Hoe zorg je dat de personeelsadministratie soepel verloopt?

Personeelsadministratie zorgt bij veel ondernemers voor flink wat hoofdbrekens. Je wilt zoveel mogelijk documenteren over iedere medewerker, maar je wilt er ook voor zorgen dat je deze gegevens privé houdt. Dat is de reden dat veel bedrijven, vooral de bedrijven die al wat langer bestaan, nog steeds de personeelsadministratie bijhouden en bewaren in mappen en afsluitbare kasten. Ja, op papier dus. Dat is jarenlang dé manier geweest om deze administratie bij te houden, maar eigenlijk is dat niet meer van deze tijd. Er zijn nu apps en er is software voor vrijwel ieder vraagstuk. En dus is er ook personeelsadministratie software.

Wat kun je met personeelsadministratie software?

Personeelsadministratie software is heel handig voor het bijhouden van allerlei zaken. Denk dan aan het invoeren en wijzigen van persoonsgegevens, het bijhouden van verlof en ziekteverzuim, signaleren van personeelsgesprekken, contractbeheer en het registreren van opleidingen. De leidinggevende én de medewerker kunnen allebei in deze gegevens en ze, waar nodig, aanpassen of bijwerken. De app is zeer gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat de privacy van medewerkers is gewaarborgd. Iedere medewerker kan alleen in de eigen gegevens.

Wat als jouw bedrijf meer nodig heeft dan alleen deze software?

Als jouw bedrijf helemaal actueel wil zijn, dan zijn er, bij BCS, meer mogelijkheden dan alleen personeelsadministratie software. Je kunt gaan voor het complete HRM software-pakket of juist die modules kiezen die passen bij jouw bedrijf. 

Welke modules zijn er?

Er zijn heel wat modules in te passen in het HRM software-pakket. Om te bepalen welke modules handig zijn voor jouw bedrijf is het slim om contact op te nemen met BCS. Zij kunnen je, door je een demonstratie te geven, precies laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Zo is er bijvoorbeeld een module waarin je je medewerkers zelf hun verlof kunt laten regelen. Dit kan de afdeling HR veel tijd besparen. En wat denk je van de module “Declaraties”? Geen stápels losse bonnetjes meer, maar alles, van reiskosten tot overnachtingen, overzichtelijk in één module. Ook het bijhouden van de contracten voor de leaseauto’s kan gemakkelijk in een van de modules worden verwerkt.

De salarisadministratie is voor veel bedrijven die nog op de oude manier werken iedere maand een hele opgave. Dankzij de module “Salarisadministratie” wordt dit een stuk eenvoudiger.

Een belangrijke module voor ieder bedrijf is “HR Analytics”. In deze module worden de voortgang en de prestaties van het bedrijf in kaart gebracht en dankzij deze module is het mogelijk om op tijd in te grijpen en, waar nodig, bij te sturen.

Is jouw bedrijf al klaar voor de toekomst?

Total
0
Shares
Vorige
Waarom bedrijven vaak kiezen voor financial lease
black Audi vehicle steering wheel

Waarom bedrijven vaak kiezen voor financial lease

Financial lease zakelijk is een financieringsvorm die steeds populairder wordt

Volgende
Zo haal je het beste uit jouw werk met deze vier tips
group of people sitting beside rectangular wooden table with laptops

Zo haal je het beste uit jouw werk met deze vier tips

Het leven op kantoor is soms een uitdaging, maar met de juiste mindset en

Ook interessant