Alles wat je moet weten over kenteken overschrijven in Nederland

Het overschrijven van een kenteken laat je misschien maar eens of een paar keer in je leven doen. En of je nu een nieuwe motor, auto of scooter gaat kopen of hebt gekocht. Het is in al deze gevallen enorm belangrijk dat het voertuig op de naam van de toekomstige eigenaar wordt gezet. Goed om te weten, is dat dat in diverse fases wordt gedaan. Kom je graag wat meer te weten over een kenteken overschrijven in jouw situatie? We helpen je graag op weg en geven je alvast de nodige informatie in dit blog.

Het kentekenbewijs moet helemaal in orde zijn

Een van de eerste dingen waar je goed op moet letten, is dat het kentekenbewijs helemaal in orde is. En kies je ervoor om een nieuwe wagen te kopen? Let er dan altijd op dat je een geldig rijbewijs, een paspoort of een identiteitskaart op zak hebt. Door dit allemaal geregeld te hebben, kun je met een gerust hart een loket bij jou in de regio bezoeken. Vervolgens laat je de wagen eenvoudig en snel overschrijven. De kosten die hieraan zijn verbonden, kun je eventueel delen met de andere partij of ze zelf betalen. Hierdoor heb je een auto op naam zetten altijd eenvoudig en snel gedaan.

De verkopende partij moet een geldig vrijwaringsbewijs ontvangen

Maar ook het in orde maken van het vrijwaringsbewijs is een belangrijk proces in het zetten van een auto op naam. Dit bewijs dient door de verkopende partij te worden gegeven aan de koper. Het is belangrijk om het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode goed te bewaren. Zo kiezen veel autobezitters ervoor om dit op een veilige en herkenbare plek in huis te leggen. Vervolgens ontvangt de koper binnen vijf werkdagen het tweede deel van de code. Dit wordt op de post gedaan door het RDW. De transactie is vervolgens helemaal afgerond nadat je het kentekenbewijs op de deurmat krijgt.

Ga met een veilig gevoel de weg op na het uitvoeren van een aankoopkeuring

En ben je eindelijk in het bezit van die ene geweldige wagen? Dan is het ook een goed idee om een aankoopkeuring te laten uitvoeren door een specialist. Zo weet je voor de volle 100% zeker dat de auto helemaal in orde is en ga je keer op keer met een veilig gevoel de weg op. Ook een aankoopkeuring kun je erg makkelijk bij jou in de buurt uit laten voeren.

Total
0
Shares
Vorige
Verschillende soorten tape voor huis- en tuinklusjes

Verschillende soorten tape voor huis- en tuinklusjes

Tape is een onmisbaar gereedschap en kun je in vrijwel elk huishouden vinden

Volgende
Ondernemingsrechtelijke kwesties? Ontdek hoe een advocaat je kan helpen
man writing on paper

Ondernemingsrechtelijke kwesties? Ontdek hoe een advocaat je kan helpen

Op het moment dat je ondernemer bent in hart en nieren, zijn er tal van dingen

Ook interessant