yellow and black fork lift

Dit zijn de voordelen van een elektrische heftruck in je bedrijf

Veel ondernemers met een magazijn of productielijn staan regelmatig voor keuzes als het gaat om de aanschaf van nieuw materieel. Vooral bij de wat grotere uitgaven ga je niet over één nacht ijs. Het is zaak je goed te verdiepen in de materie en alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Een voorbeeld van zo’n grote uitgave is de aanschaf van een nieuwe heftruck. Dergelijke voertuigen zijn er in allerlei capaciteiten en prijsklassen. Steeds meer bedrijven blijken te kiezen voor een elektrisch aangedreven exemplaar.

Geen brandstof, nauwelijks onderhoud

Voor de aanschaf van een heftruck heb je grofweg twee keuzes: een elektrisch aangedreven exemplaar of een versie die werkt op basis van een verbrandingsmotor. Die tweede categorie kun je vervolgens weer onderverdelen in een motor die loopt op benzine, diesel, vloeibaar petroleumgas (LPG) of samengeperst aardgas (CNG). Een groot voordeel van elektrische heftrucks is dat er geen brandstof hoeft te worden ingekocht en dat er ook nauwelijks onderhoud nodig is. Daar komt nog bij dat elektrisch aangedreven heftrucks veel minder lawaai maken. Vooral wanneer dergelijke machines inpandig worden gebruikt, is dat een waardevol pluspunt.

Het hele machinepark elektrisch

Om uitstoot te vermijden en dus milieuvriendelijker te ondernemen, kiezen veel bedrijven ervoor om hun hele machinepark elektrisch te laten zijn. Ook de elektrische veegmachine is daardoor steeds populairder geworden. Bedrijven met een grote vloeroppervlakte kunnen met zo’n apparaat het hele pand moeiteloos in korte tijd schoonvegen. Minder stof op de grond betekent een gezondere werkplek voor de medewerkers. Bovendien maakt je bedrijf hiermee een representatieve indruk op eventuele bezoekers.

Elektriciteitstarieven

Weliswaar zijn de kosten voor elektriciteit de afgelopen jaren behoorlijk aan het schommelen, maar desondanks ben je nog altijd goedkoper uit dan wanneer je een verbrandingsmotor als basis voor je voertuig kiest. De prijzen van de hierboven genoemde brandstoffen liggen doorgaans hoger dan de prijs die je voor de elektriciteit betaalt. Als de mogelijkheid hebt om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen, kun je in combinatie met een grote batterij nog voordeliger werken. Je reduceert dan in principe de brandstofkosten tot nul. Daar komt nog bij dat je bijvoorbeeld geen koelvloeistof of motorolie hoeft aan te schaffen als het voertuig een elektrische aandrijving heeft. Ook die kosten ben je dan kwijt, waardoor je onder de streep dus maandelijks minder geld kwijt bent. Neem dit mee in je overwegingen.

Total
0
Shares
Vorige
Duurzaam ondernemen: geen eigen kantoor meer, maar huren naar behoefte
architectural photography of black and brown hallway

Duurzaam ondernemen: geen eigen kantoor meer, maar huren naar behoefte

Flexwerken is definitief doorgebroken in ons land

Volgende
Inclusiviteit is een steeds belangrijker thema voor werkgevers
people doing office works

Inclusiviteit is een steeds belangrijker thema voor werkgevers

Een sollicitant die wordt afgewezen omdat deze zwanger is, omdat deze de 50

Ook interessant