Zijn huismerk printercartridges veilig om te gebruiken?

Als je zelf in het bezit bent van een printer, dan weet je ook hoe het is om nieuwe cartridges te moeten kopen omdat je inkt op is. Dat is nooit het hoogtepunt van je dag, omdat je iedere keer weer schrikt van wat printerinkt moet kosten. Zeker als je trouw de officiële cartridges van de fabrikant van je printer koopt, want dan betaal je helemaal de absolute hoofdprijs. Zij zijn immers de enige producent ervan en kunnen vragen wat ze willen. Daar draait hun hele business model op. Gelukkig zijn er ook huismerk printercartridges te krijgen ter vervanging van veel verschillende modellen cartridge, zoals een huismerk cartridge van Brother, Epson of Canon. Maar zijn die wel veilig om te gebruiken?

Dwingende waarschuwingen

Als het aan de fabrikant van je printer ligt is het antwoord ‘nee’ met een groot uitroepteken erachter. Zij adviseren je met klem om enkel hun eigen cartridges te gebruiken in je printer. Alleen dan ben je er immers van verzekerd dat je printer intact blijft en dat de printkwaliteit optimaal is. Waag je het om toch een inktcartridge van een ander merk in je printer te stoppen? Dan hoef je ook geen garantie te claimen, want je hebt willens en wetens je printer schade berokkend. Allemaal dwingende waarschuwingen dus die menig printereigenaar ertoe beweegt om inderdaad voor heel veel geld de officiële cartridges af te nemen.

Schadelijk of niet?

Hoe zit dat met die fabrieksgarantie? Want dat is toch een heftige waarschuwing. Klopt de bewering van de printerfabrikant dat het gebruik van niet-officiële cartridges in het apparaat ervoor zorgt dat de garantie vervalt? Dat is zeker niet geheel waar. Deze bewering is namelijk gebaseerd op de veronderstelling dat er schade aan de printer ontstaat wanneer je er een huismerk cartridge in stopt. En dat is simpelweg zwaar overdreven. In de praktijk blijkt dat namelijk huismerk cartridges helemaal geen schade aanrichten aan printers. En als er geen schade is die duidelijk het gevolg is van het gebruik van een namaakcartridge, dan mag de fabrikant je ook geen fabrieksgarantie weigeren.

Afbeelding met schermopname, machine, overdekt, elektronisch

Automatisch gegenereerde beschrijving

Kwaliteit van afdrukjes

Voor schade hoef je in veel gevallen dus niet bang te zijn, hoewel het nooit kwaad kan om even te kijken naar de ervaringen die gebruikers die je voorgingen hadden met de huismerk cartridge in kwestie. Maar hoe zit het dan met de printkwaliteit? Klopt hier de bewering van de printerfabrikant dat deze alleen optimaal is bij de eigen officiële cartridges? Dat is in principe waar. De beste kwaliteit haal je simpelweg met de officiële cartridges. Maar het verschil is zelden groot. Daarom kun je je afvragen of je dat extra beetje wel nodig hebt en of het al dat extra geld wat het kost waard is. Alleen als je per se op de hoogste kwaliteit moet afdrukken, is het aan te raden om tóch voor de officiële cartridges van de printerfabrikant te kiezen. Als de kwaliteit niet per se het allerhoogst hoeft te zijn, voldoet een huismerk inktcartridge prima.Niet meer printen is natuurlijk nog goedkoper dan huismerk inktcartridges, en ook duurzamer. Maar printers hebben niet voor niets nog steeds bestaansrecht. Er is nog genoeg wat je liever wel op een fysiek afdrukje heb dan als digitaal document. Soms heeft dat te maken met persoonlijke voorkeur en interese, soms met vereisten van een bedrijf of organisatie waar je mee te doen hebt en soms met de voorkeuren van klanten als je zelf ondernemer bent. Linksom of rechtsom is het heel denkbaar dat je voorlopig nog printerinkt nodig gaat hebben. In dat geval kun je op een veilige manier goedkoper uit zijn met huismerk printercartridges.

Total
0
Shares
Vorige
Welke secundaire arbeidsvoorwaarden worden het meest gewaardeerd?
person using MacBook Pro

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden worden het meest gewaardeerd?

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn aanvullende voorwaarden in een

Volgende
Zonnepanelen aansluiten op de meterkast: dit heb je nodig
man in white dress shirt and blue denim jeans sitting on white and black solar panel

Zonnepanelen aansluiten op de meterkast: dit heb je nodig

Zonnepanelen op het dak zorgen voor het opwekken van elektriciteit

Ook interessant