien je via een app die je op je telefoon installeert. Het maakt dat je vanaf een zekere afstand de kachel alvast in of juist uit kan schakelen. Je maakt het voor jezelf letterlijk mogelijk om in een warm huis thuis te komen. Het maximale vermogen van de kachel licht op 2000 watt. Volgens de makers van dit product, zou je een ruimte tot 32 m2 kunnen verwarmen, maar de ervaringen spreken anders. Het is eerder aan te raden het te gebruiken voor een doorsnee slaapkamer, dan een hele woonkamer. Anders duurt het wel erg lang voor je op de ingestelde temperatuur terecht komt. Bovendien zal je merken dat de warmte zich op een hele andere manier verspreidt. Er is geen mogelijkheid tot roteren en de warmte komt van boven.

De Eurom Wall Designheat 2000 WiFi is van degelijke kwaliteit en doet wat het moet doen. Echter zal je hem niet in de badkamer kwijt kunnen, omdat het vocht de verwarming stuk zal maken. In andere ruimtes zal je te maken hebben met een oververhittingsbeveiliging, dat maakt dat de kachel automatisch uitschakelt bij oververhitting. Het is daarom zeker mogelijk om hem van een afstand alvast in te schakelen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor eventuele ‘vurige’ omstandigheden. Maar, dit blijft altijd je eigen risico. Talloze andere factoren kunnen eveneens gevaar opleveren en dus raden we het niet per definitie aan.

Conclusie

In dit artikel hebben we de keramische kachel onderzocht, een efficiënt en snel verwarmingstoestel dat gebruikmaakt van keramische verwarmingselementen. We hebben ontdekt dat keramische kachels snel opwarmen en de warmte gelijkmatig verspreiden in de ruimte. Er zijn vijf beste keramische kachels omschreven, zodat jij hierin de beste keuze kan maken. Aan de hand van de kooptips had jij natuurlijk al lang een aantal eisen opgesteld, waaraan een van de kachels vast voldoet. In de veelgestelde vragen die nu volgen, vind je ongetwijfeld de laatste antwoorden waar naar je nog op zoek was.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een keramische kachel?

Een keramische kachel gebruikt keramische verwarmingselementen, bestaande uit een keramische plaat bedekt met metalen spoelen. Wanneer de kachel wordt ingeschakeld, wordt elektrische stroom door de spoelen gestuurd, waardoor de keramische plaat opwarmt. De warmte wordt vervolgens, eventueel door een ventilator, gelijkmatig verspreid in de ruimte. Het voordeel aan een keramische kachel is dat al het materiaal niet erg heet wordt en daarmee relatief veilig is.

Zijn keramische kachels energiezuinig?

Over het algemeen zijn keramische kachels energiezuiniger dan sommige andere soorten kachels, omdat ze snel warmte genereren en de warmte gelijkmatig verspreiden. Ze hebben ook vaak thermostaatregelingen, waardoor je de gewenste temperatuur kunt instellen en energieverspilling kunt voorkomen. Bovendien kan je vaak de hoeveelheid watt aanpassen, wat ook weer iets zegt over het stroomverbruik.

Kan een keramische kachel worden gebruikt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer?

Keramische kachels zijn over het algemeen niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Het vocht zal de elektrische componenten beschadigen en mogelijk gevaarlijk zijn. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te raadplegen en de kachel alleen te gebruiken in droge en goed geventileerde ruimtes.

Kan een keramische kachel geluid maken?

Keramische kachels kunnen enige geluiden produceren, vooral als ze zijn uitgerust met een ingebouwde ventilator. Het geluidsniveau varieert echter per model. Veel moderne keramische kachels zijn ontworpen om stil te werken, maar het is altijd een goed idee om de specificaties van het specifieke model te controleren voordat je er een aanschaft.

Total
0
Shares
Vorige
Kostenpost of kostbesparing: de financiële kant van zolderisolatie

Kostenpost of kostbesparing: de financiële kant van zolderisolatie

Laten we eerlijk zijn, bij het verbouwen van de zolder denken we vaak eerst aan

Volgende
Hoe verwarm ik mijn huis optimaal?
white long coated dog on white and brown wooden armchair

Hoe verwarm ik mijn huis optimaal?

Een van de eerste stappen die je kunt nemen om je huis optimaal te verwarmen, is

Ook interessant