white painted building

Mark Rutte: Vriendin, salaris, vermogen, familie en meer 

Ben jij benieuwd naar het leven van Mark Rutte? Wat doet hij naast de tweede kamer? Heeft Mark Rutte een vriendin? Wat verdient hij aan salaris en op welke fiets fietst hij rond? Al deze vragen worden in dit artikel beantwoord. 

Mark Rutte is natuurlijk onze volksvertegenwoordiger. Hij maakt belangrijke beslissingen en is het publieke figuur. Veel mensen in Nederland zijn kritisch op zijn handelen, maar er zijn ook een groot aantal Nederlands blij met een man als Mark Rutte. Mark begon als politicus bij de VVD, waar hij vooral door zijn goede debatten opviel. In 2002 kwam hij binnen in de tweede kamer. In 2010 werd hij voor het eerst minister-president. In 2022 werd hij de langst zittende minister-president van Nederland. In 2023 werd aangekondigd dat hij niet meer het nieuwe premierschap op zich zal nemen.

Heeft Mark Rutte een vriendin? 

De grote vraag die heel Nederland stelt is: ‘heeft Mark Rutte een vriendin’. De reden waarom wij dit allemaal zo graag willen weten is omdat hij onze volksvertegenwoordiger is. Waar je in praktisch alle landen wel een partner naar de president ziet is het in Nederland nog steeds een groot vraagteken. Mark Rutte is een keer aangeschoven bij VI Vandaag. Hier werd hij natuurlijk gelijk gevraagd naar zijn intieme leven. Met wie deelt hij de lakens en heeft hij een vriendin? 

Hij draaide mooi om de vraag heen, dus tot op heden weten wij nog steeds niet of onze volksvertegenwoordiger weleens een vriendin of een vriend heeft gehad. Misschien is Mark Rutte aseksueel 

Wat verdient Mark Rutte in de tweede kamer?

In de tweede kamer zijn de bedragen vrij helder. Er zijn geen ingewikkelde constructies, maar iedereen kan gewoon op internet vinden hoeveel een politicus verdient. 

Een tweede kamer lid verdient jaarlijks 107.000 euro op jaarbasis. Dit is dus voor een politicus als Geert Wilders het salaris wat hij krijgt per jaar. Maar voor een minister is dit een nog weer hoger. Dit heeft te maken met de functie en de hoeveelheid aan belangrijke besluitvormingen. Zo’n 174.000 euro verdien je als staatssecretaris. 

Mark Rutte verdient in de tweede kamer zo’n 186.00 per jaar. Dit is inclusief verdere uitkeringen. Je mag je dus bedenken dat hij dit de afgelopen 10 jaar al verdient. Lang geen gek salaris, als je het ons vraagt. 

Heeft Mark Rutte extra bijverdiensten? 

Laatst kwam Thierry Baudeut nogal negatief in het nieuws. Dit had te maken met zijn bijverdiensten. Hoeveel is dit nu eigenlijk per jaar? Vooral de verkoop aan boeken zorgde voor wat trammelant. Mark Rutte is niet echt aan het bijklussen. Hij verdient 10.000 euro ongeveer per jaar extra. Dit met de verkoop van boeken en het les geven op een middelbare school. 

Dit is het vermogen van Mark Rutte

Onze minister-president is niet iemand die graag laat zien hoe rijk hij is. Hij rijdt rond in een tweedehandsauto en heeft een gewone stadsfiets. Maar toch heeft Mark in de jaren als minister-president flink wat geld verdient. Ondanks dat hij niet presenteert hoeveel hij verdient wordt zijn vermogen geschat op 2 miljoen euro. 

Gezien zijn inkomsten van 170.000 euro als minister-president, een functie die hij al 10 jaar vervuld kan je ervan uitgaan dat hij zo’n 2 miljoen waard is. Natuurlijk betaalt hij huur en heeft hij bepaalde onkosten. Maar ook heeft hij in de jaren geld bijverdient met boeken, en lesgeven. Zo’n 10.000 per jaar. Dit doet hij ook al zo’n 20 tot 25 jaar. 

Onze schatting is dat Mark Rutte niet zo veel uitgeeft omdat hij veel in de tweede kamer aanwezig is. Daarom zal hij zijn vermogen flink hebben uitgebreid in de jaren. 

De familie van Mark Rutte

Mark Rutte is een echte Hagenees. Zo werd hij dus op 14 februari 1967 geboren in Den Haag. Mark groeide op in een gezin met twee oudere zussen. Hij was dus de jongste van het gezin. Zijn vader Izaäk was een zakenman, en zijn moeder was lerares Nederlands. Hij was goed onderwezen en kreeg de juiste manieren mee thuis. Hard werken werd hem geleerd door zijn vader en de sociale vaardigheden kreeg hij mee van zijn moeder. Zijn familie is inmiddels meer op de achtergrond getreden en zie je dan ook praktisch nooit in beeld. 

Op wat voor fiets fietst Mark Rutte?

Mark Rutte is als minister-president natuurlijk bijzonder. Maar het wordt nog specialer wanneer je hem buiten de tweede kamer ziet op weg naar huis. Want dit doet hij standaard op zijn fiets. Mark Rutte fiets op een KOGA F3. Het is een hele praktische fiets, maar hij is ook erg licht van gewicht en heeft een paar sportieve versnellingen. Heeft Mark een belangrijk overleg? Dan is hij in mum van tijd op de locatie aanwezig. 

Andere wereldleiders kijken toch wel een beetje met een kritische blik naar onze minister-president. Want waar de president van Amerika in een 1,5 miljoen dure auto zich laat vervoeren, doet Mark Rutte het op een fiets van 1.500 euro. 

Heeft Mark Rutte een auto of rijbewijs? 

Doordat we vaak erg gefocust zijn over Mark Rutte en zijn fiets bedenken we niet dat hij ook een auto heeft. Want, ja: Mark Rutte heeft een auto. Nu zal je gelijk denken aan een flinke bolide van minimaal 100.000 euro. Maar Mark Rutte wil niet opvallen, en oer-Hollands overkomen. Dat begint al bij zijn fiets, maar zijn auto heeft een geschatte waarde van 1.000 euro. Sommige vinden het hilarisch dat hij een 14 jaar oude Saab 9-3 Sport Estate rijdt, en anderen vinden het juist heel goed! 

Laten we het nog gekker maken: ‘Mark Rutte zijn fiets is duurder dan zijn auto.’

Binnen werktijd rijdt Mark trouwens nooit in z’n auto, maar is er een speciale BMW waarin hij wordt vervoerd. Hij hoeft dus nauwelijks zelf achter het stuur te kruipen. Dat is misschien ook wel de reden waarom hij heeft gekozen voor een goedkopere auto. 

Mark Rutte opvallend in het nieuws 

Het is vooral de manier van debatteren waarmee Mark zich altijd onder alles uit weet te praten. Aan het einde van de dag ben je gewoon overtuigd van zijn gelijk. Zo was een opvallend moment in het nieuws zijn optreden bij VI Vandaag. Hier wist hij mee te lachen, alle prangende vragen af te ketsen en kon hij ze allemaal de baas blijven. Maar goed, we zullen toch echt uiteindelijk afscheid van hem moeten nemen, want sinds eind 2023 is het duidelijk dat Rutte niet de nieuwe premier wordt. Hij trekt zich terug van dat stukje politiek.

Total
0
Shares
Vorige
Hijskraanmachinist: salaris, opleiding en competenties 

Hijskraanmachinist: salaris, opleiding en competenties 

Je kunt uit ongelooflijk veel beroepen kiezen

Volgende
Top vijf slimme gadgets voor productiviteit: Tools om je werk en tijd te optimaliseren

Top vijf slimme gadgets voor productiviteit: Tools om je werk en tijd te optimaliseren

In het snelle digitale tijdperk is productief blijven essentieel om uit te

Ook interessant