black and brown chairs and tables

5x tips voor een duurzame kantoorinrichting

Je kantoor duurzamer maken is om verschillende redenen slim om te doen. Niet alleen is het goed voor het milieu, ook heeft het een positief effect op de productiviteit en het welzijn van je personeel. Het is dus zeker de moeite waard om hiermee aan de slag te gaan. Ben je benieuwd naar de beste tips voor een duurzame kantoorinrichting? Wij zetten er hieronder vijf voor je op een rij!

Kies voor duurzame materialen

Een van de beste tips om je kantoor te verduurzamen, is om duurzame materialen te gebruiken. Dit zijn materialen die niet schadelijk zijn voor de planeet. Denk hierbij aan natuurlijke materialen als hout, bamboe en wol, maar ook aan gerecycled plastic of metaal. Je kunt zulke materialen selecteren bij bijvoorbeeld het kiezen van het meubilair en de accessoires voor op kantoor.

Investeer in hoge kwaliteit

Als je streeft naar een duurzame kantoorinrichting, is het een aanrader om te investeren in hoge kwaliteit. Hoogwaardige materialen hebben een lange levensduur, waardoor ze voor een lange periode meegaan. Hierdoor hoef je producten minder snel te vervangen, wat gunstig is voor het milieu en jou erbij helpt om kosten te besparen.

Daarnaast vereisen hoogwaardige producten vaak minder onderhoud en reparaties. Kwalitatieve producten zien er meestal mooier uit en presteren beter. Door te investeren in meubilair, accessoires en andere kantoorbenodigdheden van goede kwaliteit, draag je je steentje bij aan een beter milieu en werk je aan een productieve werkomgeving.

Onmisbaar in je kantoor zijn een goed bureau en een ergonomische bureaustoel. Zorg ervoor dat je kantoormeubelen van hoge kwaliteit zijn. Hier heb je niet alleen voor een lange tijd plezier van, ook straalt dit professionaliteit uit. Een hoogwaardig bureau kopen of kiezen voor ander kantoormeubilair of accessoire van topkwaliteit, is een investering in comfort én duurzaamheid.  

Installeer ledlampen

Een andere goede tip om voor een duurzame kantoorinrichting te zorgen, is om ledlampen te installeren. Ledverlichting is ontzettend energiezuinig, zeker ten opzichte van traditionele gloeilampen en halogeenlampen. Met ledlampen kun je dus veel energie besparen, wat gunstig is voor het milieu. Ledlampen zijn niet alleen energiezuinig, maar hebben ook een lange levensduur, worden niet warm en bieden helder licht. 

Gebruik energie-efficiënte apparatuur

Je kantoor duurzamer maken doe je ook door te investeren in energie-efficiënte apparatuur. Dit is apparatuur die maar weinig energie verbruikt. Dat is niet alleen beter voor de planeet, maar ook voor je energierekening. Er zijn al steeds meer energiezuinige apparaten te vinden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld computers, laptops en printers.

Voeg meer groen toe

Het toevoegen van meer groen aan de kantoorinrichting is ook een goede manier om de ruimte te verduurzamen. Zet diverse planten in je kantoor. Dit maakt de ruimte niet alleen gezelliger, maar zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit, stressvermindering en verhoogde productiviteit. Haal je de natuur naar je kantoor, dan biedt dat dus zowel voordelen voor het milieu als voor de gezondheid van jezelf en je werknemers.

Deze tips hierboven helpen jou erbij om een duurzame kantoorinrichting te realiseren. Het is zeker de moeite waard om hieraan te werken, want je zult er veel profijt van hebben!

Total
0
Shares
Vorige
Duurzaam zakelijk technologiebeleid? Dé tips!

Duurzaam zakelijk technologiebeleid? Dé tips!

Duurzaamheid is een thema geworden waar we niet meer omheen kunnen

Volgende
5 levenslessen van succesvolle ondernemers voor jouw zakelijke groei
person using laptop on white wooden table

5 levenslessen van succesvolle ondernemers voor jouw zakelijke groei

Als je op zoek bent naar zakelijk succes, dan weet je dat dit niet over één

Ook interessant