person walking inside building near glass

Zo winkel je een stuk goedkoper

Te veel betalen voor producten: we doen het allemaal. En dat terwijl er tegenwoordig een hele hoop techniek is om ervoor te zorgen dat je goedkoper kunt winkelen. We hebben drie tips voor je op een rijtje gezet, zodat je nog geld overhoudt voor andere leuke dingen.

Maak gebruik van kortingscodes

Kortingscodes zijn een perfecte manier om te kunnen winkelen, zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Misschien ken je ‘Extreme Couponing’ van de televisiezender TLC wel. Mensen gaan dan met karrenvrachten vol weer naar huis, terwijl ze maar een paar euro betalen. Zo extreem zal het hier in Nederland niet worden, maar sommige kortingscodes kunnen je korting tot wel 50% bieden. Een mooie besparing.

Online zijn er allerlei websites waar je codes kunt vinden in verschillende branches. De website Trustdeals is daar een goed voorbeeld van. Op deze website vind je kortingscodes voor onder meer schoenen, kleding, elektronica en nog veel meer. Zeker de moeite waard om eerst daar even te kijken, voordat je je aankoop afrondt.

Koop alleen wat je echt nodig hebt

Het is heel verleidelijk om een beetje door te blijven scrollen bij een online webshop. Je ziet een leuk shirt, kijkt even verder en denkt: ‘Oh, dat is ook een leuke broek. Die past daar ook wel bij.’ Voor je het weet heb je voor honderden euro’s in je online winkelwagentje zitten. Houd het bij wat je nodig hebt, en shop bij bijvoorbeeld Amazon. Met een kortingscode voor Amazon kun je nog eens extra besparen.

Koop alleen wat je echt nodig hebt, of spreek van tevoren met jezelf een budget af: ‘Deze maand mag ik voor 100 euro kleding uitzoeken’, bijvoorbeeld. Je kunt dit ook opnemen in een ouderwets huishoudboekje. Klinkt truttig, maar op die manier bespaar je wel heel veel geld.

Gebruik vergelijkingstools

Een product kan bij de ene webshop wel 20% duurder zijn dan bij een andere webshop. Daarom is het een goed idee om vergelijkingstools te gebruiken. Je ziet dan wat de kosten zijn voor een product, bij verschillende webshops. Google Shopping is hier een goed voorbeeld van. Voor technische producten kun je onder meer Tweakers Pricewatch gebruiken. Deze tools geven je een mooi overzicht van de beschikbaarheid van een product, en vooral ook van de prijs. Soms worden ook kortingen vermeld.

Wel is het advies alleen te kopen bij winkels die je vertrouwt. Winkels die hele lage prijzen aanbieden, maar je niet kent, kunnen dropshippers zijn. Dat kan problemen opleveren als je goederen wilt retourneren, omdat je dan een pakket naar China moet sturen. Ook kan het problemen met de garantie leveren. Sommige webshops zijn simpelweg oplichting. Is iets te mooi om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Oppassen, dus.

Total
0
Shares
Vorige
Investeringstips voor duurzaam ondernemen
a person stacking coins on top of a table

Investeringstips voor duurzaam ondernemen

Veel ondernemers onderschatten hoeveel impact ze op de wereld kunnen hebben

Volgende
Slimme technologie, gemakkelijk bij jou in huis
people sitting down near table with assorted laptop computers

Slimme technologie, gemakkelijk bij jou in huis

Steeds meer huizen om ons heen zijn uitgerust met slimme technologie

Ook interessant