Aan de slag met een renovatie van de tuin in de herfst

Nu het steeds warmer is in Nederland en bij veel werkgevers hybride werken de norm werd de laatste jaren, zitten we vaker buiten. De tuin speelt hiermee een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Voldoende reden om de tuin regelmatig van enige vernieuwing te voorzien. Dit kan betekenen dat je de beplanting aanpast, dat je een speeltoestel aanschaft voor de kinderen, enzovoorts. Op welke manier heb jij de uitstraling van de tuin voor het laatst vernieuwd? Je kunt een renovatie van de tuin ook grondiger aanpakken, waarbij je bijvoorbeeld de schutting vernieuwt of hier een pergola plaatst. Of wat te denken van een compleet tuinhuis? De herfstmaanden lenen zich hier goed voor. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden. 

Maak een plan en haal de juiste materialen in huis 
Het renoveren van een tuin begint bij het uitdenken van een plan. Op welke manier wil je de tuin straks vormgeven? Welke componenten mogen niet in de tuin ontbreken, denkend aan een groot gazon, een terras en bijvoorbeeld een zandbak voor de kinderen? Op basis van het plan wat je maakt kun je een eerste lijst samenstellen met de benodigde gereedschappen en materialen. Denk aan het gebruik van chemische ankers voor het realiseren van een stabiele, stevige verbinding tussen bijvoorbeeld een hekwerk en een houten of metalen paal in de grond. Of denk aan het gebruik van drainageblokken onder een border. Deze blokken zuigen het vocht op tijdens natte dagen, om dit vervolgens weer aan de omgeving af te geven op een droge zomerdag. Een hele duurzame vorm van het bewateren van de tuin. 

Tip: kijk eens op een platform als Pinterest om inspiratie op te doen voor de inrichting van jouw tuin. Ook blogs van hoveniers geven een goed beeld van de mogelijkheden die je hebt en de trends van dit moment.

Denk na over de verlichting en start de werkzaamheden 
Tijd om aan de slag te gaan met de daadwerkelijke renovatie van de tuin! Denk voordat je begint nog na over de verlichting. Het kan slim zijn om bij het renoveren van de tuin alvast een buitenkabel onder de grond te trekken. Deze kabel trekken nadat je het terras opnieuw gelegd hebt is onwenselijk. Met een lichtplan zorg je voor een fijne sfeer in de tuin; beeld je de romantische avonden met je partner tijdens een zwoele zomernacht alvast eens in! 
 

Total
0
Shares
Vorige
Je deur beschermen tegen indringers: vier tips!

Je deur beschermen tegen indringers: vier tips!

Thuis, in onze vertrouwde omgeving, voelen we ons vaak het meest veilig

Volgende
Een ruime woonkamer knus inrichten

Een ruime woonkamer knus inrichten

Je beschikt over een ruime woonkamer, wat werkelijk een zegen is

Ook interessant