rectangular brown wooden table

Het verhogen van het werkplezier en gezondheid van je personeel

Als ondernemer is het, als het goed is, onderdeel van je taken om het je personeel zo goed mogelijk te laten hebben. Hoe beter je personeel zich voelt op de werkvloer, hoe beter ze uiteindelijk ook voor je aan het werk zijn. De werkomgeving is hierbij belangrijk, maar er zijn ook andere manieren die je aan kunt grijpen om het zo goed mogelijk te doen. In dit artikel vertelt www.vitalsolutions.nl je hier meer over. 

Een positieve werkomgeving

Erkenning en waardering zijn belangrijk voor een positieve werkomgeving. Door te werken aan een cultuur waarbij je samen aan het werk bent in plaats van een ‘urenfabriek’ kun je het je werknemers al een stuk leuker maken. Ze werken hard voor je en erkenning is een belangrijk onderdeel van voldoening halen uit je werk.

Flexibele uren

Helemaal wanneer je personeel kinderen heeft, zijn de normale kantooruren soms niet goed genoeg. Even de kinderen ophalen van school, een afspraak bij de tandarts of gewoon even uit willen slapen na een borreltje. Hoe flexibeler jij hier mee op gaat als ‘de baas’, hoe beter dit zal zijn voor de kwaliteit van het werk.

Controle op de gezondheid

Er zijn talloze opties om de fysieke en mentale gezondheid van je personeel te verbeteren. Bijvoorbeeld periodiek medisch onderzoek laten doen, bijvoorbeeld eens per jaar, kan al veel kwaaltjes voorkomen. Jij als ondernemer moet ervoor betalen mocht een medewerker langdurig ziek worden, maar voor je medewerker is het nog veel vervelender. 

Promoot mentale en fysieke gezondheid

Controle is goed door middel van een test, maar dat is niet voldoende. Het stimuleren van een dagelijkse wandeling, gesprekken met het management als het even niet goed gaat en een cultuur waarin alles besproken kan worden onder medewerkers. Hierdoor laat je alles op de tafel en kunnen mogelijke problemen direct verholpen worden.

Het klinkt wellicht eenvoudig, maar het stimuleren van de gezondheid van je medewerkers vereist werk. Je verliest jezelf snel in de sleur van de dag. Juist daarom is het zo belangrijk om er bij stil te staan en hier iets voor in te bouwen in de werkdag waar mogelijk. Hoe beter jij dit doet als ondernemer, hoe beter iedereen zich zal voelen binnen het bedrijf!

Total
0
Shares
Vorige
Six Sigma, jouw gids voor maximale kwaliteit en efficiëntie. 
people inside room

Six Sigma, jouw gids voor maximale kwaliteit en efficiëntie. 

Six Sigma, jouw gids voor maximale kwaliteit en efficiëntie, is een methodologie

Volgende
De zakelijke voordelen van serverhuur
a very large array of electronic equipment in a room

De zakelijke voordelen van serverhuur

In het huidige digitale tijdperk is de infrastructuur van uw IT-netwerk

Ook interessant