Verschillende soorten tape voor huis- en tuinklusjes

Tape is een onmisbaar gereedschap en kun je in vrijwel elk huishouden vinden. Van dubbelzijdige tape tot schilderstape en van ducttape tot teflon tape. Tape is een enorm bruikbaar hulpmiddel voor huis- en tuinklussen. In dit artikel bespreken we de meest gebruikte tapesoorten en vertellen we weer over de toepassing ervan. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Dubbelzijdige tape

Dubbelzijdige tape heeft, zoals de naam al zegt, aan beide kanten een kleeflaag. Dit maakt het perfect voor het monteren van voorwerpen zonder dat hier een boor, spijkers of schroeven aan te pas hoeven te komen. Dubbelzijdige tape is een slimme manier om posters of schilderijen op te hangen of tapijten vast te plakken aan de grond. Een fantastisch alternatief voor de permanente bevestigingsmethoden, dus!

Ducttape

Ducttape, onze favoriete tape! Het is de meest veelzijdige tape soort op de markt en staat vooral bekend om de sterkte en duurzaamheid. Ducttape is perfect voor noodsituaties. Zo kun je een lekkende buis of een kapotte tuinslang tijdelijk repareren met de tape. Daarnaast is het erg handig om voorwerpen samen te bundelen. Denk bijvoorbeeld aan tuinpalen of de gesnoeide takken in de tuin. 

Schilderstape

Ga je je tuinhek of een muur in je woning schilderen? Haal dan een rol schilderstape tevoorschijn! De lage kleefkracht van de tape zorgt ervoor dat de aangebrachte verflaag niet beschadigt wanneer je de tape van de muur trekt. Schilderen met schilderstape garandeert strakke lijnen, scherpe randen en schone plinten. 

Elektrische isolatietape

Ooit gehoord van elektrische isolatietape? Het is speciaal ontworpen om elektrische draden te isoleren en te beschermen. Erg handig! Gebruik het om blootliggende en zichtbare draden en snoeren te bedekken. Dit is vooral een goed idee wanneer je huisdieren hebt, of last van muizen die graag aan de draden knagen. Je kunt de isolatietape ook gebruiken om verbindingen af te sluiten. Op deze manier kun je kortsluitingen voorkomen. 

Teflon tape

Als laatste behandelen we de teflon tape, beter bekend als loodgieters tape. Dit type tape is perfect voor het afdichten van koppelingen en leidingen. Je kunt de teflon tape gebruiken bij het monteren tuinslangen, het repareren van lekkende badkamer- of keukenkranen en zelfs bij het monteren van sproeiers! 

Zie je wel? Tape is een wondermiddel dat voor enorm veel soorten klusjes gebruikt kan worden. Of je nu werkt als loodgieter of een enthousiaste doe-het-zelver bent die thuis wat meer klusjes wil oppakken, tape werkt altijd. Weet welke tape van Tapir geschikt is voor welke klus en ga aan de slag! Veel klus- en repareerplezier!

Total
0
Shares
Vorige
Kies dit najaar voor het vergroenen van de tuin

Kies dit najaar voor het vergroenen van de tuin

In de afgelopen jaren is het aantal tuinen met uitsluitend tegels toegenomen

Volgende
Alles wat je moet weten over kenteken overschrijven in Nederland

Alles wat je moet weten over kenteken overschrijven in Nederland

Het overschrijven van een kenteken laat je misschien maar eens of een paar keer

Ook interessant