man writing on paper

Factoring maakt ondernemen makkelijker

Als je een klein of middelgroot bedrijf hebt, ben je elke dag druk bezig. Je moet zorgen dat alles op rolletjes loopt, van klanten tot personeel en van producten tot geldzaken. Soms heb je te maken met klanten die laat betalen of met een krappe cashflow. Dat kan een flinke uitdaging zijn. Gelukkig is er een oplossing die kan helpen, namelijk MKB factoring.

Wat is factoring?

MKB Factoring is een dienst waarbij je facturen verkoopt aan een andere partij, een factoringbedrijf. In ruil daarvoor krijg je direct geld. Stel, je hebt een klant die pas na dertig of zestig dagen betaalt. Je hoeft dan niet te wachten tot die betaling binnenkomt, want je kunt de factuur verkopen aan het factoringbedrijf. Zij geven je meteen een groot deel van het bedrag, zodat je verder kunt met je bedrijf. Het is een handige manier om snel aan geld te komen, zonder gedoe met wachten op betalingen.

Zo werkt het

Factoring is vrij simpel. Je maakt een factuur voor je klant zoals je dat altijd doet. Maar in plaats van die naar de klant te sturen, stuur je hem naar het factoringbedrijf. Zij bekijken de factuur en als alles klopt, betalen ze je meestal binnen één of twee dagen. Het bedrag dat je krijgt, is meestal een percentage van de factuur, vaak tussen de 70% en 90%. Het resterende deel krijg je later, als de klant heeft betaald, minus een vergoeding voor het factoringbedrijf.

Geen last meer van wanbetalers

Factoring kan ook helpen als je te maken hebt met klanten die hun rekeningen niet of te laat betalen. Het factoringbedrijf neemt het risico op zich. Dus als een klant uiteindelijk niet betaalt, hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Dit kan een grote opluchting zijn, vooral als je geen tijd of energie hebt om achter betalingen aan te gaan. Het zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op het runnen van je bedrijf in plaats van je druk te maken over klanten die hun rekeningen niet betalen.

Wanneer is factoring zinvol?

Factoring kan handig zijn in verschillende situaties. Als je bijvoorbeeld problemen hebt met je cashflow of als je bedrijf snel groeit, kan het nuttig zijn. Het kan ook goed werken als je te maken hebt met klanten die lange betalingstermijnen hebben. Als je vaak achter betalingen aan moet gaan of als je veel tijd kwijt bent aan administratieve zaken, kan factoring je leven een stuk makkelijker maken. Het geeft je meer rust en zorgt ervoor dat je bedrijf soepel blijft draaien.

Voordat je besluit om met een factoring bedrijf te werken, is het verstandig om de kosten en voorwaarden goed te bekijken. Er zijn veel factoringbedrijven, dus het is belangrijk om er een te kiezen die bij jouw bedrijf past. Door de juiste keuze te maken, kun je genieten van de voordelen van factoring en je richten op wat echt belangrijk is: je bedrijf succesvol maken en je klanten tevreden houden.

Total
0
Shares
Vorige
Betekenis ondernemingsraad en meer relevante informatie
man standing in front of people sitting beside table with laptop computers

Betekenis ondernemingsraad en meer relevante informatie

Als je weet dat de Rijksoverheid over iets schrijft, dan weet je dat dat iets

Volgende
Het belang van risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) voor een veilige werkomgeving

Het belang van risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) voor een veilige werkomgeving

Waar er vroeger nogal eens nonchalant over gedaan werd, zijn de gezondheid en

Ook interessant