Vergeet deze verzekeringen niet als je op reis gaat

De dagen worden langzaam maar zeker langer en de temperaturen kruipen omhoog. Tekenen dat de zomer steeds dichterbij komt. Dat betekent ook dat het weer tijd is om je vakantie voor te bereiden. Zoals je vast wel gemerkt hebt, komt daar nogal wat bij kijken.

Ook verzekeringen vormen een belangrijk onderdeel van de vakantievoorbereidingen. Veel mensen weten niet precies welke verzekeringen ze nodig hebben voor hun vakantie. Herken jij jezelf hierin, dan is dit artikel iets voor jou. In deze blog leggen we namelijk uit welke verzekeringen je niet moet vergeten als je op vakantie gaat. Lees dus snel verder!

Reisverzekering

Het voorbereiden van een vakantie kan soms hectisch zijn. Je bent druk bezig met het inpakken van je koffer en zorgt ervoor dat je op tijd op het vliegveld aankomt. Maar naast deze praktische zaken, is het ook belangrijk om na te denken over mogelijke onvoorziene gebeurtenissen tijdens je reis. Hier komt de reisverzekering om de hoek kijken. Hoewel je er waarschijnlijk niet graag aan denkt, kunnen er tijdens een vakantie verschillende dingen misgaan. Zeker als je naar een nieuwe plek reist, kan het risico op onvoorziene gebeurtenissen groter zijn.

In principe is het niet erg als er iets mis gaat op vakantie. Het hoort er nu eenmaal een beetje bij en meestal zijn de gevolgen wel te overzien. Zijn de gevolgen groter en komen er ook flinke kosten bij kijken? Dan gaat dat natuurlijk wel ten koste van de vakantiepret. Gelukkig kun je jezelf tegen zulke onverwachte kosten beschermen met een reisverzekering. Denk aan medische kosten, het verlies van bagage of zelfs een annulering van de reis.

Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, dan heb je misschien al een doorlopende reisverzekering. Je betaalt er het hele jaar voor en bent het hele jaar verzekerd. Heb je die niet, bijvoorbeeld omdat je niet zo vaak op vakantie gaat, dan kun je kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Deze sluit je apart af voor iedere vakantie.

Belangrijk om te weten is dat er ook dingen zijn die niet onder de dekking van een reisverzekering vallen. Denk bijvoorbeeld aan kosten door ongelukken met extreme sporten, natuurrampen en schade als gevolg van alcohol. Check voordat je een polis afsluit dus altijd de polisvoorwaarden. Hierin vind je precies wat er wel en niet onder de dekking van je verzekering valt.

Fietsverzekering

In Nederland is het verkeer redelijk goed georganiseerd en veilig. In het buitenland is dit niet altijd het geval. Zeker als het land waarin je op vakantie bent relatief arm is, is het verkeer vaak een stuk minder veilig dan thuis. De kans op een botsing kan daardoor in het buitenland groter zijn dan hier in Nederland. Ben je van plan om je fiets mee te nemen op vakantie, dan is het dus slim om een fietsverzekering af te sluiten.

Met deze verzekering kun je een geldbedrag ontvangen als je fiets schade oploopt. Bijvoorbeeld doordat je in een botsing terechtkomt, of omdat je fiets van het wegdek raakt. Ook als je fiets gestolen wordt, kun je geld terugkrijgen van de verzekeraar. Daarvoor moet je fiets vaak wel op slot gestaan hebben met een ART 2 slot – een door verzekeraars goedgekeurd slot – en in sommige gevallen moet er een track & trace systeem geïnstalleerd zijn. Dat laatste geldt overigens meestal bij duurdere of elektrische fietsen.

Het is verstandig om voor vertrek goed na te denken over welke verzekeringen je nodig hebt voor je vakantie. Met de juiste verzekeringen kun je namelijk met een gerust hart op reis gaan, wetende dat je alles goed geregeld hebt. Je kunt dit artikel gebruiken als hulpmiddel om verzekeringen te vinden die relevant zijn voor jouw vakantieplannen.

Total
0
Shares
Vorige
Op deze manier maak je de trap in huis veiliger
man in blue shirt and black pants sitting on white staircase

Op deze manier maak je de trap in huis veiliger

Je moet er niet aan denken, een ongeluk op de trap

Volgende
Waar moet je op letten bij een game PC?

Waar moet je op letten bij een game PC?

Als je serieus bent over gamen, weet je hoe belangrijk het is om de juiste game

Ook interessant