Ventilator Action & meer Budget Keuzes

Met de aanwezigheid van de lente en de zomer in het verschiet, is het misschien tijd om na te denken over een ventilator. Een heerlijk verfrissend briesje, is op warme dagen geen overbodige luxe.

De winters worden zachter en de zomers worden heter. Dat er meermaals per zomer een hittegolf ons land binnenkomt, is geen verrassing meer. En of je nu op een hete zolderkamer de nacht moet overleven of het gewoon snel warm hebt, verkoeling is het enige waar je op zulke dagen over kan denken. Met een ventilator kan je tot op zekere hoogte voor koelte zorgen. In deze blog vertellen we je over plekken waar je een dergelijk apparaat voor een klein prijsje kan scoren. We beginnen bij de Action, maar geven je ook andere opties. Lees dus gauw verder.

Ventilator versus airconditioner

Voordat we beginnen met de budget keuzes, willen we je erop wijzen dat een ventilator niet hetzelfde is als een airconditioner. Een ventilator maakt de ruimte niet koeler en een airconditioner doet dat wel. Eigenlijk word je bij een ventilator een beetje voor de gek gehouden, sinds het briesje wel koeler aanvoelt.

Hoewel misschien een airconditioner meer voor je doet, heeft het apparaat ook enkele nadelen. Het verbruikt namelijk ontzettend veel stroom en werkt alleen optimaal in afgesloten ruimtes. Je zal het bijvoorbeeld op een kantoor voorbij zien komen, maar binnenshuis wat minder. Een ventilator is dus veel beter voor je portemonnee. Is het bijvoorbeeld ‘s avonds afgekoeld, dan kan je ventilator inzetten om de warme lucht naar buiten te blazen. Zo heb je nog steeds een fijne nachtrust.

Ventilator Action

Het assortiment van ventilatoren bij de Action bestaat niet uit één of twee maar zelfs uit drie ventilatoren. Ze verschillen in grootte, qua prijs en vermogen. Daarom zullen we ze hieronder allemaal beschrijven.

Kinzo ventilator

Prijs: €19,95
Vermogen: 45 watt

Deze ventilator is klein maar fijn, maar staat wel op een mooi ‘statief’. De ventilator is in hoogte verstelbaar en dat maakt dat je er veel mee kan. Zo kan je de ventilator ter hoogte van je gezicht zetten als je aan je bureau zit, maar ook als je in bed ligt. Is dat even fijn, koelte op meerdere delen van je gezicht. Het apparaat heeft daarnaast een oscillatie functie. Een wat? Dat is precies wat wij dachten, maar in makkelijke woorden is het niets meer dan een draaifunctie. Het blad beweegt van links naar rechts. Tot slot vermelden we je graag dat er maar liefst drie snelheden op de ventilator zitten, wat je dus matig tot hevig kan verkoelen.

Klik hier om de ventilator te bekijken

Kinzo torenventilator

Prijs: €22,95
Vermogen: 45 watt

Van hetzelfde merk als zijn voorganger en met eveneens eenzelfde vermogen, zou je denken dat het om dezelfde ventilator gaat. Niets is minder waar, gezien deze ventilator niet alleen drie euro duurder is, maar ook een hele andere vorm heeft. Het gaat in dit geval om een torenventilator en daarmee wordt het standaard beeld van een ventilator redelijk losgelaten.

De ventilator heeft wederom drie standen, maar het is onbekend of de ventilator ook die fijne draaifunctie heeft. Overigens is de ventilator ook niet heel hoog, waarmee de lucht niet hoger reikt dan zo’n 81 cm. De ventilator lijkt daarmee meer geschikt voor een ruimte, dan om echt jezelf ermee te verkoelen.

Klik hier om de ventilator te bekijken

Tafelventilator

Prijs: €15,95
Vermogen: 35 watt

Deze tafelventilator houdt niet alleen de mensen aan tafel koel, maar ook de insecten van je heerlijke eten af. Als een wesp tegen de wind in moet vliegen voor een nipje aan je cola of bij de buren hetzelfde kan doen, zonder de wind, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

Met een vermogen van 35 watt hoef je je verder ook niet zorgen te maken over je energierekening, want het verbruik is daarmee relatief laag. Je hoeft de ventilator natuurlijk niet alleen maar te gebruiken bij het eten, maar kan hem natuurlijk ook op je bureau zetten bij een dagje thuiswerken. De ventilator heeft drie standen en eveneens die geweldige draaifunctie. In de aankomende zomer zit jij er met deze ventilator prima bij.

Klik hier om de ventilator te bekijken

Andere budget keuzes

Aan het begin van deze blog beloofden we meer dan één keuze te geven, als je het hebt over op welke plek je een goedkope ventilator kan aanschaffen. Lees snel verder en ontdek de wondere wereld van betaalbare ventilatoren.

Ventilator Lidl

Het ‘Ventilatie & klimaatregeling’ assortiment van Lidl is uitgebreid. Ze verkopen elektrische kachels, maar ook luchtbevochtigers en natuurlijk ventilatoren. Hoewel de Lidl niet de meest dure winkel is, zijn niet alle ventilatoren echt budget proof. We bespreken er daarom maar eentje, die dan weer wel als best beoordeeld naar voren komt.

Silvercrest Tafelventilator

Prijs: €19,99
Vermogen: 21 watt

De tafelventilator van het merk Silvercrest, te koop bij de Lidl is er eentje van een compact formaat. Want met een rooster met een diameter van maar 22 cm zou je bijna kunnen zeggen dat de ventilator schattig is. De ventilator mag dan wel schattig zijn, maar hij heeft gewoon drie blaasstanden en het rooster is traploos kantelbaar. Dat laatste houdt in dat hij in elke gewenste stand is neer te zetten. Ook erg fijn aan de ventilator is, is dat deze redelijk stil is en ook geen trillende bewegingen maakt. Je kan elkaar aan tafel blijven verstaan en hoeft hem tijdens werk, niet bij elke conference call uit te zetten.

Klik hier om de ventilator te bekijken

Ventilator Blokker

Prijs: €19,99
Vermogen: 50 watt

We kunnen wel stellen dat tafelventilatoren het meest goedkoop zijn en natuurlijk ligt dat aan het formaat. Daarom hebben we ook nog ingezet op het vinden van pareltjes in een wat groter formaat. De Blokker statiefventilator BL-30003 40cm is de ventilator die we als huismerk product vonden in het Blokker assortiment. Voor maar een kleine twintig euro, heb je eindeloos plezier van zogenaamde koele lucht.

Het vermogen is dan wel niet het laagste dat we in deze blog voorbij hebben zien komen, maar dat hoeft je niet tegen te houden deze aan te schaffen. De ventilator heeft namelijk als unieke functie, dat er een timer is ingebouwd. Als je deze voor het slapengaan aanzet, hoef je niet bang te zijn dat die de volgende dag nog draait. Best een fijn idee, dachten wij zo.

Klik hier om de ventilator te bekijken

Ventilator Bol.com

Prijs: €17,95
Vermogen: 5 watt

In het enorme assortiment hebben we nog even een geweldige ventilator kunnen vinden. De Mobiele plafondventilator 230V 5W 40cm kan je namelijk, zoals de naam al zegt, aan het plafond hangen. Je levert hiermee geen ruimte in en hebt nog steeds de voordelen van een ventilator.

We zijn wel wat verbaasd over het vermogen in vergelijking met de voorgaande ventilatoren. Omdat er wel drie keer staat vermeld dat het toch echt om 5 watt gaat, geloven we toch wat de advertentie ons verteld. Je hoeft niet bang zijn dat de ventilator van het plafond afvalt, van hij weegt ‘maar’ een halve kilo. Met een goede montage, geniet jij de zomer lang van een briesje dat je nek in stroomt. Overigens heeft de ventilator helaas maar een stand en zitten er geen extra opties op.

Klik hier om de ventilator te bekijken

Koopgids ventilator

Voordat je een keuze maakt, raden we je aan onderstaande punten nog eens grondig door te lezen. De punten helpen je een keuze te maken en dus een ventilator aan te schaffen die het beste bij je wensen past. Het zou erg zonde zijn als je de zomer doorgaat met een ventilator die je eigenlijk niet had willen kopen. Let daarom op:

  1. Soorten ventilatoren: Er zijn verschillende soorten ventilatoren beschikbaar, zoals staande ventilatoren en tafel-, toren- en plafondventilatoren. Kies het type dat het beste past bij jouw behoeften en de grootte van de kamer.
  2. Grootte: Ventilatoren zijn er in verschillende maten en je moet ervoor zorgen dat je een ventilator kiest die past bij de grootte van de kamer. Een te kleine ventilator zal niet voldoende lucht verplaatsen. Daarentegen is de kans bij een grote ventilator groter dat deze geluid maakt. Ook niet echt prettig, als je een goede nachtrust wil pakken.
  3. Snelheidsinstellingen: Kies een ventilator met meerdere snelheidsinstellingen, zodat je de luchtstroom kunt aanpassen aan jouw behoeften. Op een dag van 25 graden zou je in principe niet voor dezelfde stand willen gaan als een dag waarop de temperatuur met nog eens 10 graden stijgt.
  4. Oscillatie: Veel ventilatoren hebben de mogelijkheid om te oscilleren, wat betekent dat ze van links naar rechts bewegen om de luchtstroom te verspreiden. Dit kan handig zijn als je de luchtstroom door de hele kamer wilt laten circuleren. Zie het als de bespreken draaifunctie, of eigenlijk heen-en-weer-functie.
  5. Extra functies: Sommige ventilatoren hebben extra functies, zoals afstandsbedieningen, timerinstellingen en luchtreinigingsfilters. Zoals het al zegt is het iets extra’s en daarmee niet per se nodig.

Door deze factoren in overweging te nemen, kies je de beste ventilator. Jouw behoeften worden in een klein budget werkelijkheid gemaakt.

Total
0
Shares
Vorige
Kostenpost of kostbesparing: de financiële kant van zolderisolatie

Kostenpost of kostbesparing: de financiële kant van zolderisolatie

Laten we eerlijk zijn, bij het verbouwen van de zolder denken we vaak eerst aan

Volgende
Hoe verwarm ik mijn huis optimaal?
white long coated dog on white and brown wooden armchair

Hoe verwarm ik mijn huis optimaal?

Een van de eerste stappen die je kunt nemen om je huis optimaal te verwarmen, is

Ook interessant