shallow focus photo of black steering wheel

Verkoop je schadeauto vanuit een duurzaamheidsoogpunt 

Vind je het niet lonen om je beschadigde auto te laten herstellen en kies je voor de aankoop van een nieuwe personenwagen? Je schadeauto verkopen is in deze situatie interessant, om verschillende redenen. Allereerst zit er een financieel voordeel aan het verkopen van een (zwaar) beschadigde auto. Het komt het budget voor je nieuwe auto ten goede. Er zijn verschillende partijen waar je vrijblijvend een bod op je schadeauto aan kunt vragen. Deze ontvang je vaak al binnen een dag. Het is vervolgens aan jou om te bepalen of je de auto daadwerkelijk verkoopt. 

Naast het financiële voordeel van het verkopen van een schadeauto, is het ook vanuit duurzaamheidsoogpunt interessant. Het herstel van een schadeauto maakt dat er nog jaren in gereden kan worden, nadat het voertuig hersteld is. Bij sloopauto’s worden bruikbare onderdelen uit de auto gehaald, om deze bij de reparaties aan andere auto’s opnieuw te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de kathalysator. 

Voordelen van het verkopen van voertuigen aan een organisatie 

Voor zowel de verkoop van een (schade)auto, als bijvoorbeeld voor een motor verkopen geldt dat consumenten veelal de voorkeur geven aan een organisatie als koper. Zou je het voertuig aan een particulier verkopen, dan kan dit op termijn voor ruzies zorgen. Denk aan een koper die niet tevreden is over het voertuig, of op een later moment een verborgen gebrek aan het voertuig ontdekt. Had je zo’n gebrek als verkoper moeten melden? Wat als je zelf ook niet op de hoogte was van het gebrek? Enzovoorts. Door het voertuig aan een organisatie te verkopen voorkom je dergelijke discussies. Evenals dat je veel tijd bespaart; proefritten die niks opleveren zijn verleden tijd. 

Verschil tussen een schade- en sloopauto

Er wordt door opkopers veelal onderscheid gemaakt tussen een schade- en sloopauto. Een schadeauto heeft serieuze schade, maar is nog te gebruiken. Denk aan een voertuig met een forse deuk, die het rijgedrag van het voertuig niet beïnvloedt. In zo’n geval spreken we van een schadeauto. Het herstel ervan is vaak nog mogelijk. Bij een sloopauto is dit lastiger. Het gaat om auto’s die normaliter niet meer door een APK-keuring zouden komen, of bijvoorbeeld om voertuigen die niet meer op de weg te gebruiken zijn. Het zou leiden tot gevaarlijke situaties. Veel opkopers zijn zowel geïnteresseerd in de schadeauto’s, als in de sloopauto’s. Het is raadzaam om te kiezen voor een partij die de beschadigde auto bij je thuis of op de plek waar deze geparkeerd staat op komt halen. 

Total
0
Shares
Vorige
Duurzaamheid en vastgoed, de beste investering voor ondernemers

Duurzaamheid en vastgoed, de beste investering voor ondernemers

Vandaag de dag wordt duurzaamheid steeds belangrijker

Volgende
Makkelijker roosters maken en uren bijhouden met urenregistratie software
person using computer keyboard

Makkelijker roosters maken en uren bijhouden met urenregistratie software

Wanneer we het hebben over werk, dan denkt men vaak snel aan die van negen tot

Ook interessant