black Audi vehicle steering wheel

Waarom bedrijven vaak kiezen voor financial lease

Financial lease zakelijk is een financieringsvorm die steeds populairder wordt bij bedrijven over de hele wereld. In essentie houdt het in dat een bedrijf een actief, zoals een auto, machine of apparatuur, leaset voor een bepaalde periode, waarbij het bedrijf gedurende die tijd maandelijkse betalingen doet aan de leasemaatschappij. Aan het einde van de leaseperiode heeft het bedrijf vaak de optie om het actief te kopen tegen een vooraf bepaalde restwaarde. Maar waarom kiezen bedrijven vaak voor financial lease? Hier zijn enkele redenen:

Behoud van liquiditeit: 

Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven kiezen voor financial lease, zoals bijvoorbeeld een Audi lease, is het behoud van liquiditeit. In plaats van een grote som geld te moeten betalen voor de aanschaf van een actief, kunnen bedrijven ervoor kiezen om periodieke betalingen te doen gedurende de leaseperiode. Dit helpt bij het behouden van werkkapitaal, wat cruciaal kan zijn voor andere operationele behoeften van het bedrijf, zoals het financieren van voorraden, marketinginspanningen of personeelskosten.

Fiscale voordelen: 

Financial lease kan fiscale voordelen bieden voor bedrijven. De maandelijkse leasebetalingen kunnen vaak worden afgetrokken als bedrijfskosten, wat de belastbare winst verlaagt en dus de belastingdruk vermindert. Bovendien kan het leasen van activa in sommige jurisdicties ook leiden tot andere belastingvoordelen, zoals het vermijden van BTW op de aanschafprijs.

Geen grote kapitaalinvesteringen: 

Het aangaan van een financial lease stelt bedrijven in staat om te profiteren van hoogwaardige activa zonder de noodzaak van grote kapitaalinvesteringen upfront. Dit is vooral gunstig voor startende bedrijven of bedrijven met beperkte kapitaalreserves, omdat ze hierdoor toegang krijgen tot de benodigde apparatuur of voertuigen zonder hun kapitaal te veel aan te tasten.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid: 

Financial lease biedt ook een zekere mate van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Bedrijven kunnen vaak kiezen uit verschillende leaseperiodes, afhankelijk van hun behoeften en financiële situatie. Bovendien kunnen ze ook de restwaarde van het actief aanpassen aan het einde van de leaseperiode, waardoor ze meer controle hebben over de uiteindelijke kosten en de beslissing om het actief al dan niet te kopen.

Technologische vernieuwing: 

In sectoren waar technologische vooruitgang snel gaat, kan het leasen van activa zoals computers, machines of voertuigen bedrijven in staat stellen om altijd toegang te hebben tot de nieuwste en meest geavanceerde technologie. Door te leasen in plaats van te kopen, kunnen bedrijven voorkomen dat ze vast komen te zitten met verouderde apparatuur en kunnen ze gemakkelijker upgraden naar de nieuwste modellen wanneer dat nodig is.

Financial lease is een aantrekkelijke financieringsoptie voor veel bedrijven vanwege de voordelen die het biedt, zoals het behoud van liquiditeit, fiscale voordelen, flexibiliteit en toegang tot technologische vernieuwing. Door te kiezen voor financial lease kunnen bedrijven hun kapitaal effectiever inzetten, hun operationele flexibiliteit vergroten en tegelijkertijd toegang krijgen tot hoogwaardige activa die essentieel zijn voor hun bedrijfsvoering. Het is echter belangrijk voor bedrijven om de voor- en nadelen van financial lease af te wegen en de voorwaarden van het leasecontract zorgvuldig te overwegen voordat ze een beslissing nemen.

Total
0
Shares
Vorige
Goed voor de dag komen als ondernemer
person holding pencil near laptop computer

Goed voor de dag komen als ondernemer

Als ondernemer is het belangrijk om altijd professioneel en goed voorbereid voor

Volgende
Hoe zorg je dat de personeelsadministratie soepel verloopt?

Hoe zorg je dat de personeelsadministratie soepel verloopt?

Personeelsadministratie zorgt bij veel ondernemers voor flink wat hoofdbrekens

Ook interessant