Duurzaam zakelijk technologiebeleid? Dé tips!

Duurzaamheid is een thema geworden waar we niet meer omheen kunnen. Het zit ‘m in de kleine én in de grote dingen. Niet alleen meer op privéterrein speelt dit een rol, ook zeker op zakelijk vlak. Als bedrijf is het steeds belangrijker hieraan mee te doen, en hier scherp op te zijn. Het zogenoemde maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker. Ook bewust en duurzaam omgaan met technologie en bijbehorende producten is steeds significanter aan het worden. Hoe je dit doet en implementeert in je bedrijf? Lees snel verder. 

Bewust telefoongebruik 

Wanneer je een bedrijf hebt, dan heb je waarschijnlijk ook al je medewerkers voorzien van een mobiele telefoon. Medewerkers vinden dit vaak ook een fijne extra bijkomstigheid want ze gebruiken de telefoon in veel gevallen ook privé. Daar is ook niets mis mee, als de balans maar juist blijft. Met de komst van hybride werken is het nog vanzelfsprekender geworden een telefoon aan medewerkers te geven, alleen op deze manier mag je van ze vragen dat ze online voor je werken. Maar in het kader van duurzaamheid, is het wel goed om soms iets bewuster om te gaan met het telefoongebruik. Veel bedrijven geven hun medewerkers om de twee jaar een nieuw toestel, vaak op het moment dat er een nieuw abonnement gaat gelden. Iets wat lang niet altijd nodig is, want het toestel doet nog prima dienst. Probeer daarom een verandering in je bedrijf te bewerkstelligen waarbij personeel langer gebruikmaakt van zijn of haar telefoon, en dit kun je dan combineren met een voordelig sim only van Simpel bijvoorbeeld. Een stuk goedkoper voor jou als werkgever en tevens een stuk duurzamer. Ook kun je overwegen om van refurbished spullen gebruik te gaan maken, hiermee lever je een nog grotere bijdrage aan het beperken van de impact op het milieu.  

Mobiele devices 

Met de komst van het hybride werken zijn we ook een stuk flexibeler en mobieler geworden. Iets waar we ook ons voordeel mee kunnen doen op het gebied van duurzaamheid, én het bijpassende beleid binnen bedrijven. Het is niet meer nodig om voor al het personeel een grote desktop -met bijbehorende spullen zoals schermen, muizen en printers- aan te schaffen. Je kan vaak met een goede laptop al volledig uit de voeten. Sowieso is het goed om scherp te zijn op het printbeleid binnen je bedrijf. Wanneer het niet nodig is, is het beter om geen papier meer te printen. Iets wat namelijk zeer belastend is en vaak heel onnodig. Maar door alle personeelsleden van één goede laptop te voorzien, zul je zien dat iedereen meer dan genoeg heeft om z’n werk te kunnen doen. Veel mobieler en duurzamer!

Kortom; als bedrijf is het meer dan ooit van belang om je bewust te zijn van je duurzaamheid en de impact van je gedrag en beleid op de omgeving. Ook het bewust omgaan met technologie en devices is hierbij van groot belang. Door een paar kleine aanpassingen kun je hier al groot verschil mee maken, aanpassingen die ook nog eens zeer aantrekkelijk zijn op financieel gebied.  

Total
0
Shares
Vorige
4x tips hoe je duurzaam kunt ondernemen

4x tips hoe je duurzaam kunt ondernemen

Vind je dat je als onderneming ook een steentje moet bijdragen aan het milieu en

Volgende
5x tips voor een duurzame kantoorinrichting
black and brown chairs and tables

5x tips voor een duurzame kantoorinrichting

Je kantoor duurzamer maken is om verschillende redenen slim om te doen

Ook interessant