20 euro bill on white and blue textile

Wat zijn de kosten van een rechtsbijstandverzekering?

Iedereen kan verwikkeld raken in een juridisch conflict. Misschien denk je dat het jou nooit zal overkomen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zoals je waarschijnlijk al weet, kunnen de kosten van zo’n geschil flink oplopen. Gelukkig kun je jezelf hiertegen beschermen met een rechtsbijstandverzekering. In dit artikel leggen we uit wat deze verzekeringspolis precies inhoudt en hoeveel hij over het algemeen kost.

Wat is een rechtsbijstandverzekering precies?

Zoals we net al even noemden, zorgt een rechtsbijstandverzekering ervoor dat je beschermd bent voor kosten die ontstaan door een juridisch geschil. Die kosten kunnen flink oplopen, dus het kan verstandig zijn om je hiertegen te beschermen.

Met de juiste polis vergoedt de verzekeraar dus de kosten die komen kijken bij een geschil. Maar er zitten nog meer voordelen aan een rechtsbijstandverzekering. Zo zorgt de verzekeringsmaatschappij ervoor dat je de juiste juristen toegewezen krijgt voor je verdediging. Zij selecteren juristen die gespecialiseerd zijn in het gebied waar het geschil over gaat. Niet alleen scheelt dat je veel uitzoekwerk, je weet ook zeker dat je juridisch stevig in je schoenen staat. Zo wordt je kans op een goede afloop aanzienlijk verhoogd.

Hoeveel kost het?

Wat kost een rechtsbijstandverzekering per maand? Die vraag is lastig te beantwoorden. De hoogte van de maandelijkse premie hangt namelijk af van een aantal dingen.

Allereerst maakt het uit bij welke verzekeraar je de polis afsluit, want iedere verzekeraar rekent weer een andere premie. Verder speelt de grootte van je gezin een rol. Heb je een groot gezin, dan betaal je meer voor je premie dan wanneer je alleenstaand bent. Tenslotte maakt ook het aantal modules dat je kiest uit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dekking voor conflicten in het verkeer of werkgerelateerde conflicten. Hoe meer van dit soort modules je kiest, hoe hoger je maandelijkse premie is.

Om je toch een idee te geven van de kosten: als alleenstaande met weinig modules betaal je zo’n € 100 per jaar, als gezin met meerdere modules ben je zo’n € 300 per jaar kwijt.

Makkelijke manier om te besparen

Een makkelijke manier om te besparen op je rechtsbijstandverzekering, is door deze af te sluiten bij een verzekeraar waar je al andere verzekeringen afneemt. Er zijn namelijk verzekeraars, zoals Interpolis, waar je een pakketkorting kunt ontvangen als je er meerdere verschillende verzekeringen onderbrengt. De verzekeringen moeten wel in een verschillende categorie vallen om te zorgen voor een korting. Afhankelijk van hoeveel verzekeringen je combineert, kan je korting soms oplopen tot wel meer dan 10%!

Een andere manier om te besparen, is door verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Er zijn handige websites beschikbaar die dit voor je kunnen doen. Je ziet dan in een oogopslag de prijzen van de verschillende verzekeraars. Het is echter wel belangrijk om hierbij niet alleen op de prijs van een polis te focussen. Het is namelijk net zo belangrijk om een goede dekking te ontvangen. Houd dat in gedachten!

Total
0
Shares
Vorige
De zakelijke voordelen van serverhuur
a very large array of electronic equipment in a room

De zakelijke voordelen van serverhuur

In het huidige digitale tijdperk is de infrastructuur van uw IT-netwerk

Volgende
De ultieme begrippenlijst voor het online shoppen van een oplader
white usb cable on white table

De ultieme begrippenlijst voor het online shoppen van een oplader

Ben je op zoek naar een nieuwe oplader voor je smartphone, tablet of laptop?

Ook interessant