brown cardboard boxes on gray asphalt road

Hoe je verhuizingen op professioneel niveau vormgeeft

De meeste mensen die gaan verhuizen, doen dat enigszins met plezier. Zij gaan namelijk naar een nieuwe/ andere plek, waar er de kans is om je leven met een frisse start weer te continueren. Anderzijds vinden er verhuizingen plaats op wat meer professioneel niveau, zoals bij bedrijven.

In ieder geval bestaat er een aanzienlijke kans dat beide groepen een verhuisbedrijf inhuren. De verwachtingen zijn in zo’n hoog, omdat je een verhuisbedrijf ervoor betaald. Alles moet dus op tijd, soepel en zonder schade verlopen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Ook is het fijn als ze goed voorbereid aankomen en dus niet te weinig verhuisdozen meenemen. In dit artikel geven we tips waar je op moet letten als je een verhuisbedrijf inhuurt als bedrijf. Zo geef jij je verhuizing vorm op professioneel niveau!

#1 Ervaring en reputatie

Zoek naar een verhuisbedrijf met een solide staat van dienst en goede recensies. Vraag om aanbevelingen van andere bedrijven in je netwerk en lees online beoordelingen om een idee te krijgen van de ervaring van andere klanten. Die online beoordelingen zijn soms veel handiger dan je denkt. In plaats van één recensie van een conculega, heb je misschien wel honderden recensies van anderen.

Wees kritisch bij het beoordelen van zo’n bedrijf. Werk je bijvoorbeeld met veel kostbare en fragiele dingen, dan wil je wel dat dit op een degelijke manier wordt vervoerd.

#2 Vergunningen en verzekeringen

Je denkt er misschien niet gelijk aan, maar een verhuisbedrijf in Nederland, moet in bezit zijn van een aantal vergunningen. Een voorbeeld hiervan is de Eurovergunning van de NIWO. Deze heeft de vervoeder nodig om jouw spullen überhaupt over de weg te mogen vervoeren.

Verzekeringen zijn er natuurlijk om je bedrijf te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen tijdens de verhuizing. Als de verhuizer bijvoorbeeld een ongeluk krijgt of jouw spullen beschadigen, wil je hiervoor niet zelf verantwoordelijk zijn.

#3 Verpakking en bescherming

Vraag het verhuisbedrijf hoe ze je spullen zullen inpakken en beschermen tijdens de verhuizing. Ze moeten zorgen voor de juiste verpakkingsmaterialen en methoden om schade te voorkomen. Wellicht kan je voorafgaand aan de verhuizing zelf onderzoek doen naar de verpakkingsmateriaal webshop, waar zij hun spullen vandaag krijgen. Dan krijg je een idee hoe de kwaliteit daarvan is. We hameren hierop omdat kwaliteit altijd gaat boven kwantiteit. Met andere woorden, liever iets meer betalen en goede service dan een goedkoop bedrijf dat het ‘net niet’ is.

#4 Kosten en offerte

Over dure bedrijven gesproken, vraag om een gedetailleerde offerte van het verhuisbedrijf voordat je akkoord gaat. Je wil hier alle kosten, inclusief eventuele verborgen kosten, duidelijk op hebben vermeld. De vergelijking van offertes tussen verschillende bedrijven, laten wellicht ook een goed beeld van de prijs-kwaliteitverhouding zien.

Al met al kunnen we concluderen dat een goede verhuispartner een wereld van verschil kan maken bij de verhuizing van je bedrijf, kantoor, winkel, etc. Kies zorgvuldig en zorg ervoor dat je met een betrouwbaar en professioneel verhuisbedrijf samenwerkt om een vlotte en succesvolle verhuizing te garanderen. Veel succes met je zakelijke verhuizing!

Total
0
Shares
Vorige
Jouw klanten nooit meer teleurstellen: het is mogelijk
gray and blue Open signage

Jouw klanten nooit meer teleurstellen: het is mogelijk

Je kan ervan zeggen wat je wil, maar de technologie van tegenwoordig brengt toch

Volgende
De voordelen van een detacheringsbureau ten opzichte van een uitzendbureau

De voordelen van een detacheringsbureau ten opzichte van een uitzendbureau

Wanneer bedrijven op zoek zijn naar personeel om hun team te versterken, kiezen

Ook interessant