Welke misvattingen zijn er over slimme meters?

Vrijwel iedereen is tegenwoordig tot de conclusie gekomen dat het beter is om zoveel mogelijk energie te besparen, niet alleen omdat dit goed is voor je eigen rekening, maar ook omdat het helpt met de aarde in takt houden. Je kunt op veel verschillende manieren energie besparen, een slimme meter in huis installeren is er daar ook één van. Over slimme meters zijn helaas een hoop misvattingen, terwijl het juist zo’n handig middel is om energie te besparen. Hieronder vertellen we een paar van deze misvattingen over slimme meters.

Slimme meters schaden de gezondheid

We vinden natuurlijk energie besparen belangrijk, maar onze gezondheid is natuurlijk nog veel belangrijker. Veel mensen vragen zich ook af “hoe werkt een slimme meter? En is het schadelijk voor de gezondheid?”. Gelukkig is dit niet het geval, want de radiofrequenties die worden uitgezonden zijn volgens de internationale gezondheidsorganisaties gewoon veilig. Het is hierbij goed om te bedenken dat dingen zoals je computer of je telefoon ook dit soort frequenties uitstralen en dat dit gelukkig ook niet schadelijk voor je is.

Slimme meters schenden je privacy

Ook privacy vinden we een belangrijk punt, we willen niet dat zomaar alles en iedereen de informatie over jou ter beschikking heeft. Het is goed om te bedenken dat ondanks dat de energieleveranciers jouw gegevens hebben, ze zich moeten houden aan strenge regels wat betreft gegevensbescherming. De gegevens worden versleuteld en alleen gebruikt voor de gebruikelijke doeleinden.

Een slimme meter is gemakkelijk te hacken

In principe kan ieder elektrisch apparaat dat je gebruikt gehackt worden, dat is nu eenmaal hoe technologie werkt. Sommige mensen zijn ook bang dat hun slimme meter gehackt kan worden, maar hier hoef je je gelukkig niet druk over te maken. Een slimme meter heeft namelijk veel geavanceerde beveiligingsfuncties die er voor zorgen dat niemand zomaar toegang heeft tot je slimme meter. Het geeft je misschien een fijn gevoel dat je weet dat de energieleveranciers altijd veel tijd en geld besteden aan het upgraden van hun beveiliging, ook dat van hun digitale apparaten die ze verkopen. Je hoeft je dus absoluut geen zorgen te maken dat er iets zal gebeuren met je gezondheid, want de radiofrequenties zijn niet schadelijk. Ook hoef je je over de privacy geen zorgen te maken en is de kans ontzettend klein dat je slimme meter gehackt wordt. Kijk voor meer informatie en slimme meters eens bij Controlin.

Total
0
Shares
Vorige
Vooronderzoek doen voor merknaamregistratie: 6 Tips om te beginnen 

Vooronderzoek doen voor merknaamregistratie: 6 Tips om te beginnen 

De meeste ondernemers denken bij de vormgeving van hun merkconcept niet direct

Volgende
Apple Vision Pro en opvouwbare telefoons: is dit het nieuwe hardware-tijdperk van deze techreus?

Apple Vision Pro en opvouwbare telefoons: is dit het nieuwe hardware-tijdperk van deze techreus?

Op 2 februari 2024 werd de Apple Vision Pro gelanceerd

Ook interessant