Een ruime woonkamer knus inrichten

Je beschikt over een ruime woonkamer, wat werkelijk een zegen is. De weelde aan leefruimte is ideaal. Toch ben je niet helemaal te spreken over de huidige opstelling en vind je dat het een en ander qua inrichting te verbeteren valt.

Ontwerp je woonruimte

Het belangrijkste is het ontwerp van je woonkamer. Zorg dat je van tevoren een ontwerp laat maken van de ruimte. Denk goed na wat je wil met de ruimte. Wat is het formaat en de vorm van de ruimte? Zorg dat je een plattegrond maakt waar alle maten opstaan. Op basis hiervan kan je een ontwerp maken. Je kan de woonkamer in verschillende zones opdelen met elk hun eigen functie. Denk aan een eethoek, zitgedeelte en een werkplek. Als er genoeg ruimte over is kan je ook een speelplek inrichten voor de kinderen. Door een ontwerp te maken krijg je een duidelijker beeld van hoe je de ruime woonkamer het beste kunt inrichten.

Meubels

Als je een ruime woonkamer hebt zijn grote meubelstukken een mooi aanvulling op de ruimte. Denk aan een royale U-bank waar het hele gezin comfortabel op past. Of overweeg een elementenbank. Het leuke van zo’n type bank is dat je kan spelen met verschillende onderdelen en aanpassen zoals jij dat wilt. Wil je bepaalde hoeken in de woonkamer accentueren, dan kan je ervoor kiezen om te spelen met verschillende kleuren muurverf. Een ruime woonkamer kan je het beste inrichten met grotere meubels. Bijvoorbeeld een eettafel van 3 meter waar voldoende eetkamerstoelen bij passen zal de ruimte mooi vullen. Ook een grote boeken- of buffetkast en verschillende accessoires zoals een plant staan mooi in een ruime woonkamer.

Lampen en raamdecoratie

Maak gebruik van mooie hanglampen, staande lampen en dimbare spots in de woonkamer. Warm licht zorgt voor een gezellige sfeer en is aanpasbaar aan iedere gelegenheid. We raden aan om goede, heldere verlichting aan te schaffen voor boven de eettafel. Wellicht wil je na het diner nog wat papierwerk of andere zaken doen waar je goed licht bij nodig hebt. Om de woonkamer meer aan te kleden is een vloerkleed in een organische vorm een leuk idee. Een unieke vorm vloerkleed onder de bank zorgt voor een natuurlijke uitstraling en is functioneel. En natuurlijk moet de raamdecoratie niet vergeten worden. In de woonkamer moet er rekening gehouden worden met drie elementen: licht sfeer en privacy. Gordijnen zijn hierin bepalend. Over het algemeen zullen lichtdoorlatende gordijnen het mooiste effect hebben. Een ander voordeel van gordijnen is het positieve effect op de akoestiek, waardoor de woonkamer niet alleen knusser maar ook aangenamer aanvoelt.

Kleurgebruik

Creëer een speelse woonkamer door gebruik te maken van warme kleurenpaletten op de muren. Kleuren zoals beige, bruin en rood geven de ruimte karakter en creëren een aangename sfeer. Om de ruimte optisch wat compacter te maken, schilder je het plafond in een iets donkerdere tint dan de muren. Met name als het plafond hoog is, is dit een goed idee. Ben je zelf geen doorgewinterde klusser en weet je niet precies waar je moet beginnen? Vraag dan vrienden om je te helpen. Niet alleen kunnen ze je ondersteunen bij het schilderen, wellicht hebben ze ook nog leuke ideeën voor je inrichting. Je bent vast en zeker heel blij met de hulp van iedereen en daarom is een bedankje wel op zijn plaats. Overweeg katoenen tassen bedrukt met logo of naam of je kan andere tassen laten bedrukken en deze vullen met kleine cadeautjes of lekkernijen.

Total
0
Shares
Vorige
Aan de slag met een renovatie van de tuin in de herfst

Aan de slag met een renovatie van de tuin in de herfst

Nu het steeds warmer is in Nederland en bij veel werkgevers hybride werken de

Volgende
De meest effectieve marketingtactieken in 2024
effectieve marketingtactieken: grafiek met afbeelding van ondernemer

De meest effectieve marketingtactieken in 2024

In een steeds evoluerend marketinglandschap zijn er steeds nieuwe manieren

Ook interessant