brown leather 3-seat sofa

Schade aan je bankstel? 3 Tips om het te repareren!

Is je favoriete bank beschadigd? Dat is natuurlijk super vervelend. Je hebt misschien net een van je nieuwe relaxbanken beschadigd en weet niet wat je moet doen. We hebben vier handige tips om je bank te repareren en weer mooi te maken. Of het nu krassen, scheuren, vlekken of iets anders is, voor alles is een oplossing. Je bankstel zal er binnen de kortste keren weer als nieuw uitzien. Lees verder!

Repareer kleine scheuren en gaatjes

Heb je een kleine scheur of gaatje in je bankstel? Je kunt het zelf makkelijk repareren. Je hebt slechts een paar dingen nodig: textiellijm of stoflijm, een schaar, en een klein stukje stof dat bij de kleur van je bankstel past. Dit is wat je doet: Knip een stukje stof uit dat iets groter is dan het beschadigde plekje. Smeer wat lijm op de randen van de scheur of het gaatje. Plak het stukje stof eroverheen en druk het voorzichtig aan. Wacht tot de lijm helemaal droog is volgens de aanwijzingen op de verpakking en knip eventueel het teveel aan stof weg. Zo wordt de scheur of het gaatje bijna onzichtbaar, en ziet je bankstel er weer als nieuw uit.

Verwijder vlekken en vuil

Vlekken op je bankstel kunnen echt een domper zijn, maar je kunt ze gelukkig zelf verwijderen zonder gedoe. Je hebt een mild reinigingsmiddel, een zachte borstel of spons, wat warm water en een schone doek nodig. Hier is wat je doet: meng het reinigingsmiddel met warm water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bevochtig dan de zachte borstel of spons met dit mengsel en dep voorzichtig op de vlek. Wrijf met zachte cirkelvormige bewegingen over de vlek totdat deze verdwenen is. Spoel de borstel of spons goed af en veeg het gereinigde gebied af met een schone, vochtige doek. Zorg er ten slotte voor dat je bankstel volledig droog is voordat je er weer op gaat zitten. Zo kun je weer genieten van een vlekkeloos bankstel!

Repareer krassen op houten onderdelen

Krassen op de houten delen van je bankstel kunnen echt afdoen aan de uitstraling ervan. Wat heb je nodig? Je hebt simpelweg houtvulmiddel in de juiste kleur, schuurpapier met een fijne korrel en eventueel wat verf en een kwast nodig. Hier is hoe je te werk gaat: begin met het grondig reinigen van het beschadigde gebied om stof en vuil te verwijderen. Vul dan de krassen met het houtvulmiddel in de juiste kleur en strijk het glad met een plamuurmes. Laat het vulmiddel volledig drogen volgens de instructies op de verpakking. Vervolgens voorzichtig schuren om een glad oppervlak te krijgen, en als het nodig is, schilder je het gerepareerde gebied in dezelfde kleur als de rest van het houtwerk. Laat de verf goed drogen en bewonder het resultaat. Je bankstel ziet er weer als nieuw uit zonder die vervelende krassen. Dus, heb jij schade aan de bank? Volg dan deze tips!

Total
0
Shares
Vorige
Hoe kies je de juiste verzendverpakking voor je product?
a brown box with a white background

Hoe kies je de juiste verzendverpakking voor je product?

Of je nu af en toe een pakket verstuurt of een groot bedrijf hebt waar jouw

Volgende
Wat zijn de eigenschappen van duurzame verf?
assorted-color paints

Wat zijn de eigenschappen van duurzame verf?

Als je denkt aan een huis schilderen, denk je waarschijnlijk aan kleuren kiezen

Ook interessant