man in blue dress shirt sitting on rolling chair inside room with monitors

Een veilig bedrijfspand: zo doe je dat

Hoewel we willen vertrouwen op de goedheid van de mens, is inbraak nog steeds een groot probleem. Bedrijfspanden zijn vaak slachtoffer, omdat deze leeg staan in de nacht en daarom een makkelijk doelwit zijn voor inbrekers. Met deze tips kun jij je bedrijfspand beschermen tegen inbrekers en andere ongenode gasten.

Plaats een hek

Investeer in een mooi hek rondom het pand, dat voorkomt dat inbrekers überhaupt het terrein op kunnen komen. Sleutels zijn niet meer van deze tijd. De meeste poortsystemen rondom bedrijfspanden zijn tegenwoordig te openen met een code en eventueel een intercom systeem, zodat je van binnenuit het hek kunt openen voor bezoekers. Moderne poortsystemen werken in sommige gevallen al met geavanceerde technieken zoals nummerbordherkenning.

Dubbel beslag

Geef inbrekers geen kans, ook niet als ze al door de poort gekomen zijn, door meer dan één slot op de deur te installeren. Als ze één slot open weten te breken, dan moeten ze nog een tweede, of zelfs een derde slot weten te openen. Kies voor speciaal veiligheidsbeslag. Dit is wat duurder dan gewoon beslag, maar is zo ontworpen dat de meest gebruikte techniek van lockpicking niet op dit slot toe te passen is.

Een alarm

Een alarm op de zaak is altijd een goed idee. De meeste alarmen werken als volgt: voor je vertrekt in de avond toets je een code in, die je vervolgens in de ochtend weer opnieuw moet intoetsen om het alarm uit te schakelen. Doe je dat niet binnen een x aantal seconden, dan gaat het alarm af en komt er een melding binnen bij een meldkamer (dat kan een overkoepelende organisatie zijn, maar als je eigen baas bent, ben jij waarschijnlijk de meldkamer). Zorg om vervelende situaties te voorkomen, altijd dat degene die opent ook op de hoogte is van de code.

Camera’s

Camera’s ophangen in en om jouw bedrijfspand is zeker een optie wanneer er veel ingebroken wordt in de buurt. Echter, rondom camera’s binnen de werkomgeving gelden strenge regels. Al jouw personeel moet uitdrukkelijk toestemming gegeven hebben voor het ophangen van camera’s en je moet de plaats van de camera’s aanduiden met een bordje. Ook mag je de camerabeelden alleen gebruiken om criminele activiteiten mee aan te tonen en mag je niet op basis van de camerabeelden je personeel aanspreken op bijvoorbeeld het verzaken van bepaalde taken. Uiteraard is het ten strengste verboden om camera’s op te hangen op toiletten.

Total
0
Shares
Vorige
Het voordeel van fysiek sparen in een spaarpot
pink pig figurine on white surface

Het voordeel van fysiek sparen in een spaarpot

Sparen is een essentieel onderdeel van financiële stabiliteit en welvaart

Volgende
De veelzijdigheid van aluminium deuren in hedendaagse woningen

De veelzijdigheid van aluminium deuren in hedendaagse woningen

Vraagt u zich wel eens af hoe de keuze van materialen het uiterlijk en

Ook interessant