De voordelen van een detacheringsbureau ten opzichte van een uitzendbureau

Wanneer bedrijven op zoek zijn naar personeel om hun team te versterken, kiezen ze soms voor een uitzendbureau. Echter is dat niet de enige optie om deze zoektocht vorm te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een detacheerder?

Hoewel beide opties geschikt zijn voor verschillende, specifieke situaties, zijn er belangrijke voordelen verbonden aan de keuze voor een detacheerder. Daarmee zeggen we niet dat een uitzendbureau ‘slecht’ is, maar wel dat het inhuren van een detacheerder zéker de moeite waard is. In dit artikel bespreken we de voordelen en bespreken we waarom steeds meer bedrijven kiezen voor deze optie.

Expertise in specifieke sectoren

Een programmeur inhuren doe je met een reden, namelijk omdat je zijn of haar expertise nodig hebt. Het is dan niet handig dat iemand die daar eigenlijk niet voldoende ervaring in heeft, bij jou het bedrijf binnenhuppelt. In plaats van een uitzendbureau, kan je in zo’n geval misschien ook kijken naar een detacheerder. Een voordeel van een detacheerder is de diepgaande kennis en expertise in specifieke factoren. Vind je een mogelijke werknemer via een detacheerder, dan zal je daar dus zeker de vruchten van plukken.

Met andere woorden, een detacheerder zal snel de juiste kandidaat vinden, die perfect pas bij de behoeften van een bedrijf. Zoek je een goede programmeur, dan krijg je een goede programmeur.

Zekerheid is belangrijk

In principe geeft een samenwerking met een detacheerder je meer vastigheid en zekerheid dan een uitzendbureau. Dit komt omdat het contract er toch net wat anders uitziet. Zo zal een uitzendbureau een overeenkomst aangaan die abrupt kan worden beëindigd, maar bij een detacheringscontract is er altijd een begin- en einddatum te vinden. Bovendien heeft zo’n contract ook een opzegtermijn. Dus, als je iemand hebt ingehuurd via een detacheringsbureau, zal hij in ieder geval de komende tijd ‘blijven’.

Kosten en administratieve lasten

Bij die zekerheid komen ook de kosten om de hoek kijken. Er wordt van een detacheerder gezegd dat het zeker op langere termijn de moeite waard is. Want hoewel een detacheringsbureau soms wat duurder lijkt dan een uitzendbureau, zorgt een detacheringsbureau voor een hele hoop voordelen. Denk aan een betere kwalificatie van de kandidaten, verminderde verloopcijfers en minder administratieve rompslomp. Dat leidt op zichzelf weer tot een efficiëntere inzet van personeel en lagere totale kosten. Een voorbeeld van een gespecificeerd, gespecialiseerd en betrouwbaar detacheringsbureau is Oscala.

Administratie

Dat je minder administratie hebt als je als bedrijf iemand inhuurt via een detacheerder, heeft meerdere reden. Sowieso nemen detacheerders veel van de administratieve lasten en verantwoordelijk over die gepaard gaan met het inhuren van personeel. Als iemand wordt ‘uitgeleend’, dan blijft diegene nog steeds in dienst bij de detacheerder. Jij als bedrijf hebt dus niet te maken met salarisadministratie, belastingen en sommige verzekeringen. Is een vaste werknemer ziek, dan betaal je hem nog steeds door. Is een ingeleende werknemer ziek, dan wordt de rekening daarvan niet op jouw verhaalt.

Conclusie

Detacheeringsbureaus bieden aanzienlijke voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Ze leveren expertise, flexibiliteit, verminderde administratieve lasten en toegang tot een breed scala aan talent. Hoewel uitzendbureaus nog steeds nuttig kunnen zijn in bepaalde situaties, kan het de moeite waard zijn om de voordelen van samenwerking met een detacheerder te overwegen, vooral voor bedrijven die streven naar kwaliteit en langdurige resultaten.

Total
0
Shares
Vorige
Hoe je verhuizingen op professioneel niveau vormgeeft
brown cardboard boxes on gray asphalt road

Hoe je verhuizingen op professioneel niveau vormgeeft

De meeste mensen die gaan verhuizen, doen dat enigszins met plezier

Volgende
Duurzame elektronica

Duurzame elektronica

Steeds meer mensen kiezen voor refurbished iPhones als een bewuste stap naar een

Ook interessant