a brown box with a white background

Hoe kies je de juiste verzendverpakking voor je product?

Of je nu af en toe een pakket verstuurt of een groot bedrijf hebt waar jouw producten dagelijks in grote dozen worden verstuurd, het is belangrijk om te weten welke verzendverpakking perfect past bij je product. De juiste verpakking zorgt ervoor dat jouw product in goede staat bij de klant aankomt. In dit artikel kijken we naar de factoren die bepalen welke verzendverpakking van verzendverpakkingenshop geschikt is voor jouw product.

Type product

Voordat je een verzendverpakking kiest is het belangrijk om te overwegen welk product er verzonden dient te worden. Let hierbij op het gewicht, de afmeting en eventuele fragiele onderdelen. Als een product breekbaar is heb je extra bescherming nodig in je verpakkingsmateriaal. Kies in dit geval dus voor schokbestendige materialen zoals schuimvulling of luchtkussen enveloppen bij Verzendverpakkingenshop. Gewicht en formaat van het product zijn natuurlijk ook erg belangrijk bij het kiezen van een verpakking. Je wil niet dat het product bijna uit de verpakking scheurt omdat deze te klein is, maar je wil ook voorkomen dat een klein product schade oploopt omdat de verpakking veel te ruim was. 

Verzendmethode

Overweeg goed hoe je het product gaat verzenden. Dit kan van grote invloed zijn op het type verpakking dat je nodig hebt. Verstuur je een oplader voor een iPhone naar een klant? Dan kun je het kleine doosje in een luchtkussen envelop doen en versturen via de brievenbuspost. Wanneer een klant een nieuwe fotolijst of spiegel heeft besteld verzend je die hoogstwaarschijnlijk in een doos vol schuimvulling en doe je dit via een koerier, zoals PostNL of DHL.

Voldoe aan de vereisten

Wanneer je vaak pakketjes verstuurt, weet je dat transporteurs bepaalde eisen stellen als het gaat om jouw verpakking. Deze specifieke richtlijnen hebben vaak te maken met de gewichtslimieten en de maximale afwegingen van de verpakking. Pak zoals eerder gezegd het product dus in een passende doos of envelop, zodat het pakket niet onnodig groot of zwaar wordt.

Door deze stappen te volgen kun je de juiste verpakking kiezen die niet alleen goed past bij het type product dat je opstuurt, maar ook bij de verzendmethode. Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of jouw verpakking voldoet aan de vereisten van het transportbedrijf dat je inzet. Een goede verpakking zorgt ervoor dat jouw pakketjes in de perfecte staat aankomen bij je klanten. 

Total
0
Shares
Vorige
Zo regel je internationaal transport
aerial view of vehicles in parking area

Zo regel je internationaal transport

Internationaal zaken doen is leuk en spannend

Volgende
Schade aan je bankstel? 3 Tips om het te repareren!
brown leather 3-seat sofa

Schade aan je bankstel? 3 Tips om het te repareren!

Is je favoriete bank beschadigd?

Ook interessant