architectural photography of black and brown hallway

Duurzaam ondernemen: geen eigen kantoor meer, maar huren naar behoefte

Flexwerken is definitief doorgebroken in ons land. De coronacrisis heeft ons doen beseffen dat het anders kan en de klimaatcrisis vertelt ons dat het anders moet. Als ondernemer denk je dus wel even extra na voordat je een handtekening zet onder een opdracht om een nieuw kantoorpand te laten bouwen. We hebben het in dit geval niet over de grote bedrijven met honderden mensen in dienst, maar vooral over het midden- en kleinbedrijf, waarvoor een bescheiden kantoorruimte voldoende is.

Anders werken, anders denken

Vrijwel alle werkzaamheden die je in een kantoor kunt doen, kun je ook elders doen. Een vereiste is daarbij natuurlijk wel dat je beschikt over dezelfde faciliteiten, bijvoorbeeld op het gebied van telefonie en internet. Maar als iedereen alleen maar zou thuiswerken, zie je elkaar vrijwel nooit. De teamspirit heeft daaronder te lijden, dus is het belangrijk om wel geregeld bijeen te komen en met elkaar van gedachten te wisselen. Maar heb je daarvoor een eigen kantoorpand nodig? Nee! Je kunt ook op zoek gaan naar de beste kantoorruimtes in Amsterdam en daar een ruimte naar behoefte huren. Amsterdam is een voor iedereen goed bereikbare plek, die bovendien representatief is voor het ontvangen van gasten. Ideaal dus om als uitvalsbasis te kiezen en je meetings te organiseren. Of gewoon een regulier kantoordagje met elkaar te draaien, zodat iedereen voldoende feeling blijft behouden met het bedrijf en de collega’s.

Uitgebreide mogelijkheden

Wil je liever een kantoorruimte huren elders in de randstad? Ook dan zijn er legio mogelijkheden voorhanden. Zelfs wanneer je een grotere groep kantoormedewerkers tijdelijk ergens wilt onderbrengen, is dat mogelijk. Huur in dat geval bijvoorbeeld een hele verdieping van een kantoorpand en binnen een mum van tijd heb je een perfect onderkomen, dat voorzien is van alle benodigde opties en waar je kunt profiteren van een hoge servicegraad. Want niemand heeft behoefte aan bouwen voor leegstand, terwijl veel kantoorplekken tegenwoordig grotendeels onbenut blijven. Huren is dan een prima oplossing, die vaak zelfs financieel veel aantrekkelijker is dan een eigen pand laten bouwen.

Flexibel

Het huren van een compleet ingericht kantoorpand naar behoefte maakt je als ondernemer bovendien zeer flexibel. Gaan de zaken goed en heb je behoefte aan uitbreiding van je team, dan huur je er gewoon wat ruimte bij. Gaat het wat minder en moet je inkrimpen, dan regel je dat simpel op korte termijn.

Total
0
Shares
Vorige
De Fascinatie met Realityshows: Waarom Ze Zo Populair Zijn

De Fascinatie met Realityshows: Waarom Ze Zo Populair Zijn

In een wereld waar televisieprogramma’s zich blijven ontwikkelen en

Volgende
Dit zijn de voordelen van een elektrische heftruck in je bedrijf
yellow and black fork lift

Dit zijn de voordelen van een elektrische heftruck in je bedrijf

Veel ondernemers met een magazijn of productielijn staan regelmatig voor keuzes

Ook interessant