Met deze vijf tips wordt ook de financiële toekomst van je bedrijf duurzaam

Als duurzame ondernemer ben je natuurlijk steeds op zoek naar de beste groene oplossing. Dat is helemaal goed en je doet de aarde hier een groot plezier mee. Maar vergeet je niet om ook aan de financiën van je onderneming te denken? Duurzaamheid betekent niet dat het altijd de goedkoopste optie is. Het is soms wikken en wegen. De vijf tips uit dit artikel zorgen ervoor dat je meer financiële armslag krijgt. En de tips zijn stuk voor stuk hartstikke duurzaam.

Goede ICT leasen

Geen enkele onderneming kan zonder goede ICT hardware. Nu is een minpunt van ICT dat het zeer onderhevig is aan vernieuwing. Waarschijnlijk ken je het wel. Heb je net een investering gedaan, staat de verbeterde versie alweer in de digitale etalage. Als je constant mee wilt gaan met de vernieuwingen, is lease een goede optie. Dat kan prima met ICT, bijvoorbeeld met behulp van bedrijven zoals Leasemasters. Er zijn verschillende opties. Zo kun je in een keer alle laptops vervangen of je serveromgeving een upgrade geven.

Koop geen machines meer

Werk je met machines? Dan weet je als geen ander dat dit pittige investeringen zijn. Je hoeft machines helemaal niet te kopen. Met machine leasing verlicht je de pijn van de investering aanzienlijk. Samen met een specialist ga je bekijken wat de beste keuze voor jouw bedrijf is. Uiteraard heb je de ruimte om naar duurzaamheid te kijken. Machine leasing doe je in de meeste gevallen voor een periode van 5 tot 7 jaar.

Bedenk je eigen afval challenge

Veel gemeenten hebben op de een of andere manier een afval challenge. Daarbij worden inwoners uitgedaagd om zo min mogelijk afval te produceren. De winnaar krijgt een beloning. Waarom voer je dit niet in bij jouw bedrijf? Zeker grote bedrijven produceren een hoop afval. Door hier op een bewuste manier mee om te gaan, wordt niet alleen de afvalberg kleiner. Je hoeft ook een stuk minder afvalstoffenheffing te betalen. Zo sla je twee duurzame vliegen in een klap.

Nodig een expert uit

Sowieso kan het nooit kwaad om een expert over de vloer te krijgen. De expert uit deze tip heeft veel verstand van het verduurzamen van bedrijfspanden. In vrijwel elk pand is er nog een hoop winst te boeken. Door hier met de expert naar te kijken, word je niet alleen duurzamer. Je energierekening gaat ook (nog) verder omlaag.

Blijf toch thuis

In veel gevallen is het een stuk goedkoper om vanuit huis te werken. Technisch gezien is dit voor 90% van de bedrijven geen probleem. Het is een stuk duurzamer en kost je dus minder geld. Ook voor je personeel is vanuit huis werken een goede optie. Ze hoeven niet in de file te staan en er is een betere verdeling tussen werk en privé.

Total
0
Shares
Vorige
5 dingen die je moet weten over app development
silver Android smartphone

5 dingen die je moet weten over app development

In de digitale wereld van vandaag is het hebben van een sterke mobiele

Volgende
Tas inpakken voor het werk? Deze essentials mogen nooit vergeten worden!
silver MacBook in duffel bag

Tas inpakken voor het werk? Deze essentials mogen nooit vergeten worden!

Ken je dat?

Ook interessant