person holding on black steering wheel inside car

Een leaseauto aanvragen met financial lease: een stappenplan

Overweeg jij een bedrijfsauto aan te schaffen? Het is een grote stap en ziet er veel spannender uit dan je denkt. Het is vooral een mooie investering. Je wilt hier vooral zo financieel voordelig uitkomen. Dat kan met een bedrijfsauto leasen met financial lease. Dit is een flexibele leasevorm waarbij je maandelijks een bedrag betaalt. Het grote verschil met een operational lease is dat de auto aan het eind van de leaseperiode van jou is. Kun jij een stappenplan gebruiken voor het aanschaffen van een leaseauto met financial lease? Lees dan snel verder!

Kies een auto

Eerst moet je natuurlijk een auto kiezen. Bepaal wat voor jou belangrijk is. Wil je het vooral voor zakelijke bezoeken gebruiken? Of ga je er echt spullen mee vervoeren? Houd ook rekening met de totale kosten. Met financial lease ZZP heb je zelf de verantwoordelijkheid voor de verzekering en het onderhoud. Kies dus een auto die het beste aansluit op jouw voorkeuren. 

Leaseofferte aanvragen

Heb je een goede auto gevonden? Ga dan na of de leasemaatschappij je kan helpen met de financiën van de auto. Vaak hebben deze maatschappijen een eigen voorraad, maar ze helpen je ook graag met andere auto’s. Vraag dan een leaseofferte aan. Online zijn er tal van tools te vinden om dit te doen. Je krijgt vaak binnen één werkdag al antwoord en zo weet je wat de mogelijkheden zijn.

Auto bekijken en kopen

Krijg je een goedkeuring op je aanvraag? Dan is het tijd om de auto eens goed te bekijken. Het is belangrijk dat je tevreden bent met de auto voordat je het leasecontract en de aankoop bevestigt. Is de auto toch niet wat je zoekt? Dan ga je op zoek naar een andere auto. Vergeet dan niet nog een aanvraag te doen voor een financial lease. Gelukkig is dat snel geregeld!

Lease afronden 

Dan is het tijd om de lease af te ronden. Laat het leasebedrijf weten dat je de auto hebt gekocht. Verzamel alle nodige documenten, zoals een ID en de factuur van de aankoop. Deze heeft het leasebedrijf namelijk nodig om de laatste zaken te regelen. Dan krijg jij een leaseovereenkomst die je moet ondertekenen. Stuur deze weer terug. Het leasebedrijf maakt de kosten van de auto dan over naar het autobedrijf.

Dan is het nu tijd om je auto op te halen. Vergeet niet dat de kosten voor de verzekering en het onderhoud niet in het maandelijks te betalen bedrag zitten. Dit regel je zelf dus. Zo ga je veilig en zonder problemen de weg op!

Total
0
Shares
Vorige
Verzekeren als ondernemer: is dat verplicht?
MacBook Pro

Verzekeren als ondernemer: is dat verplicht?

Voor ondernemers zijn er niet veel verzekeringen verplicht

Volgende
Weet jij als ondernemer aan welke regels je allemaal moet voldoen?
MacBook Pro

Weet jij als ondernemer aan welke regels je allemaal moet voldoen?

Het runnen van een eigen onderneming is een leuke bezigheid, maar het kan ook

Ook interessant