4x tips hoe je duurzaam kunt ondernemen

Vind je dat je als onderneming ook een steentje moet bijdragen aan het milieu en wil je meer bewuste keuzes gaan maken? Dan heb je wellicht baat bij de onderstaande tekst, waar een aantal tips worden opgesomd hoe je duurzame keuzes maakt wat betreft het ondernemen. 

1. Duurzame vervoermiddelen

Als onderneming zijnde is de kans aanwezig dat je weleens moet rijden voor zakelijke doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan woon-werkverkeer, maar ook het brengen van een bezoekje aan de klanten. In dat geval kun je eens nadenken hoe je dit op een duurzame manier kunt verwezenlijken. Zo kun je bijvoorbeeld de stap nemen om elektrisch te gaan rijden, aangezien je op deze manier minder schadelijke stoffen uitstoot. Een elektrische auto lease je heel eenvoudig, zodat je snel de overstap kunt maken naar een duurzaam vervoermiddel. Als je wil leasen als ondernemer, kun je kiezen voor financial lease. Deze leasevorm levert een aantal voordelen op, waaronder de fiscale voordelen. Zakelijk leasen kan dus in dit geval aantrekkelijk zijn.

Naast elektrisch rijden, kun je natuurlijk ook overwegen om eens wat vaker de fiets te pakken. Fietsen is gezond én duurzaam. Ook kun je het plan voorstellen om onderling eens te carpoolen.

2. Duurzaam bedrijfspand

Ook is het belangrijk om duurzame keuzes te maken omtrent het bedrijfspand. Zo kun je eens stilstaan op welke manier je het bedrijfspand verwarmt. Is dit wel duurzaam genoeg? Je kunt bijvoorbeeld ook gasloos de ruimte verwarmen met behulp van een warmtepomp. Daarnaast is het ook verstandig om slim om te gaan met elektriciteit: maak gebruik van energiezuinige apparaten en zet de lampen en computerschermen uit als je de ruimte verlaat. Ook is het verstandig om ledlampen te gebruiken. 

3. Duurzaam kopen en versturen

Moet je voor jouw bedrijf weleens producten kopen, of moet je regelmatig pakketten versturen? Dan is het ook belangrijk om na te denken hoe je dit op een duurzame manier kunt doen. Kies bijvoorbeeld voor een duurzame verzendoptie, bijvoorbeeld een optie waarbij pakketten worden verzonden met een duurzaam vervoermiddel. 

4. Zorg ook voor betrokken medewerkers

Als duurzame organisatie is het ook belangrijk om jouw medewerkers hierbij te betrekken, aangezien jullie zo samen een duurzaam bedrijf kunnen creëren. Zorg ervoor dat zij ook duurzame, zakelijke keuzes maken. Zo is het slim om iedereen in het bedrijf op de hoogte te stellen van jouw duurzame plannen. Denk bijvoorbeeld aan de manier van afval scheiden en de manier waarop de werknemers zich verplaatsen van hun huis naar het werk. Misschien kun je ook stimuleren om wat vaker thuis te werken.

Total
0
Shares
Vorige
Column: waarom déze iPhone extra aandacht verdient

Column: waarom déze iPhone extra aandacht verdient

Wanneer we het hebben over de smartphone-markt, wordt vaak de nadruk gelegd op

Volgende
Duurzaam zakelijk technologiebeleid? Dé tips!

Duurzaam zakelijk technologiebeleid? Dé tips!

Duurzaamheid is een thema geworden waar we niet meer omheen kunnen

Ook interessant