Je kantoormeubels vervangen met respect voor het milieu

Ga je steeds bewuster om met wat je koopt en wat je weggooit? Dan ben je niet de enige. Steeds meer mensen vinden een circulaire economie belangrijk. Als je voor je bedrijf de kantoormeubels gaat vervangen, dan is het goed om eens uit te zoeken hoe je dit aanpakt. Er zijn namelijk allerlei mogelijkheden voor hergebruik en recycling waarmee je het milieu minder belast. We vertellen je snel meer, zodat je binnenkort een nieuwe inrichting hebt én een goed gevoel over wat er met je oude kantoormeubilair gebeurt.

Gebruikt kantoormeubilair doorverkopen en moderne meubels aanschaffen

Werk je bij een groot bedrijf dat vaak de kantoorinrichting verandert? Of is je bedrijfsmeubilair verouderd en heb je modernere meubels nodig? Dit zijn dan de duurzame opties:

– Er zijn diverse bedrijven waar je terechtkan voor de aanschaf van hoogwaardig tweedehands kantoormeubilair dat zo goed als nieuw is.

– Het is mogelijk om je oude meubilair – ook als het een minder goede conditie heeft – aan een opkoper te verkopen die gespecialiseerd is in hergebruik en die het meubilair doorverkoopt, opknapt of aanpast. Of laat meubilair naar je eigen wensen opknappen, zodat je het zelf hergebruikt.

– Je kan nieuwe kantoorinrichting ook huren of leasen.

De mogelijkheden van meubelrestauratie

De tijd dat veel oud kantoormeubilair zomaar naar de stort ging, is voorbij. Het is tegenwoordig heel gebruikelijk dat oude kantoorinrichting die nog langer mee kan helemaal wordt opgeknapt. Denk aan het aanbrengen van nieuwe stoffering op stoelen en nieuwe bladen op tafels en bureaus. Ook is het mogelijk om kasten die geen functie meer hebben in je bedrijf te laten ombouwen. Hiermee gaan geen grondstoffen verloren en geef je de kast een nieuwe functie. Het is ook mogelijk om de ombouw van een kast te moderniseren en om kasten of frames in een andere kleur te laten spuiten.

Circulaire opkoper geeft kantoorinrichting een tweede leven

Soms is het echt tijd voor nieuw meubilair binnen je bedrijf. Het leegruimen van een kantoorpand of bedrijfspand kost echter veel tijd en moeite. Een circulaire opkoper kantoormeubilair neemt je deze klus uit handen en voert overtollige meubels snel af. Het opkoopbedrijf zorgt er bovendien voor dat je oude kantoormeubels een tweede leven krijgen in Nederland of naar goede doelen in het buitenland gaan. Zo draag je mooi je steentje bij aan duurzaamheid en de circulaire economie!

Total
0
Shares
Vorige
Inclusiviteit is een steeds belangrijker thema voor werkgevers
people doing office works

Inclusiviteit is een steeds belangrijker thema voor werkgevers

Een sollicitant die wordt afgewezen omdat deze zwanger is, omdat deze de 50

Volgende
Sloopauto verkopen: de voordelen!
a black and white photo of a car and a truck

Sloopauto verkopen: de voordelen!

Een sloopauto verkopen kan een slimme zet zijn, zeker als je auto niet meer

Ook interessant