Vijf tips om je bedrijf een mooie impuls te geven

Voor iedere ondernemer is het een mooie uitdaging om steeds een stapje hoger te komen. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het hebben van ambitie is zeker gezond. Nu kun je groei niet helemaal zelf bepalen. Voor een deel ben je namelijk afhankelijk van de (wereld)economie. Dit klinkt ingewikkeld, maar gelukkig heb je het grootste deel van je succes zelf in de hand. Met een beetje hulp kom je al een heel eind. De vijf tips uit dit artikel geven jouw bedrijf meer dan waarschijnlijk een mooie impuls.

Blijf in ontwikkeling

Dit klinkt logisch, maar wordt nog weleens vergeten. Vreemd is dit niet. Ondernemen is intensief, wat betekent dat er niet altijd tijd is om bij je eigen ontwikkeling stil te staan. Toch is het slim om dit wel te doen. Je weet dat stilstand achteruitgang betekent. Daarnaast werkt het zeer motiverend om nieuwe kennis op te doen en deze in de praktijk te brengen. Er is een breed aanbod op het gebied van opleidingen en trainingen. Check bijvoorbeeld eens wat MKPC allemaal voor je in petto heeft.

Tackle problemen in een vroeg stadium

Ook dit is niet eenvoudig. Tijdens het ondernemen maak je keuzes met de beste bedoelingen. Wanneer een bepaald aspect even wat minder loopt, is het dan ook lastig om dit in te zien. De Green Belt opleiding helpt je hierbij. Tijdens deze opleiding leer je methoden en technieken om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen. Deze opleiding is gericht op leidinggevenden. Maar je kunt je medewerkers er ook bij betrekken. Je leert namelijk ook om samen met je personeel verbeteringen door te voeren.

Blijf investeren

Als het even wat minder loopt, is de verleiding groot om de hand op de knip te houden. Dit is zeker niet onverstandig, maar het is ook belangrijk om te blijven investeren. Sterker nog, mindere tijden zijn uitermate geschikt voor investeringen. Daarbij is het uiteraard van belang dat je je gezond verstand gebruikt.

De externe adviseur

Diverse ondernemers zijn je voorgegaan. Een deel van hen heeft hun bedrijf verkocht. Daarmee is hun kennis gelukkig niet verloren gegaan. Sommigen laten zich inhuren als extern adviseur. Hier kun jij mooi gebruik van maken. Door een oud-ondernemer een aantal maanden mee te laten kijken in jouw bedrijf weet je zeker dat er een stap voorwaarts wordt gezet. Je kunt deze adviseur laten meekijken naar de workflow, naar de onderlinge verhoudingen of naar mogelijke investeringen. Alles is mogelijk.

Zorg voor een open cultuur

De sleutel naar succes heb je zelf in handen. Het zijn zelfs meerdere sleutels. Je medewerkers zorgen namelijk voor het succes. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat je personeel zich goed voelt. Een open cultuur is daarbij heel belangrijk. Iedereen moet zich kunnen en durven uiten, dan wordt de sfeer vanzelf goed.

Total
0
Shares
Vorige
Met deze tips vergroot je de veiligheid op de werkvloer

Met deze tips vergroot je de veiligheid op de werkvloer

Voor iedere ondernemer is de veiligheid van het personeel een van de

Volgende
Waarom steeds meer bedrijven kiezen voor golfplaten
red and white striped textile

Waarom steeds meer bedrijven kiezen voor golfplaten

In de zakelijke wereld is het gebruik van golfplaten voor de bouw een erg

Ook interessant