Kies dit najaar voor het vergroenen van de tuin

In de afgelopen jaren is het aantal tuinen met uitsluitend tegels toegenomen. Het heeft verschillende gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat regenwater steeds moeizamer wegstroomt tijdens een hevige bui. Of denk aan de hittestress waarmee men te maken krijgt op warme dagen in de zomer. Als gevolg van de tegels kan de warmte nauwelijks ontsnappen uit wijken; de tegels houden de warmte vast, in plaats van dat zij deze afgeven. Kies je voor een groene tuin, dan zal het hier normaliter iets koeler zijn. Gebruik dit najaar en komend voorjaar om de tuin bij je woning te vergroenen. Haal wat tegels weg en overweeg bijvoorbeeld een appel- of kersenboom kopen. Zo heeft het vergroenen van de tuin ook een praktisch nut! Over een paar jaar geniet je van je eigen verse fruit uit de tuin. 

Creëer schaduw en voeg kleur toe aan de tuin 
Door de tuin van een appel- of bijvoorbeeld kersenboom te voorzien, creëer je schaduwplekken en voeg je kleur toe. Logischerwijs zal het enige tijd duren, voordat je daadwerkelijk een schaduwrijke plek onder de boom hebt. Een fijn vooruitzicht voor de toekomst! In plaats van een fruitboom kopen, kan ook de Japanse esdoorn kopen interessant zijn. Het is een makkelijk te onderhouden boom, welke in tal van soorten, kleuren en vormen wordt aangeboden. De bomen hebben bijzonder fraaie bladeren en zijn goed te combineren met heesters en vaste planten in je tuin. Voor zowel de Japanse esdoorn, als voor fruitbomen geldt dat je deze tegenwoordig online kunt bestellen. Wel zo makkelijk! 

Zelf een border maken voor een moestuin 
Combineer de (fruit)bomen in de tuin met een kleinschalige moestuin. Zo heb je straks niet alleen vers fruit, maar bijvoorbeeld ook verschillende soorten sla, je eigen prei en andijvie in het najaar. Het kweken van groenten is relatief eenvoudig. Daarbij zijn de groenten uit eigen tuin veel smaakvoller dan de producten die je in de supermarkt koopt. Het creëren van een border in de tuin hoeft niet lastig te zijn. Haal wat tegels van het terras weg en bouw een rand op met stapelblokken. Er bestaat speciale lijm, waarmee je de blokken aan elkaar vast kunt maken. De binnenzijde van de blokken voorzie je van worteldoek en vul je vervolgens met aarde. Worteldoek voorkomt dat de aarde bij een hevige regenbui uit de border kan stromen, evenals dat het de wortels van je planten tegenhoudt. 

Total
0
Shares
Vorige
De meest effectieve marketingtactieken in 2024
effectieve marketingtactieken: grafiek met afbeelding van ondernemer

De meest effectieve marketingtactieken in 2024

In een steeds evoluerend marketinglandschap zijn er steeds nieuwe manieren

Volgende
Verschillende soorten tape voor huis- en tuinklusjes

Verschillende soorten tape voor huis- en tuinklusjes

Tape is een onmisbaar gereedschap en kun je in vrijwel elk huishouden vinden

Ook interessant